SPORTURI  »  HANDBAL  »  FLEURY - HCM BAIA MARE 17-18

Baia Mare a cîștigat în Franța și calificarea depinde doar de noi » Fleury - HCM 17-18

Articol de - Publicat duminica, 14 februarie 2016 21:44

HCM Baia Mare a cîștigat un nou meci în Liga Campionilor la handbal feminin, scor 17-18 (8-8), împotriva lui Fleury în deplasare. Golul decisiv a venit din mîna lui Allison Pineau la ultima fază a meciului. Cea mai bună marcatoare a fost Lois Abbingh cu 6 goluri.

Fleury a dominat începutul de meci. Baia Mare marcat doar un gol în primele 10 minute. Aurelian Roșca a cerut time out în minutul 9, la 5-1 pentru franțuzoaice.

Tehnicianul a reușit să le remonteze pe fete

Paula a reintrat în formă. Portărița de 35 de ani a avut reflexe extrodinare și a scos chiar o minge aruncată de pe semicerc. Defensiva maramureșencelor a ajutat-o foarte mult pe Paula, forțîndu-le pe franțuzoice să arunce de afară.

Baia Mare a ratat numeroase ocazii de a egala, inclusiv o aruncare de la 7 metri prin Abbingh. În cele din urmă vicecampioana europeană s-a revanșat cu cîteva secunde înainte de finalul primei reprize cu un "trasor" de pe inter, marcă înregistrată.

Abbingh nu s-a dezmințit. Un gol de pe inter și o angajare pentru Jezici în contul olandezei, iar Baia Mare s-a apropiat la o lungime în spatele oaspeților. Melinda Geiger a egalat la 11 scorul în minutul 9 al reprizei secunde cu un șut puternic din centru.

Paula a scos în două rînduri în fața lui Houette, o data de la 7 metri, iar a doua pe recuperarea franțuzoicei. Arbitrul a dictat iar lovitură de la 7 metri, iar Barbosa l-a transformat și franțuzoicele s-au distanțat la 2 goluri în minutul 42.

În minutul 47 pivotul Jezici a restabilit egalitate, angajată de Pineau din săritură (13-13). Abbingh a arătat că este și foarte mobilă. Olandeza în vîrstă de 23 de ani și-a depășit adversara și a înscris de pe semicerc.

(14-14) Pineau a transformat o aruncare de la 7 metri și franțuzoaica a adus-o pe Baia Mare în avantaj pentru prima dată în acest meci în minutul 21.

(14-15) Zoqbi De Paula, portărița lui Fleury, a apărat o minge și a lansat un contraatac pe care l-a finalizat Houette în minutul 53. Paula a mai scos o minge de pe semicerc și le-a împiedicat pe franțuzoaice să treacă în avantaj.

Aurelian Roșca a cerut time out cu 5 minute înainte de final la scor egal.

Do Nascimento a scăpat o minge în extremă la finalul unui succesiv, iar franțuzoicele au preluat conducerea prin Niombola la atacul următor.

Pineau a reușit o aruncare de la șold și a egalat la 17-17. Franțuzoicele au atacat fără portar și au ratat ultimul atac. Pineau a adus victoria în ultima secundă de joc.

Acum depindem doar de noi să ne calificăm, pentru că avem avantajul meciurilor directe cu Fleury. În continuare mai avem meci cu Thuringer, pe 19 februarie, iar apoi cu Ferencvaros pe 27 februarie.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
magura
magura  •  15 Februarie 2016, 04:54

A fost un meci superb! Fetele noastre au meritat victoria! FELICITARI FETELOR!!!

dinamo100
dinamo100  •  14 Februarie 2016, 22:40

Bravo Pineau,bravo Baia Mare! Cred ca avem sanse chiar la locul 3! Mergem mai departe!

catalynn
catalynn  •  14 Februarie 2016, 22:37

Pineau a arătat inca odata de ce a fost cea mai buna hanbalista din lume in 2009, chiar si cand e in zi mai slaba tot poate fi decisivă intr-un meci. Absolut jenant comportamentul țăranilor din Zalău, sa insulte gratuit un sportiv de super clasa care indirect reprezintă Romania. Felicitări HCM, avem șanse mari sa avem doua echipe calificate in sferturile CL, bafta in continuare!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează