SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

Alexandru Dedu reacționează după editorialul GSP.ro: "Mi-ar plăcea sâ câștig 7.000 de euro pe lună" » Ce spune despre lotul României de la Mondial

Articol de - Publicat joi, 14 decembrie 2017 18:07

Alexandru Dedu, președintele FR Handbal, face câteva precizări cu privire la comentariul lui Marian Ursescu publicat pe GSP.RO (Citește aici: "Federația care-și urmărește buzunarul, în timp ce perspectivele sunt din ce în ce mai sumbre").

"Mi-ar plăcea să câștig 7.000 de euro, dar eu am mai puțin de jumătate. E un lucru public, eu am 3.000 de euro salariu, salariu aprobat de Consiliul de Administrație. Nu e corect ce a apărut la voi", spune președintele Federației. 

- Acum mai multă vreme au apărut pe internet salariile din Federația Română de Handbal și nu a existat nici o dezmințire oficială. 
- Domnul Ionel Pană, care a scris lucrurile acestea, nu a avut niște surse tocmai credibile. Mă judec cu dânsul acum, o sa vedem câtă dreptate are!

- Aveți 3.000 de euro salariu incluzând aici fondul de protocol de 10.000 de lei lunar, pe care puteți să-I cheltuiți fără a vă cere nimeni socoteală?
-Cum să nu-mi ceară? Trebuie cheltuiți pentru protocol. Din acei bani, din momentul în care Consiliul de Administrație a aprobat această sumă, parcă de vreo 3 ani, eu am cheltuit, în trei ani, suma de 6.900 lei, total. Scot de la financiar cheltuielile. Eu sunt transparent. Nu am nimic de ascuns.

-Dar puteți să-i cheltuiți, nu?
- Repet, la Federație există documente. A scris cineva că mașina mea consumă 13 litri la suta de kilometri și eu îmi decontez 7,5 litri la sută, la fiecare deplasare? Ultima la Campionatul Mondial, 1.400 de kilometri, 2.800 km dus-întors pentru că eu nu pot să merg cu avionul.

-De ce nu vă luați o mașină care consumă 5 litri?
-Nu încap, că sunt mare! Nu încap fizic. Asta e, am haine mai mari, mănânc mai mult, am mașina mai mare pentru că sunt mai mare! Despre restul materialului eu nu comentez. E opinia ta legată de strategia pentru handbal și e dreptul tău să o exerciți atât timp cât e scrisă decent.

- Puteți să spuneți acum cine a făcut lotul pentru Campionatul Mondial?
-Martin Ambros l-a făcut. Un antrenor de talia asta nu acceptă să-i facă nimeni lotul! Că e vorba de numele lui. Restul sunt speculații. Când ai un anumit standard, nimeni nu poate să-ți intre pe felia ta. Selecția este problema antrenorului principal pentru că are responsabilități. Eu, ca președinte, niciodată nu o să intervin în selecție. Nu-mi permit.

-Puteți să spuneți însă că X, Y sau Z nu trebuiau să facă parte din echipă la Campionatul Mondial? Ca o părere personală!
-Nu o să fac lucrul acesta public. Am cerut rapoarte, o să ne uităm peste ele,  o să tragem niște învățăminte, să luăm niște măsuri. Dar asta nu fac public!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
razvyyc
razvyyc  •  15 Decembrie 2017, 14:01
Postat de ray51 pe 15 Decembrie 2017, 11:22

Intr-un an am fost chemat la unul dintre directori sa-i comunic necesarul de hartie de imprimanta pentru o luna. Facandu-mi niste calcule rapide, am emis un numar de cutii. Ce perdaf de 15% pe 3 luni mi-am luat pentru dezinformare (la sf. lunii mi-au ramas 2 cutii). Asta-i in economia reala d-le ziarist. La voi timpul trece, leafa merge. Neroziile nu se platesc. Ca si in justitie. Erorile justitiabililor le suporta clientul sau Statul la Haga. Prost obicei!!!

Ma lasi? Poprire net mai mare decat "paguba"? De fapt, paguba nici nu exista, puteau sa-ti impute cutiile in cel mai nefericit caz. Te anunt ca esti tratat ca un sclav pe acolo, schimba firma.

ray51
ray51  •  15 Decembrie 2017, 11:22

Intr-un an am fost chemat la unul dintre directori sa-i comunic necesarul de hartie de imprimanta pentru o luna. Facandu-mi niste calcule rapide, am emis un numar de cutii. Ce perdaf de 15% pe 3 luni mi-am luat pentru dezinformare (la sf. lunii mi-au ramas 2 cutii). Asta-i in economia reala d-le ziarist. La voi timpul trece, leafa merge. Neroziile nu se platesc. Ca si in justitie. Erorile justitiabililor le suporta clientul sau Statul la Haga. Prost obicei!!!

mokinio
mokinio  •  15 Decembrie 2017, 08:53

Daca s-ar putea domnule Dedu, sa trimitem la specializare in Franta, Spania, NORVEGIA, cativa antrenori tineri(asa cum ei au trimis pe vremuri la NOI), poate in cativa ani vom reveni sus in acest sport.Pt FETE inca suntem la un nivel acceptabil(cu un portar mai experimentat la acest CM am fi trecut in sferturi) dar la baieti suntem jalnici!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează