SPORTURI  »  HANDBAL  »  RETRAGERE

Ada Nechita și-a anunțat retragerea, deși mai putea juca: "Nu voi mai reveni niciodată pe teren"

Articol de - Publicat miercuri, 09 august 2017 16:24

Handbalista Adriana Nechita e categorică: nu va mai reveni în handbal, deși are doar 33 de ani și ar mai fi putut evolua la cel mai înalt nivel.

Adriana Nechita, fosta extremă dreapta a Oltchimului și a "naționalei" României, nu a mai jucat handbal de un an și jumătate. Ultima dată la HCM Baia Mare, Ada Nechita a avut mai multe oferte după ce teamul băimărean s-a desființat. Nu a dat însă curs niciuneia dintre ele, rămânând gravidă.

În octombrie anul trecut, fosta handbalistă a devenit mamă, dând naștere, la Cluj-Napoca, unui băiețel. "Sunt o persoană împlinită, fericită și mă simt binecuvântată de când în viața noastră a apărut copilul. Pot spune că e cea mai mare realizare a mea", a declarat Ada. Ea face acum cuplu cu omul de afaceri Daniel Dan, cel care conduce împreună cu tatăl său fabrica Dan Steel din Beclean.

Își dorește și o fetiță

Blonda de pe extrema dreapta mai vrea însă un copil, dacă se poate o fetiță. "Ne dorim cât mai repede o surioară sau un frățior. Acum, când o vrea Bunul Dumnezeu", a subliniat Ada.

Băiețelul îi ocupă în momentul de față foarte mult timp. "Nici nu mă despart de el. Mă simt bine în rolul de mamă, îi acord foarte multă atenție. E cumințel și mâncăcios", a adăugat handbalista.

Handbalul e amintire

"Din păcate, pot spune că nu voi mai reveni niciodată pe teren. Sunt conștientă că mai puteam juca, dar vreau să mă dedic sută la sută familiei. Sportul de performanță presupune să stai plecat cam 80 la sută din timp, ba în cantonamente, ba la meciuri, deplasări. Nu mai pot face aceste lucruri", spune hotărâtă Ada.

S-a împăcat cu gândul, deși i-a fost greu. "Nu am mai pus mâna pe minge de un an și jumătate. Fac mișcare, alerg în fiecare zi, dar asta doar pentru mine. Am jucat handbal aproape 20 de ani, la cel mai înalt nivel, și sunt mulțumită de tot ceea ce am realizat", a comentat fosta sportivă.

Bucuria revederii

Ada Nechita a participat la meciul de retragere al Ramonei Farcău, și ea făcând parte din cea mai bună generație pe care a avut-o handbalul românesc. "M-am bucurat foarte mult când am fost anunțată de Ramona ca să ne întâlnim. Am revăzut astfel fete pe care nu le mai văzusem de ani mulți, dar și oamenii de la Vâlcea cu care am lucrat vreme de 15 ani. Nu în ultimul rând, am reintrat în Sala Sporturilor și am simțit din nou atmosfera unică, existentă doar la Rm. Vâlcea, creată de niște suporteri minunați", a subliniat Nechita.

Extrema dreapta și-a încheiat cariera la Baia Mare, acolo unde a avut și o relație cu actualul primar, Cătălin Cherecheș. Ca și Oltchimul, în 2013, și HC Baia Mare a dispărut de pe harta handbalului în 2013, după ce a jucat trei sezoane la rând în Liga Campionilor, ajungând până în "sferturi". 

"La Vâlcea am trăit 15 ani de poveste. Am venit la 15 ani și nu mi-am mai dorit să plec altundeva. Oltchim mi-a oferit șansa să joc la cel mai înalt nivel, să obținem rezultate foarte bune. Rămâne neîmplinirea că nu am cucerit Liga Campionilor, deși am jucat finale și semifinale.

Nu mă voi implica în handbal. Am alte proiecte. Dar voi susține întotdeauna echipa națională, voi fi lângă fete și la bine, dar mai ales la greu. Oricum, sunt la curent cu tot ce se întâmplă în handbal și țin legătura cu multe foste coechipiere" Adriana Nechita

2 medalii are Adriana Nechita la turnee importante cu "naționala" României: CE 2010 și CM 2015

318 goluri a reușit Adriana Nechita pentru prima reprezentativă, îmbrăcând tricoul "naționalei" de 130 de ori

191 de goluria marcat Adriana Nechita în carieră, în Liga Campionilor, în 6 sezoane pentru Oltchim și 3 pentru HCM Baia Mare 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
zorro5
zorro5  •  10 August 2017, 17:15

Avem o presa in Ro care se bazeaza 100% pe CANCAN !!! ; vreau sa-l intreb si eu pe autorul articolului,....de ce trebuia sa scrie de o relatie mai veche a handbalistei ,...cu primarul de la Baia Mare,...avand in vedere ca este cu un alt barbat acum,...cu care are si un copil ; oare de ce-i place autorului articolului sa puna paie pe foc ??? ; eu,... daca eram patronul lui era deja pus pe liber,... acest Marian Ursescu !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează