SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALA CHALLENGE CUP

Adio, Cupă! Potaissa Turda a pierdut la 9 goluri în prima manșă a finalei Challange Cup cu Sporting, scor 28-37

Georgică Cântec a fost principalul marcator al Turdei, cu 5 reușite / FOTO sportpictures.eu
Georgică Cântec a fost principalul marcator al Turdei, cu 5 reușite / FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat duminica, 21 mai 2017 20:58

Potaissa Turda are șanse minime să mai triumfe în Challenge Cup după ce a pierdut la Lisabona la 9 goluri diferență: 28-37 cu Sporting.

Când primești 37 de goluri într-un meci, iar cel mai bun om al echipei e chiar portarul, asta spune totul despre prestația unei echipe! Asta s-a întâmplat astăzi în prima manșă a finalei Challenge Cup, de la Lisabona, între Sporting și Potaissa Turda.

Ardelenii nu au contat în apărare, iar "vedetele" lusitanilor au făcut ce au vrut pe teren. Jucători cu ștate vechi în Liga Campionilor, Janko Bozovic, Ivan Nikcevici și Carlos Ruesga au fost imposibil de blocat.

Spaniolul Ruesga, care a trecut în carieră și pe la Barcelona, a fost mintea "luminată" a Sportingului în centrul terenului. Pe la el au trecut toate baloanele, distribuite mai ales la austriacul Bozovici și sârbul Nikcevici, care au marcat câte 10 goluri!

Turda a încercat o apărare avansată, dejucată însă de lusitani, iar situațiile de inferioritate numerică, în care au scos portarul au fost un dezastru. Au primit de fiecare dată gol, cu poarta goală!

Sporting a avut și 13 goluri avans, dar în partea a doua noroc cu prestația senzațională a portarului Ludovic Varo. Veteranul Turdei a avut nu mai puțin de 16 intervenții salvatoare, iar Potaissa a revenit și a redus din diferență până la 9 lungimi: 28-37!

În semifinale, contra islandezilor de la Valur Reykjavik, Turda a refăcut un handicap de 8 goluri. Sâmbăta viitoare, la Cluj-Napoca, e însă foarte greu să mai refacă o dată această diferență în fața unei echipe extrem de solide, care se bate pentru titlu în Portugalia și care speră să joace în Liga Campionilor în sezonul viitor. 

Sporting 37
Bozovic 10, Nikcevici 10, Ruesga 5, Portela 4, Joao Pinto 3, Zabici 2, Tavares 1, Bjelanovici 1, Carneiro 1. Antrenor: Hugo Canela

Potaissa Turda 28
Cântec 5, Zaccaciurin 5, Pavel 4, Huta 3, Thalmaier 2, R. Lazăr 2, L. Ignat 2, Amihăesei 2, D. Iancu 2, Adomnicăi 1. Antrenor: Horațiu Gal

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ion2010
ion2010  •  22 Mai 2017, 12:16

Mentalitate de looser a autorului articolului. S-au intors diferente mai mari de 9 goluri in handbal, de ce nu s-ar intoarce si acum? Se vede neincrederea autorului articolului, un om vesnic de locul 2

bvd_magheru
bvd_magheru  •  21 Mai 2017, 21:45

Sportul romanesc depinde numai de Capitala . Acum cu noua ordonanta de urgenta Primaria generala va investi 50 de milioane de euroi in sportul bucurestean . Anual . Judetele ? SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează