SPORTURI  »  HANDBAL  »  JOCURILE OLIMPICE 2016

Cristina Neagu a analizat grupa României la Jocurile Olimpice: "Nu avem nici măcar o echipă uşoară"

Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor
Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 mai 2016 22:06

Cristina Neagu speră ca România să cucerească o medalia la Jocurile Olimpice de la Rio, deşi recunoaşte că naţionala va avea o misiune foarte dificilă în acest sens, încă din faza grupelor.

"Noi credem în forțele noastre, sperăm ca toți românii să facă la fel pentru a obține o mare performanță pentru handbalul românesc. Nu există cuvinte pentru a descrie cât de mult ne dorim această medalie. Dar trebuie să fim și realiști, drumul până acolo e lung și foarte greu.

E o grupă foarte grea, poate este una dintre cele mai puternice competiții de handbal din istoria Jocurilor Olimpice. Nu avem nici măcar o echipă mai ușoară, este Angola, dar aceasta a demonstrat în ultimii ani că are o echipă foarte valoroasă. Vrem să facem pași mărunți și sper ca după primele 3-4 meciuri să nu mai avem emoții pentru calificarea în sferturile de finală", a declarat interul stânga la o conferinţă de presă susţinută astăzi.

Cristina Neagu a fost nominalizată pentru titlul de cea mai bună jucătoare din 2015, iar votul se va încheia în trei zile.

"Mi-aș dori din tot sufletul să ies cea mai bună jucătoare a lumii. Am avut un an senzațional, cel mai bun al carierei mele. Nu știu dacă până mă las de sportul ăsta o să mai am un an ca 2015. Poate cu o medalie olimpică. Cred că ar fi o bucurie pentru toți românii dacă aș ieși cea mai bună handbalistă a lumii", a adăugat handbalista. 

România face parte din aceeaşi grupă cu Brazilia, Angola, Spania, Muntenegru şi Norvegia, la Jocurile Olimpice de la Rio.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  30 Mai 2016, 10:46

Norvegia ne-a cam batut pe unde ne-a prins. Cu Muntenegru indraznesc sa sper macar la un egal. Cu Spania depinde de ziua pe care o prindem. Pe brazilience le putem invinge chiar la ele acasa. Pe Angola n-o cunosc Dar merg pe mana ta Cristina. Cu multa daruire si efort si dragoste putem face vreo 7 puncte. Ce zici?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează