SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI-MIDTJYLLAND 29-24

CSM BUCUREȘTI - Midtjylland 29 - 24 // Noroc cu Paula Ungureanu! 18 intervenții fabuloase pentru pantera din poarta lui CSM: "Vom ajunge în Final Four"

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 04 martie 2018 19:19

CSM București a câștigat chinuit ultimul meci din grupele principale, pe teren propriu, scor 29-24 cu Midtjylland. Fără Paula Ungureanu, 18 intervenții salvatoare, deznodământul ar fi fost, cu siguranță, altul.

CSM București nu-și găsește cadența.

Egal cu Rostov, înfrângere la Gyor, iar duminică seara victorie în fața danezelor de la Midtjylland, dar încă o dată la capătul unui joc slab, fără entuziasm.

Echipa căptușită cu vedete nu-și găsește ritmul și se chinuie să-și găsească forma de vârf cu gândul la Final Four-ul de la Budapesta.

Alergând după adversare

Danezele de la Midtjylland au jucat la București fără trac, cu multă determinare, încercând parcă să profite de forma slabă a "tigroaicelor". Impulsionate de campioana olimpică Veronica Kristiansen, dar și de paradele nemțoaicei Sabine Englert, nordicele au luat un avantaj consistent pe tabelă: 7-3 în minutul 13.

Bucureștencele s-au trezit parcă din acel moment. Apărarea a funcționat mai bine, dar deasupra tuturor a fost portarul Paula Ungureanu. Goal-keeperul de 36 de ani a făcut adevărate minuni între buturi, având 10 intervenții în prima repriză și 8 în cea de-a doua!

CSM s-a chinuit să restabilească egalitatea, fiind apoi, mai tot timpul, cu un pas în spatele danezelor. La vestiare însă, gazdele au intrat în avantaj, 13-12, Majda Mehmedovici înscriind ultimul gol din terenul propriu, profitând că antrenorul Kristian Kristensen scosese portarul pentru a da forță ofensivei.

Forța liniei de 9 metri

Jocul "tigroaicelor" nu s-a schimbat prea mult nici în partea a doua. Midtjylland s-a ținut tare, pe poziții, timp de 48 de minute, chiar dacă a contat în mare pe aceeași formulă de echipă. De partea cealaltă, Helle Thomsen le-a tot schimbat pe fete până a găsit formula câștigătoare.

Forța liniei de 9 metri a CSM-ului, atât de mult lăudată, a adus în final victoria, Neagu, Kurtovic și Niombla marcând în partea a doua golurile descătușării gazdelor. CSM s-a desprins în ultimele minute, a câștigat fără emoții, 29-24, dar rămâne totuși neliniștea unei echipe care nu se regăsește. "Cred că problemele noastre sunt în plan mental. Lucrurile sunt un pic și amplificate, presiunea e foarte mare, dar sunt convins că ne vom descătușa și ne vom regăsi în momentele importante", a declarat antrenorul secund Adrian Vasile.

CSM joacă, săptămâna viitoare, la Rostov meciul decisiv pentru locul 2 în grupă. "Mergem să câștigăm, CSM nu e echipa care să fie în postura de a-și alege adversarul din sferturi. Jucăm orice meci la victorie. Ne preocupă doar jocul nostru, pentru că dacă noi jucăm, batem pe oricine", a adăugat tehnicianul CSM-ului. 

CSM București 29
Neagu 6, Kurtovic 6, Hagman 4, Niombla 3, Gullden 2, Mehmedovici 2, Manea 2, Curea 2, L. Jorgensen 1, Frafjord 1. Antrenor: Helle Thomsen

Midtjylland 24

Kristiansen 6, Fauske 5, Jacobsen 3, Sans 2, Burgaard 2, Hansen 2, Friis 2, Ellebaek 1, Bjerreggard 1. Antrenor: Kristian Kristensen

"Sunt sigură că vom ajunge în Final Four!"

Paula Ungureanu are încredere în echipă, chiar dacă acum jocul CSM-ului nu e la nivel maxim.

- Paula, felicitări, o prestație excelentă care a ajutat echipa să câștige! Jocul parcă nu e însă la nivelul pe care vi-l doriți, nu?
- Mulțumesc! Nu știu cum se vede din afară, mai avem mult de muncă, dar important e că am câștigat. Ne-am luptat, ne-am dăruit și am terminat victorioase.

- Anul trecut ați învins Ferencvaros în sferturi. Vă doriți și acum să jucați cu ea?
- Sincer, mie mi-e indiferent cu cine ne vom întâlni. Cred că dacă noi jucăm la potențialul nostru, ne putem califica indiferent de adversar.

- Mai poate echipa să crească pentru a ajunge în Final Four?
- Eu sunt convinsă că echipa va ajunge în Final Four. Fiecare joc îl abordăm la victorie. Și acum mergem la Rostov să câștigăm, nu facem noi calcule cu cine vom juca sau nu. 

18 intervenții salvatoare a avut în meciul cu Midtjylland Paula, portarul CSM-ului rămânând pe teren toate cele 60 de minute

"Văd o finală Gyor-CSM!"

Veronica Kristiansen, interul stânga al celor de la Midtjylland, a fost cea mai bună jucătoare a danezelor în partida cu CSM.

"Eu sunt foarte mulțumită de felul cum ne-am luptat, cum am jucat. Sunt însă conștientă că era foarte greu să câștigăm la București, o echipă foarte bună", a declarat norvegianca. Veronica a semnat cu Gyor și va juca din vară la campioana Europei.

"Cred că Gyor și București sunt cele mai bune echipe, la momentul acesta. Și cred că va fi o finală tot între ele. Sigur că voi ține cu Gyor, viitoarea mea echipă", a subliniat Veronica. 

CLASAMENT
1. Gyor Audi ETO 9 7 0 2 247-206 14
2. CSM București 9 6 1 2 258-221 13
3. Rostov Don 9 6 1 2 241-208 13
4. Nykobing 9 2 1 6 220-260 5
5. Krim Ljubljana 9 2 1 6 218-260 5
6. Midtjylland 9 1 2 6 202-231 4
* primele patru echipe se califică în "sferturi"

Rezultate etapa a 9-a: Nykobing-Gyor 24-32, Krim-Rostov 26-35.

Ultima etapă: Rostov-CSM, Gyor-Krim, Midtjylland-Nykobing.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  05 Martie 2018, 16:19

la felul cum joaca nu ajung in F.F(sunt echipe mai in forma)numai poate daca intra..firea sau poate le injumatatesc contractele...dar asa cum zice o jucatoare...dai doua pase si arunci la poarta..nu prea seamana a joc...dar cu o noua infrangere la rusoaice,poate se trezesc dar nu cred..mai e putin se incheie sezonul..si tu mai ai mult de muncit,iar dom vasile zice ca au ceva... mental(de rasu plansu)jucatoare medaliate la marile competitii si sufera mental..pana nu aduc un antrenor pt sferturi...si F.F slabute sperante

magura
magura  •  05 Martie 2018, 05:51

CITAT gsp: "1. Gyor Audi ETO 9 7 0 2 247-206 14 2. CSM București 9 6 1 2 258-221 12 3. Rostov Don 9 6 1 2 241-208 12. La mine in apartament, 6x2+1=13. La voi in redactie 6x2+1=12? :)))))))))))))))))) Pai ce-ai facut mai nene, maaaa? Cine v-a calculat? Femeia de servici?

anne1970_ar
anne1970_ar  •  04 Martie 2018, 22:42

La ora actuala CSM joaca execrabil. Oare de ce?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează