SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR LA HANDBAL

CSM BUCUREŞTI - GYOR » Tot ce trebuie să ştii înaintea duelului-şoc din Liga Campionilor: declaraţiile "tigroaicelor", absențe, statistica meciurilor directe

Articol de - Publicat miercuri, 24 ianuarie 2018 18:27

CSM Bucureşti - Gyor se joacă vineri, de la ora 20:30. Duelul va fi liveSCORE pe GSP.ro şi în direct la TV Digi Sport şi TV Telekom Sport. 

Campioana României a pus gând rău celei mai bune echipe a Europei. Unguroaicele vin a patra oară în Sala Polivalentă. Au câștigat precedentele trei partide.

Runda a doua a Ligii Campionilor se deschide vineri, în România, cu cel mai tare meci pentru "tigroaice". La București vine campioana Europei, echipa pe care CSM a bătut-o în finala Ligii Campionilor, la Budapesta, pe 8 mai 2016, după aruncările de la 7 metri!

Româncele au învins Gyorul în Ungaria, dar nu au făcut-o până acum în România! Au fost două meciuri CSM- Gyor în istoria întâlnirilor directe. Și de fiecare dată maghiarele au plecat cu victoria din Capitală. Echipa pregătită de selecționerul României, Ambros Martin, are însă trei victorii în Polivalenta din Capitală, impunându-se și în fața Oltchimului, o dată!

"Nu le-au bătut? Încercăm noi, vineri!"

Helle Tompsen, antrenoarea CSM-ului, nu știa că echipa pe care o pregătește nu a reușit până acum să câștige contra unguroaicelor pe teren propriu. "Încercăm noi, vineri, să spargem gheața", a declarat daneza.

"E un meci important, mai ales că e primul din grupa principală. Ne-am pregătit, le-am studiat, sper să putem să le învingem", a adăugat Helle.

Presiunea va fi pe campioana României. "Va fi un joc fantastic, sunt sigură de asta. Întâlnim o echipă extraordinară. Cel mai mult mă bucură faptul că vom juca într-o sală plină și pentru asta vreau să le mulțumesc suporterilor. Sper să facem cel mai bun joc de până acum și să câștigăm, pentru oraș, pentru România", a declarat Tompsen.

"Ne era dor de Liga Campionilor. Am jucat ultimul meci în noiembrie. Așteptăm încrezători startul și sperăm să-i facem fericiți pe suporteri"
Helle Tompsen, antrenoare CSM București

Meciurile Gyorului la București

28.10.2016 CSM București-Gyor 24-27
28.02.2016 CSM București-Gyor 22-24
06.04.2013 Oltchim-Gyor 22-24

CLASAMENT

1. CSM București 4 3 0 1 124-99 6
2. Gyor Audi ETO 4 3 0 1 101-86 6
3. Rostov Don 4 2 0 2 94-91 4
4. Nykobing Falster 4 2 0 2 105-114 4
5. Krim Ljubljana 4 1 0 3 101-117 2
6. FC Midtjylland 4 1 0 3 84-102 2
* primele patru echipe se califică în "sferturi"
Etapa 1: CSM-Gyor (vineri, 20:30), Nykobing-Rostov (duminică, 16:20), Krim-FC Midtjylland (duminică, 18:00).

135 de suporterimaghiari vor fi prezenți la meciul cu CSM București de vineri seara

Gyor-ul vine cu charterul

Campioana Ungariei va sosi joi, la ora 17:00, la București. Cea mai bogată echipă din handbalul feminin european va ajunge pe aeroportul din București cu charterul celor de la Audi, compania care le susține pe maghiare.

Gyor este printre puținele formații din handbalul feminin care face deplasările la meciurile din Liga Campionilor cu charterul. Campioana Macedoniei, Vardar Skopje, se mai bucură de acest privilegiu, dar nu la toate întâlnirile.

Poate miza pe toate jucătoarele

Pentru prima dată în acest sezon, daneza Helle Tompsen se va putea baza la meciul cu Gyor pe toate handbalistele pe care le are la dispoziție. Excepția se numește Anastasia Lobach, bielorusa care s-a operat de ligamente înainte de startul în Liga Campionilor, din acest sezon.

Au revenit însă Majda Mehmedovici, Gnosianne Niombla, Camille Ayglon, Line Jorgensen, care au lipsit la diferite meciuri în prima parte. Tehnicianul danez va trebui să stabilească pe cine va lăsa în afara lotului, din cele 17 jucătoare doar 16 urmând să fie trecute pe foaia oficială. Va trimite în tribună al treilea portar, pe Alina Iordache, sau o jucătoare de câmp? Mai plauzibilă pare prima variantă.

Fără Amorim, dar cu alte trei jucătoare refăcute

În startul sezonului, antrenorul lui Gyor, Ambros Martin, nu s-a putut baza pe trei dintre handbalistele sale de la echipă, toate accidentate: extrema dreapta Jana Knedlikova, interul dreapta Zsuzsanna Tomori și interul stânga Anne Mette Hansen.

La ultimele meciuri de campionat însă, toate au revenit pe teren și vor face deplasarea și la București. Gyor a pierdut-o, în schimb, pe Eduarda Amorim, interul stânga care va lipsi de pe teren cel puțin 6 săptămâni. Brazilianca este, exceptând-o pe Anita Gorbicz, cea mai veche handbalistă din echipa maghiară. Amorim joacă la Gyor din 2009.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează