SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRH

Alexandru Dedu exultă după un nou mandat la FRH: ”Nu am avut emoții, pentru că eu sunt un președinte care stă drept!”

FOTO: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor
FOTO: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2018 21:18

Alexandru Dedu a câștigat al doilea mandat la FRH, cu un singur vot avans față de Narcisa Lecușanu. La final, el le-a cerut contracandidaților săi să vină alături, în federație, pentru a ajuta la creșterea handbalului.

La 46 de ani, Alexandru Dedu va fi pentru încă un mandat președinte la handbal. Lupta a fost mult mai strânsă ca acum patru ani. A fost nevoie de două tururi de scrutin pentru a se face departajarea.

- Domnule Dedu, un singur vot a făcut diferența. Cum comentați?
- Exact cum a fost motoul meu din această campanie: stând drept o să fiu președinte, stând drept plecam din această funcție!

- Cum ați descrie această zi?

- A fost, ca să folosesc cuvinte mari, apoteotic! Un vot mi-a lipsit să fiu președinte din primul tur, cu un vot am câștigat. Două lucruri vreau însă să scot în evidență. Faptul că din 202 structuri cu drept de vot, au fost 199 prezente. Nu ne așteptam ca sala să fie neîncăpătoare, foarte mulți jurnaliști, invitați. Asta arată că interesul apropo de handbal este foarte mare. În al doilea rând, nu pot să nu scot în evidență munca angajaților și colegilor mei, a fost o organizare perfectă și asta s-a văzut!

- Vă obligă acest vot?

- Oricine era în fața alegătorilor era obligat să facă totul pentru binele handbalului. Această prezență obligă!

- Veți colabora cu Narcisa Lecușanu și Robert Licu?
- Deja am făcut public în fața Adunării Generale, am sesizat câteva idei principale din programele lor și, în măsura în care cei doi foști contracandidați doresc să vină la federație, eu aș fi foarte bucuros. O să cer îngăduința Consiliului de Administrație să creăm un Departament de Dezvoltare aplicat în zona juniorilor, și doamna Lecușanu să vină să-și dezvolte ideile. În același timp, am sesizat preocuparea domnului Licu apropo de antrenorii români, îl rog să vină să se ocupe de Școala de Antrenori, de procesul de licențiere al FRH și să încerce să-și impună proiectul de a aduce cursuri Master Coach în România. O să ne întâlnim, o să stăm de vorbă, sper să vină și să facă ceea ce au spus.

- Care va fi primul lucru pe care-l veți face acum?

- Nu o să mă mai vedeți câteva zile!

- Ați câștigat cu ajutorul politicului?

- (râde zgomotos) A fost, într-adevăr, o mare bătălie politică. Un vot! Mi se pare o întrebare tendențioasă, nu-și are locul! Aaa, a spus Narcisa? Să-și asume!

- Nu vă dă de gândit că aproape jumătate din oameni nu vă mai vor?

- E un semnal foarte bun că jumătate plus unul din cluburi m-au vrut!

- A fost cel mai greu meci din carieră?

- A fost palpitant, dar nu am avut emoții niciun singur moment, repet ce am spus mai devreme. Așa cum o să fiu în continuare președinte stând drept, și ați observat, în campanie mea, că am stat drept, fiindcă am niște principii, cu toate că în două luni s-au spus multe cuvinte aiurea despre mine, la fel puteam să plec acasă stând drept și să-mi văd de drumul meu. Și dacă el se mai intersecta cu handbalul, oricând și cu plăcere!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
181252595983489
Colt Fortyfive  •  17 Februarie 2018, 09:35

Din vara Martin nu va mai lucra cu Gyor, poate fi selectioner fuull-time.

palincarul
palincarul  •  15 Februarie 2018, 14:40

Pana nu aflam si opinia lui razvyc, nu putem spune daca e benefic sau nu faptul ca Dedu ramane presedinte :))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează