SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

CSM București își cunoaște posibilele adversare din sferturi » Ultimul meci din grupă va decide totul

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 04 martie 2018 09:49

Gyor a învins ieri la Nykobing, 32-24, și și-a asigurat locul 1. CSM București și Rostov își dispută doar locul 2. Se cunosc și echipele cu care se împerechează echipele în ”sferturi” din cealaltă grupă.

"Nu ne interesează acum ce fac adversarii. Ne gândim doar la victoria cu Midtjylland. Jucăm în fața suporterilor noștri și nu vrem să-i dezamăgim", a declarat antrenoarea Helle Thomsen.

Disputa cu danezele e una de refacere a moralului pentru "tigroaice", care vin după egalul cu Rostov și înfrângerea de la Gyor. "Midtjylland nu trebuie desconsiderată. Ne-au pus probleme și acolo, am câștigat greu. Au câteva jucătoare de mare valoare", a adăugat Thomsen.

Demonstrație de forță

CSM București spera ca Gyorul să se încurce în partida de la Nykobing, acolo unde Neagu și compania pierduseră punctele. Nu a fost însă să fie. Campioana Europei a jucat excelent și s-a impus la pas.

Nycke Groot, Stine Oftedal și portarul Kari Grimsbo au fost cele mai bune handbaliste ale echipei antrenate de Ambros Martin, care s-a impus lejer cu 32-24. În aceste condiții, Gyor e 99% sigură de primul loc, mai având de jucat pe teren propriu cu Krim Ljubljana. Misiune imposibilă pentru slovene.

Pe cine aleg?

CSM va putea astfel să termine pe locul 2 sau 3, bătându-se pentru acest lucru cu Rostov Don. Partida directă se va juca ultima etapă, în Rusia. Până atunci, cele două pot face calcule și-și pot alege adversarul pentru că ierarhia în grupa a doua principală s-a decis.

Ferencvaros Budapesta a trecut cu 29-27 de Metz, sâmbătă, în capitala Ungariei, un rezultat insuficient pentru a le depăși pe franțuzoaice. Asta pentru că, la egalitate de puncte, la rezultatele directe Metz are mai multe goluri marcate în deplasare, după ce în tur scorul a fost 27-25 pentru Metz.

Pe cine vor alege CSM și Rostov? Rămâne miza locului 2 care va juca returul din "sferturi" pe teren propriu, în timp ce locul 3 va juca meciul decisiv în deplasare. CSM a jucat cu FTC Budapesta și sezonul trecut, tot în sferturi, iar "tigroaicele" au câștigat ambele manșe.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  04 Martie 2018, 12:13

sa prindem 2 jocuri bune e f greu..cred ca vom termina pe 3 si astazi numai victoria ne mentine pt locul 2(un egal astazi si la don mergem in...vizita)

saramago
saramago  •  04 Martie 2018, 11:56

In mod normal, Gyor, Vardar, CSM si Rostov vor fi in FF.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  04 Martie 2018, 10:52

E cam acelasi lucru, fie Ferencvaros, fie Metz. Personal cred ca CSM e favorita cu oricare. Grupa a 2-a e mai slaba si cred ca doar Vardar se va califica in Final 4 de acolo. Dar ramane de vazut, desigur.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează