SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAŢIONALĂ / HCM ROMAN-CSM BUCUREŞTI 21-22

CSM Bucureşti a cîştigat, dar a fost dezavantajată clar » Arbitraj scandalos la Roman!

Fernanda da Silva
Fernanda da Silva

Articol de - Publicat joi, 12 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 martie 2015 23:20

CSM Bucureşti a cîştigat joi seara partida de la Roman, dar prestaţia cuplului din Tg. Jiu, Drăgănescu-Eremia a fost penibilă


Roman e locul unde se cîştigă cel mai greu. E un lucru cunoscut în lumea handbalului. Şi asta nu numai pentru că gazdele au o echipă competitivă, capabilă de mari surprize, în faţa oricărui adversar. Ci şi pentru că e una dintre cele mai ajutate formaţii, de către arbitri!

Joi seara, CSM Bucureşti era şi ea să o păţească la Roman. Cu toate vedetele în teren, echipa lui Mette Klit a tremurat serios pentru victorie. Deşi a avut şi patru goluri pe tabelă, în mai multe rînduri, Roman a revenit de fiecare dată, graţie deciziilor "incoruptibililor" Drăgănescu şi Eremia.

Cei doi au fluierat multe faze identice, la două semicercuri, cu unităţi de măsură diferite, de fiecare dată echipa avantajată fiind HCM Roman. De la 8-12, moldovencele au revenit la 14-14, apoi de la 14-17 şi 16-19, Romanul a egalat la 20! CSM Bucureşti a trebuit să joace în inferioritate ultimele patru minute, dar şi aşa Romanul nu a putut produce surpriza. Acţiunile personale ale Linnei Thorstensson şi ale Anei Paula Rodrigues au adus victoria formaţiei din Capitală. "La Roman se cîştigă greu, acolo e teren minat. Prietenii ştiu de ce!", a spus un om de handbal.

Jucătoarele de la CSM Bucureşti s-au plîns şi ele. "Am încercat în cîteva rînduri să-i întrebăm, ce au dat? Ne răspundeau pe un ton răstit: Taci, că te dau afară! Am ajuns să ne fie frica să deschidem gura", a povestit una dintre handbalistele bucureştene.

E al doilea arbitraj scandalos în actuala ediţie de campionat, pro-Roman, după cel din etapa a 6-a, în turul campionatului. Atunci, cuplul Belean-Călina au pus din greu umărul la rezultatul de egalitate reuşit de Roman, 22-22 cu Corona Braşov.

"O să facem un memoriu la federaţie. O să mergem cu caseta şi să urmărim fază cu fază ceea ce s-a întîmplat. Poate văd acum şi domnul preşedinte Dedu şi preşedintele Comisiei de Arbitri, domnul Cîrligeanu!", a declarat directorul general de la CSM Bucureşti, Constantin Căliman.

HCM Baia Mare e lider după 23 de etape, cu 63 de puncte, CSM Bucureşti e pe doi, cu 62 de puncte, iar Corona Braşov e pe 3 cu 54 de puncte. Romanul e pe locul 5 cu 38 de puncte. CSM Bucureşti e penalizată însă cu un punct şi a pierdut şi la masa verde jocul cu SCM Craiova. Clubul bucureştean a făcut însă memoriu la TAS şi aşteaptă acum verdictul în "cazul ecusoanele".

Constanţa şi Deva cîştigă

Tot în etapa a 23-a, U Neptun Constanţa a trecut cu 21-19 de Unirea Slobozia, iar Cetate Deva a învins cu 29-27 pe U Alexandrion Cluj. Rezultatele complică lucrurile în subsolul clasamentului, în perspectiva play-outului, acolo unde Cetate Deva are 24 de puncte, pe locul 10, Clujul are 23 de puncte, Neptun Constanţa 20, iar Slobozia a coborît pe locul 13, cu 18 puncte. Ultima, fără şanse de salvare, e Mureşul Tg. Mureş care are 0 puncte.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
sakamoto
sakamoto  •  13 Martie 2015, 09:25

In meciul cu Baia Mare, bucurestencele au fost avantajate si mai scandalos, numai ca n-ai vrut sa vezi adevarul. Ai bagat capul in nisip.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează