SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Corona Brașov, pas spre semifinalele Cupei EHF Româncele au învins în deplasare Odense, 29-21

Foto: Bogdan Bălaș
Foto: Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat duminica, 21 februarie 2016 19:44

Corona Brașov a câștigat cu 29-21 la Odense și e ca și calificată în semifinalele Cupei EHF.

Brașovul are șansa să revină în semifinalele cupelor europene după 7 ani. Ardelencele au făcut un pas imens spre careul de ași în Cupa EHF, după ce au învins în Danemarca, pe HC Odense, scor 29-21.

A fost un meci dominat clar de românce, care au fost conduse o singură dată, în primul minut: 1-0! Cu portarul Ana Maria Mârcă imbatabilă între buturi, cu o apărare excepțională, Corona s-a desprins la 7-3 după 15 minute. Gazdele au avut o tresărire, au egalat la 9, dar la cabine echipa lui Bogdan Burcea a intrat în avantaj clar, 13-10.

În partea a doua, prestația oaspetelor a fost la fel de consistentă. Extremele Laura Chiper și Camelia Hotea au avut o precizie dezarmantă. Cristinei Zamfir i s-a acordat o atenție sporită, dar au ieșit în evidență Marilena Neagu și Andreea Pricopi.

Corona nu a mai avut emoții. Diferența s-a dus la 8 și chiar 9 goluri, gazdele nemaiavând replică. "Fetele au făcut un meci foarte bun. Apărarea a fost la înălțime, iar prestația portarului Mârcă poate fi considerată printr-un singur cuvânt: extraordinară. Fără modestie, Braăovul a avut o viteză în plus și mai mulți nervi", a declarat antrenorul Bogdan Burcea. z

"Nu suntem calificați. Trebuie să jucăm serios returul de la Brașov. Odense e o echipă capabilă să revină, dar sper ca noi să ne bucurăm la final" Bogdan Burcea, antrenor Corona

Istorie europeană

În sezonul 2008-2009, Rulmentul Brașov a reușit ultima calificarea în semifinalele cupelor europene. Echipa ardeleană, pregătită atunci de Herbert Muller a fost eliminată în penultimul act al Cupei EHF de echipa spaniolă Itxako Estella, pentru un singur gol. În sezonul precedent, Rulmentul pierduse Cupa Cupelor, după dubla cu Larvik. Singurul trofeu european al brașovencelor, Challenge Cup, a fost câștigat în 2006 când echipa era pregătită de Mariana Târcă.

HC Odense 21
Jakobsen 4, Kristiansen 4, Iversen 3, Adler 2, Haugsted 2, Linnel 2, Offendal 2, Svangaard 2. Antrenor: Flemming Larsen

Corona Brașov 29
Hotea 7, Neagu 6, Chiper 6, Zamfir 3, Cartaș 2, Pricopi 2, Rațiu 2, Bondar 1. Antrenor: Bogdan Burcea

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
10153751697890719
Florin Cosmin  •  21 Februarie 2016, 21:49

Bravo fetele! Un meci super!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează