SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Cinci victorii în deplasare în etapa a 4-a! Brașovul și Vâlcea, performerele etapei

Foto: Dan Lixandru
Foto: Dan Lixandru

Articol de - Publicat duminica, 08 octombrie 2017 17:53

SCM Craiova și Corona Brașov țin pasul cu campioanele de la CSM București, având punctaj maxim după patru etape.

Etapa a patra în Liga Națională feminină a fost una a oaspetelor. Doar CSM București și Danubius Galați au reușit să câștige pe teren propriu, restul de cinci partide revenind echipelor vizitatoare.

Corona Brașov și HCM Rm. Vâlcea sunt performerele etapei, câștigând la Zalău, respectiv Brăila, locuri unde se câștigă foarte greu. De altfel, HC Zalău, echipa lui Gheorghe Tadici, a pierdut sezonul trecut în sala proprie, doar în fața celor de la CSM București. De această dată, ardelencele lui Costică Buceschi au câștigat clar, 20-16, un meci pe care l-au dominat de la un capăt la altul.

HCM Rm. Vâlcea a bifat și ea a doua victorie consecutivă, în deplasare, după Bistrița, abținând un nou succes, la Brăila, 25-16! Excelentă prestația oltencelor în apărare, dar și în poartă, austriaca Petra Blazek având o prestație senzațională.

Vicecampioanele nu se regăsec, având o singură victorie în patru etape! Ana Maria Tănăsie, extrema stânga a "naționalei" României a revenit pe teren, după o lungă pauză, îmbrăcând pentru prima dată tricoul echipei din Vâlcea, chiar împotriva echipei la care evoluase ultima oară, în sezonul trecut.

Victorii în deplasare și pentru Bistrița sau Roman, dar în fața unor echipe din subsolul clasamentului, fără prea mari pretenții.

Craiova s-a impus și ea în deplasarea de la Cluj, un succes categori pentru trupa lui Bogdan Burcea care pare cel mai mare pericol pentru Neagu și compania.

Danubius Galați pornea din postura de outsider în fața sibiencelor de la Cisnădie, dar moldovencele au câștigat printr-un gol marcat cu trei secunde înainte de final de pivotul Nicoleta Safta. Al doilea succes la limită al dunărencelor, după cel cu Brăila, din prima etapă: 15-14.

Rezultate etapa a 4-a

  • CSM București-Rapid 31-18
  • HC Zalău-Corona Brașov 16-20
  • Unirea Slobozia-CSM Roman 23-26
  • CSM Slatina-CSM Bistrița 27-28
  • Danubius Galați-Măgura Cisnădie 21-20
  • U Cluj- SCM Craiova 19-28
  • Dunărea Brăila-HCM Rm. Vâlcea 16-25

Clasament

1. CSM București 12p
2. SCM Craiova 12p
3. Corona Brașov 12p
4. CSM Roman 9p
5. HCM Rm. Vâlcea 6p
6. HC Zalău 6p
7. Danubius Galați 6p
8. CSM Bistrița 6p
9. Dunărea Brăila 3p
10. Măgura Cisnădei 3p
11. U Cluj Napoca 3p
12. Unirea Slobozia 3p
13. Rapid Metrou 3p
14. CSM Slatina 0p

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează