SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-DANEMARCA, AZI, ORA 19:15, ÎN DIRECT TVR 2, LIVETEXT PE GSP.RO

Atmosferă apăsătoare » Înfrîngerea cu Norvegia a debusolat naţionala României: "Nu prea am putut să dormim”

Articol de GSP - Publicat marti, 09 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 08 decembrie 2014 23:52

Înfrîngerea categorică în faţa Norvegiei şi-a pus amprenta pe echipa României. "Tricolorele" au părut ieri gînditoare la antrenament şi au recunoscut că nu s-au putut odihni prea bine. Azi e România - Danemarca, azi, 19:15, TVR 2, liveSCORE GSP.ro.

România a avut ieri programat un singur antrenament, de la ora 14:45, o oră mai tîrziu în România. "Nu ştiu ce oră e asta! Pică exact în timpul somnului, dar nu avem ce face!", s-a plîns selecţionerul Gheorghe Tadici.

Neagu, Brădeanu şi compania au stat o oră şi 15 minute la şedinţa de pregătire din Fonix Arena. După perioada de încălzire, s-a trecut la treabă. S-au exersat cîteva scheme pentru atac, iar apoi lotul a fost împărţit în două pentru un joc fulger între echipele formate.

"Secundul" Florin Pera a fost cel care a coordonat întreaga operaţiune, Tadici mărginindu-se să dea doar cîteva sfaturi de pe margine. La final, "tricolorele" au exersat şi execuţiile de la 7 metri, pentru că în jocul cu Norvegia, pe lîngă cele 11 ratări din situaţie de unu la unu, s-au irosit şi patru aruncări de la linia de 7 metri.

"Nu prea am putut să dormim. E greu să digeri o înfrîngere categorică. Şi mai greu e să treci peste evoluţie. Că ne-a bătut Norvegia nu e un capăt de ţară, Norvegia e Norvegia, e campioana olimpică, o formaţie dintre cele mai puternice. Supărător e faptul că noi nu am jucat nimic, nu am făcut decît să greşim, să le oferim mingi pe tavă şi să ne uităm la ele cum înscriu pe contraatac", a declarat Gheorghe Tadici.

Tehnicianul e convins că echipa va arăta altfel în faţa Danemarcei. "Dacă alergăm bine, cel puţin la fel de mult ca şi ele, atunci avem şanse. Dacă nu ne marchează pe contraatac le va fi greu să ne învingă".

Cifre care vorbesc de la sine:
- 37 de formule de echipă a folosit Gheorghe Tadici în meciul cu Norvegia. Cel mai mult, în componenţa Ungureanu-Nechita, Perianu, Chintoan, Brădeanu, Neagu, Elisei, România a jucat 6 minute şi 56 de secunde. A marcat un singur gol şi a primit 4 în acest timp. 34 de formule a folosit şi Thorir Hergeirsson, numai că, echipa de bază cu Grimsbo -Riegelhuth, Alstad, Kristiansen, Loke, Oftedal, Herrem a prins pe teren 14 minute şi 21 de secunde. A marcat de 7 ori şi a primit doar 4 goluri.
- 89 de kilometri pe oră e viteza măsurată la golul Cristinei Neagu, primul reuşit de România în disputa cu Norvegia. A fost cea mai puternică aruncare din meci. În acest clasament au urmat Băbeanu şi Perianu, care a aruncat la poartă cu 88 de kilometri pe oră
- 16-15 a învins România pe Danemarca în finala mică a Campionatului European din 2010. A fost ultima dispută oficială dintre cele două echipe

CLASAMENT
1. Danemarca 1 1 0 0 32-23 2p
2. Norvegia 1 1 0 0 27-19 2p
3. România 1 0 0 1 19-27 0p
4. Ucraina 1 0 0 1 23-32 0p
* primele trei clasate se califică în grupa principală I
Azi: România-Danemarca (ora 19:15), Norvegia-Ucraina (ora 21:30)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
lumpy666
lumpy666  •  09 Decembrie 2014, 18:28

SE STIA din CLIPA TRAGERII DE SORTI ca nici la acest "CE" NU O SA AVEM CE SA CAUTAM IN MECIURILE DIRECTE CU : NORVEGIA si DANEMARCA!!! -NOI o sa jucam in ultima etapa un meci CINE PE CINE cu UCRAINA iar acolo dupa 2 INFRANGERI CATEGORICE de la cele 2 TARI SCANDINAVE doar sau NICI MACAR DUMNEZU NU poate sa stie ce o sa fie rezultatul final,din pacate aici suntem si asta este REALITATEA IN HANDBALUL FEMININ din 2014........!!!!!

er_pupone
er_pupone  •  09 Decembrie 2014, 16:03
Postat de ceaiuri pe 09 Decembrie 2014, 16:00

o sa avem o pb daca pierdem si azi...pt ca nu mai dormim deloc..si devenim victime sigure in ultimul meci,daca nu invcercam sa jucam altceva astazi ne va fi greu sa obtinem un rez pozitiv

Cum adica nu dormim? Ce tampenni scrii?

ceaiuri
ceaiuri  •  09 Decembrie 2014, 16:00

o sa avem o pb daca pierdem si azi...pt ca nu mai dormim deloc..si devenim victime sigure in ultimul meci,daca nu invcercam sa jucam altceva astazi ne va fi greu sa obtinem un rez pozitiv

Vezi toate comentariile (5)
Comentează