SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Ce debut! În premieră la un European, Iulia Dumanska a contribuit din plin la victoria României cu Germania

Foto: Stephane Pillaud
Foto: Stephane Pillaud

Articol de - Publicat vineri, 16 decembrie 2016 19:42

Spaniolul Martin Ambros a dat șansă azi, în ultimul meci la Euro 2016, unul fără semnificații speciale, să joace la un turneu final și portarului Iulia Dumanska (20 de ani), dar și interului dreapta Laura Popa (22 ani).

Cele două le-au schimbat în lot pe Paula Ungureanu și Cristina Neagu, practic cele mai experimentate jucătoare ale României. Iulia Dumanska a contribuit din plin la victoria României. Portarul de origine ucraineană, naturalizată în acest an, a parat două aruncări de la 7 metri, în momente-cheie ale jocului. "Am avut mari emoții, tremuram toată, dar apoi mi-am spus că nu are rost să-mi fie teamă. Am avut încredere în mine", a declarat Iulia.

Nu se aștepta la un debut, spera ca echipa să se califice în semifinale. "Mi-am dorit asta, chiar dacă știam că așa am șanse minime să joc, dar nu s-a întâmplat. Dumnezeu a vrut așa, nu mai putem schimba nimic. Așa am debutat și eu la un turneu final", a subliniat Iulia. Dumanska a adunat 29 de secunde în poarta României, iar Laura Popa a stat pe teren 9 minute și 51 de secunde. A tras la poartă de două ori, dar nu a marcat!
Goalkeeper-ul României a povestit cum au trăit fetele și ultimele clipe ale meciului, după accidentarea Cristinei Zamfir". Toate ne rugam să fie bine, nu știam ce s-a întâmplat. Unele plângeau, ne-am strâns toate. Ne-a venit inima la loc când am văzut-o că se ridică și că merge pe picioarele ei. Am vorbit cu ea, totul e în regulă", a povestit Iulia.

Pentru a-i da încredere și curaj, antrenorul Martin Ambros a luat-o pe Iulia Dumanska și la conferința de presă de după meci. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
mobilajucarii
mobilajucarii  •  16 Decembrie 2016, 21:37

Hai ca si in Romania se traieste bine, altfel nu venea aici Yulia Dumanska.

viezure
viezure  •  16 Decembrie 2016, 21:19

Bravo Iulia si Laura. Viitorul suna bine la handbal feminin. Pacat ca am ratat semifinalele la aceste europene. Iulia, bine ai venit printre noi romanii, suntem mandri de tine.

669483216526738
Cotofana Danut  •  16 Decembrie 2016, 21:03

Avem echipa,acesta este spiritul sportiv,vor veni si performantele mai mari.FELICITARI INTREGULUI LOT SI CAPUL SUS.Eu unul cred in acest antrenor,cum cred si in antrenorul,nationalei de fotbal.LASA-TI TIMPUL SA VORBEASCA.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează