SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE HANDBAL FEMININ

Antrenorul României nu se entuziasmează înainte de startul Mondialului: "Nu promitem nimic, avem o grupă grea"

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2017 11:09

Ambros Martin nu vrea să pună presiune pe fete. "Avem o grupă grea și orice e posibil!", spune tehnicianul României.

Ambros Martin a preluat echipa feminină a României anul trecut, după Jocurile Olimpice de la Rio. A insistat pe lângă conducătorii de la Gyor, acolo unde antrenează, să-l lase să le pregătească și pe Neagu și celelalte românce.

La Euro 2016, în Suedia, România a fost la un pas de podium, dar a terminat pe 5. Ca și atunci, și acum ibericul e foarte rezervat în declarații. Nu promite nimic, ci doar că vor încerca evoluții cât mai bune.

Ambros Martin nu are un obiectiv imediat. Ținta lui rămâne Tokyo 2020, acolo unde România trebuie să ajungă peste trei ani. "Eu nu mă gândesc la meciurile cu Spania, cu Franța, Slovenia sau Angola. Pentru mine cel mai important meci e primul, cel cu Paraguay. Apoi, indiferent de rezultatul meciului, vom ataca următorul adversar", spune Martin.

"Dacă ne facem treaba, apar rezultate!"

Spaniolul crede că toate grupele de la Mondiale sunt destul de echilibrate. "Avem o grupă grea, dar părerea mea e că nu trebuie să ne gândim la alții, ci să ne facem noi jocul. Să atingem potențialul maxim. Dacă fiecare dintre noi își face treaba și vom trata fiecare joc cu seriozitate, atunci vor apărea și rezultatele", subliniază antrenorul României.

Ambros Martin, aflat la prima experiență ca selecționer, crede că România are potențial, doar că o echipă nu se poate face atât de repede. "Eu sunt realist, sunt alte echipe mult mai sudate decât a noastră. Noi suntem împreună de doar un an și mai avem nevoie de timp pentru a cimenta relațiile de joc". Sunt mulți factori care pot influența evoluția unei echipe.

"Când joci o partidă eliminatorie contează dispoziția de joc, forma fizică, deciziile arbitrilor dacă vreți, orice mic amănunt poate influența scorul final. Trebuie luați toți în considerare, pentru că altfel pleci acasă", subliniază Ambros Martin.

Ne lipsesc accidentatele

Ambros Martin a făcut câteva discuții și despre lotul convocat pentru Mondiale. "Ne lipsesc jucătoarele accidentate: Perianu, Dincă. Dar nu am putut face nimic. Am avut la dispoziție 28 de jucătoare care ne-au ajutat pe parcursul pregătirii. Dar la final a trebuit să alegem 17. Nu putem trece pe foaia oficială decât 16. Ăsta e regulamentul!".

A vorbit și de Laura Chiper, o absență importantă din lot. "Laura, ca și Bianca Tiron au jucat în preliminariile Euro 2018, dar nu au fost oprite pentru Campionatul Mondial. Rămân în atenția mea", a mai spus ibericul.

Decizia de a merge cu doi portari la Mondiale i se pare una riscată, dar și-o asumă. "Câți portari să luăm, patru-cinci? E adevărat că sunt doi portari tineri, dar eu văd asta ca un atu. Dacă se va întâmpla ceva cu vreunul dintre ei, atunci îl putem înlocui cu o jucătoare din lista de 28", a concluzionat Martin.

34 de jucătoare
a folosit Ambros Martin în mandatul său de până acum în cele 21 de partide disputate

14 victorii și 7 înfrângeri a bifat România cu Ambros Martin pe bancă. În oficiale ibericul stă foarte bine: 9 victorii și 2 înfrângeri. Ne-a bătut doar Norvegia și Danemarca la Euro 2016


e locul ocupat de România la Euro 2016 cu Ambros Martin antrenor

2 jucătoare
din totalul de 34 au bifat toate cele 21 de jocuri cu Martin selecționer: Dedu și Lasl

România a plecat în Germania

"Naționala" României a plecat azi dimineață spre Trier, urmând ca seara să efectueze și primul antrenament.

"Până la meciul cu Paraguay mai avem de pus la punct multe lucruri. Așteptăm să ajungem în Germania, să intrăm în febra competiției. Acolo toată lumea va fi focusată doar pe meciuri, pe ce avem de făcut", a declarat antrenorul secund Horațiu Pașca.

Tehnicianul de la CSM Bistrița a dezvăluit faptul că mai sunt și câteva probleme medicale. "Zamfir și Zamfirescu au în continuare dureri la gleznele la care au avut probleme, Dedu e și ea cu genunchiul, Buceschi și Neagu dureri la umăr, dar se vor rezolva. Sperăm să fim apți sută la sută pentru că avem un război lung, cu multe bătălii", a conchis Pașca. 

Rezultate controversate

Înaintea CM din Germania, toate echipele care vor participa la turneul final au susținut o serie de partide amicale. Adversarele României, în grupa A s-au întâlnit chiar între ele.

S-a întâmplat la turneul de la Paris, unde au participat Franța, Angola, Slovenia și Tunisia. Primele trei echipe vor fi adversare pentru Neagu și compania. Franța a câștigat meciul prim cu Tunisia, 35-19, după care a jucat finala în fața Sloveniei. Echipa lui Olivier Krumbholz s-a impus cu 26-18. Slovenele au trecut clar de Angola, 31-25, iar Angola a bătut Tunisia în finala mică, 31-14. Angola a mai susținut alte două meciuri de verificare cu Portugalia. A câștigat unul, 24-23, dar l-a pierdut surprinzător pe al doilea, 23-30! 

{CITEȘTE ȘI: De ce România nu are cel mai bun lot la Mondiale? 3 MARI întrebări înainte de startul de sâmbătă: de ce lipsesc aceste 3 jucătoare VITALE?}

Sâmbătă începe "nebunia" la Mondiale! Interviu EXCLUSIV cu Cristina Neagu: ”Primele 3 meciuri sunt vitale!” + dezvăluiri din vestiar: "Antrenorul ne-a pregătit pentru ceva special"

PROGRAMUL ROMÂNIEI LA CM 2017

  • 02.12 - ora 15:00 România-Paraguay
  • 03.12 - ora 15:00 România-Slovenia
  • 05.12 - ora 21:30 România-Spania
  • 07.12 - ora 19:00 România-Angola
  • 08.12 - ora 19:00 România-Franța

TELEVIZARE

Campionatul Mondial din Germania va fi transmis direct de Telekom Sport și va fi liveTEXT pe GSP.RO

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
razvyyc
razvyyc  •  30 Noiembrie 2017, 13:49

Romania nu are decat de castigat din contractul cu Ambrosio. Rezultatele vor fi vizibile abia incepand cu 2020.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează