SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEUL PREOLIMPIC

Corespondență din Aarhus » Filozofia lui Tomas » Înainte de antrenamentul de ieri, suedezul a discutat cu fetele la mijlocul terenului din Aarhus. Ce a ieşit?

Articol de , - Publicat vineri, 18 martie 2016 00:00

Îmbrăcat în treningul albastru pe care scrie mare, pe spate, România, suedezul Tomas Ryde îşi cheamă jucătoarele lângă el la centrul terenului.

Le vorbeşte despre importanţa turneului, pentru a câta oară?, şi apoi dă drumul unui joc. Vrea să vadă care e starea de spirit, cum sunt fetele înainte de nişte meciuri atît de importante. "O să vă pun câteva întrebări. Vreau de la voi multă sinceritate! Împărţim terenul în trei părţi distincte" Şi începe!

- Câtă încredere aveţi în echipă?
Maximă, medie, deloc sunt zonele trasate de nordic. Toate fetele merg spre partea maximă, Eliza Buceschi rămâne în zona medie. Tomas zâmbeşte. Vrea să afle de la jucătoare de ce simte asta. Nu dezvăluie însă răspunsul. E prea departe să auzim ce au vorbit!

- Cine vrea să meargă la Olimpiadă?
Cele 17 fete aproape că aleargă în partea care reprezintă totul, drumul spre Rio!

- Cine are experienţa unor astfel de turnee?
- Fetele se rarefiază. Neagu, Brădeanu, Ungureanu, Elisei rămân în dreapta, la mijloc e cel mai mare număr al fetelor, pe când în stânga se poziţionează jucătoarele tinere, gen Buceschi, Tănăsie, Dedu.

- Cine ştie să joace astfel de turnee?
- Poziţionarea jucătoarelor e aproape similară cu cea de la întrebarea anterioară, cu mici modificări.

- La cine căutaţi încredere atunci când vă e greu, în timpul unui meci? Luaţi persoana respectivă în braţe?
Perianu aproape că o sufocă pe Brădeanu, Tănăsie şi Chiper se strâng în jurul lui Elisei, Munteanu şi Dedu o încadrează pe Ungureanu. Manea îi face "marcaj" lui Neagu, pe-o parte, pe cealaltă parte apare Marin. Vizitiu rămâne singură. Tomas merge şi o ia el în braţe. "Poţi să vii la mine", glumeşte Ryde.

Au trecut 25 de minute. Pe neaşteptate. Înainte de a începe antrenamentul propriu-zis, Tomas le mai spune ceva. "Vreau să văd din partea voastră atitudine, bucurie! După fiecare reuşită, vreau să vă văd cu braţele ridicate, să vă exteriorizaţi, nu să vă scărpinaţi în cap sau în nas".

Tot lotul se strânge la mijlocul terenului şi strigă "România!". Antrenamentul propriu-zis poate să înceapă.

România - Danemarca e azi de la ora 20, Digi 2 și liveTEXT pe GSP.ro.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
vladutz13
vladutz13  •  18 Martie 2016, 11:48

Nene, parca e tras la indigo un antrenament al lui Tadici :)))

1581870215401957
Andronic Popovici  •  18 Martie 2016, 10:22

succes fetelor ,felicitari Ryde ,ar fi trebuit sa mai faceti si proba dansului in "roata bucuriei" pe melodia "oda bucuriei"inchipuitiva ca va veti juca cu cercurile olimpice dupa trei meciuri . Va tin pumnii

dinamo100
dinamo100  •  18 Martie 2016, 09:58

Eu cred ca Ryde e un tip foarte inteligent. El stie ca factorul psihologic e foarte important si are metode foarte bune. Suntem pe drumul cel bun. Hai Romania! Apropos: GSP continua sa puna pe primul loc tot felul de fotbalisti si echipe de mana a 2-a sau a 3-a si scrie mult prea putin de cea mai buna echipa nationala, cea de handbal feminin. Cred ca aceasta echipa merita spatii mult mai largi!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează