SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Carmen Martin și-a luat la revedere de la CSM București: ”Am plâns când le-am anunțat pe fete că plec!”

Carmen Martin (dreapta), zâmbind alături de portarul Paula Ungureanu și de trofeul Cupei României // FOTO Marius Ionescu
Carmen Martin (dreapta), zâmbind alături de portarul Paula Ungureanu și de trofeul Cupei României // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 22 mai 2017 00:00

Carmen Martin spune că a trăit cei mai frumoși trei ani din carieră la CSM București și că amintirile adunate alături de fete le va păstra vii în minte pentru toată viața.

Una dintre cele mai bune extreme dreapta din lume, Carmen Martin (29 de ani) a fost la CSM București între cele mai constante jucătoare.

Prin evoluțiile ei, iberica a contribuit din plin la victoria campioanei României în Liga Campionilor, sezonul trecut, sau la succesele din Liga Națională. Carmen a ales să plece în campionatul Franței, la Nice, dar spune că România și fanii i-au intrat pentru totdeauna în suflet.

- Carmen, nu-ți pare rău că pleci din România? De ce ai făcut acest pas?
- Au fost trei ani în care am jucat la cel mai înalt nivel, am avut noroc că nu am fost mai deloc accidentată în tot acest timp, dar acum simt nevoia să mă liniștesc puțin. Un meci pe săptămână va fi foarte benefic pentru organismul meu. La CSM nu era timp de odihnă și de pauze.

- Cu ce rămâi după cei trei ani petrecuți în România?
- Mi-a plăcut foarte mult atmosfera, atât din teren, cât și din afara lui. Mi-a plăcut cum m-am înțeles cu fetele, tot timpul am muncit din greu împreună și am petrecut în afara terenului clipe minunate.

- Ai învățat și câteva cuvinte în limba română?
- Am învățat câteva cuvinte, nu foarte multe pentru că între noi vorbeam în engleză. Dar trebuie să socializezi, trebuie să înveți obiceiurile oamenilor alături de care trăiești. Am învățat câte ceva, înțeleg mai mult decât pot să vorbesc.

- Spune-ne câteva lucruri care ți-au rămas în memorie!
- Am multe amintiri din teren și din afara lui. Îmi aduc aminte când am devenit prima dată campioane ale României, când am învins la Baia Mare și nimeni nu se aștepta. Apoi faptul că am devenit o echipă la fel cum fusese Oltchim Rm. Vâlcea înainte, deși nu ni se dădeau prea multe șanse. M-am bucurat pentru fiecare titlu, pentru fiecare trofeu câștigat aici.

- Crezi că sunt șanse să mai revii în România?
- Niciodată să nu spui niciodată. Bineînțeles că există o șansă, nu se știe ce se poate întâmpla. Acum voi juca în Franța pentru un sezon, dar întotdeauna e o ușă deschisă.

- Vei plânge când vei pleca din România?
- Deja am plâns atunci când le-am anunțat pe fete că și eu și Linnea vom pleca. E trist pentru că au fost trei ani minunați pe care i-am petrecut aici.

- E CSM cea mai bună echipă la care ai evoluat?
- Da, cred că e echipa cu cele mai bune și valoroase jucătoare. E cea mai bună echipă la care eu am jucat, fără îndoială. Și nici nu știu dacă nu va rămâne așa pentru totdeauna.

- Ai un mesaj pentru fani? Ai fost foarte iubită în România.
- Nu pot decât să le mulțumesc și nu numai celor de la CSM, ci fanilor din întreaga țară care peste tot pe unde am fost ne-au încurajat, ne-au însoțit. Ne-au susținut necondiționat și au fost alături de noi și la înfrângeri. Sunt mândră că am întâlnit asemenea oameni.

Numerele de telefon valoroase

- Ce lucruri vei lua din România, la plecare?
- O să iau numerele de telefon ale tuturor fetelor. Am și câteva amintiri, niște lucruri care să-mi aducă aminte de CSM, de București, de România.

- Momentele trăite în Ligă sunt un capitol aparte?
- Normal că nu voi uita niciodată momentele petrecute în Liga Campionilor. Și cred că nimeni nu le va uita pentru că am reușit să facem istorie. Să câștigi trofeul la primul sezon în care participi e ceva cu care nu multă lume și nu multe cluburi se pot lăuda.

- De ce nu ai jucat în Final Four-ul Cupei României?
- Am avut ceva probleme musculare, niște dureri de spate și am considerat că e mai bine să stau departe de teren în aceste condiții. Mă doare la spate (vorbește în limba română!) Mi-aș fi dorit să fiu pe teren, mai ales că erau ultimele mele meciuri, dar nu s-a putut să mai joc alături de fete.

- Poate CSM București să mai câștige Liga Campionilor?
- Cred că da, are în continuare jucătoare foarte bune, vor veni handbaliste de valoare, un antrenor bun și sunt convinsă că ar putea să mai câștige Liga Campionilor. Eu sper și chiar îmi doresc să mai câștige.

- Vei mai veni să le vizitezi pe prietenele tale de aici?
- Nu știu dacă voi mai ajunge în România, dacă am timp, dar sper să ajung la Final Four-ul de anul viitor, să le încurajez pe fete. Ne vom întâlni și la turneele finale cu echipa națională. M-am înțeles bine cu toate fetele, sunt și vor rămâne prietenele mele pentru toată viața!

"Nu o să uit niciodată fanii, oamenii care ne-au iubit și încurajat necondiționat. Sunt mândră că am întâlnit asemenea fani"
Carmen Martin

"CSM va rămâne în sufletul meu pentru totdeauna. E cea mai bună echipă la care am jucat și probabil că așa va rămâne de acum înainte"
Carmen Martin

105goluri a marcat Carmen Martin în Liga Campionilor pentru CSM București în cele două sezoane de Liga Campionilor

7trofee a câștigat Carmen Martin cu CSM București: 3 campionate, 2 cupe ale României, o Supercupă și Liga Campionilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează