SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DIN JAPONIA

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Frigul şi noxele viciază Mondialul » Handbalistele acuză organizarea japonezilor

Articol de , - Publicat marti, 10 decembrie 2019 21:19

CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL DIN JAPONIA // În primele zile, jucătorii şi spectatorii s-au plâns de temperaturile scăzute din sala-vedetă a CM, apoi, organizatorii au apelat la radiatoare pe motorină, care emană însă un miros insuportabil.

  • România Japonia (miercuri, ora 11:00) e partida pe care o mai avem de disputat în Main Round;
  • „Tricolorele” nu mai au nicio şansă să termine în primele 8, iar miercuri se vor despărţi de acest Mondial cu un meci împotriva Japoniei. Miza? Să evităm ultimul loc în grupă şi să terminăm în top 10 în lume;
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

Cea mai mare sală care găzduieşte jocuri la Campionatul Mondial de handbal feminin a creat dificultăţi majore pe parcursul turneului. Atât jucătoarelor, cât şi spectatorilor. Park Dome, cu o capacitate de aproape 10.000 de locuri, e de fapt o sală amenajată în mijlocul unui imens centru de expoziţii, în genul Romexpo din Bucureşti. 

Iar în primele zile, din cauza curentului care se crea înăuntru de la zecile de intrări care există, dar şi de la spaţiul deschis, care e foarte mare, temperatura a fost una foarte scăzută pentru condiţiile optime în care trebuie să se joace un meci de handbal. 

Pentru a remedia această problemă, organizatorii au apelat la zeci de radiatoare pe bază de motorină, pe care le-au amplasat peste tot în sală. Inclusiv în spatele rândului oficialilor partidelor, care se află imediat lângă jucătoarele de pe banca de rezerve. Din cauza faptului că merg cu motorină, acestea emană un miros aproape insuportabil, iar spectatorii, dar chiar şi cei din staff şi unele dintre handbaliste s-au plâns. 

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Frigul şi noxele viciază Mondialul » Handbalistele acuză organizarea japonezilor

„La mine în echipă nu s-a plâns nimeni, dar cred că organizatorii au avut intenţii bune. Noi n-am avut probleme cu mirosul, poate cei de la Muntenegru să fi fost ameţiţi de acest aspect având în vedere cât a fost scorul”, a glumit selecţionerul Rusiei, Ambros Martin, la finalul victoriei cu Muntenegru, 35-28, succes în urma căruia reprezentativa de la Moscova şi-a asigurat prezenţa în semifinale. 

Vezi și: 

ROMÂNIA - SUEDIA 22-34 // CORESPONDENȚĂ GSP DIN JAPONIA » Tomas Ryde a făcut anunțul: Cristina Neagu, OUT cu Japonia

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
bazinga
bazinga  •  11 Decembrie 2019, 11:31

LA NESIMTIREA PROVESBIALA A RUSILOR SI LA CINISMUL INFATUATULUI DE AMBROS....NU MA MIRA ACESTE COMENTARII!

speranta2022
speranta2022  •  11 Decembrie 2019, 08:37
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

eliminarii...

amicu
amicu  •  11 Decembrie 2019, 08:15

ambros si glumele lui de ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează