SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

CSM București s-a făcut de râs pe terenul campioanei Danemarcei. Cristina Neagu a dezamăgit » Cum arată clasamentul

FOTO: MARIUS IONESCU
FOTO: MARIUS IONESCU

Articol de - Publicat duminica, 22 octombrie 2017 19:34

CSM București s-a făcut de râs în Danemarca, pierzând cu NHF Nykobing, 22-25. Antrenoarea Helle Thomsen a stat aproape tot meciul cu Neagu pe teren, deși interul stânga a făcut un meci extrem de slab

CSM București câștigase toate meciurile de până acum, atât în campionat, cât și în Liga Campionilor, la diferențe astronomice. Când a dat însă de primul adversar mai de Doamne-ajută, a capotat lamentabil și a pierdut fără drept de apel.

Bucureștencele nu au intrat bine în meci de la început, dând posibilitatea adversarelor să impună ritmul. Apărarea centrală a fost marea problemă în startul partidei, cuplul Jacobsen-Frafjord fiind depășit aproape de fiecare dată. Pivoții lui Nykobing, Iversen și Lagerqvist, au făcut ce au vrut în centru.

Jacobsen a văzut două eliminări de două minute în primele 14 minute. A continuat să joace acolo, dar nu a mai fost la fel de energică, temându-se să nu primească roșu! Suedeza nu pare deloc soluția din centrul apărării CSM-ului.

Paula Ungureanu a făcut minuni între buturi, a scos două aruncări de la 7 metri și, cum-necum, și-a adus echipa aproape. CSM a intrat la pauză în avantaj, 14-13!

Neagu 2 goluri din 10 acțiuni!

Partea a doua a fost și mai dezastruoasă pentru campioana României. Au fost minute la rând în care CSM s-a chinuit pur și simplu să marcheze. Neagu a făcut un meci foarte, foarte slab, unul dintre cele mai proaste din ultimii ani. A aruncat la poartă de 10 ori în toată partida, a marcat doar de două ori, ambele în prima repriză! A continuat însă să fie ținută pe teren de antrenoarea Helle Thomsen, care nu a căutat și alte soluții decât câteva minute. E adevărat că și Gullden, Kurtovic, Hagman, Mehmedovici au evoluat extrem de slab, pierzând clar duelurile cu adversarele.

Nykobing s-a distanțat la 21-18 în minutul 48. A urmat singura perioadă cu adevărat mai bună pentru campioana României. S-a jucat fără portar, cu doi pivoți, iar tactica a dat rezultate. CSM a trecut la conducere 22-21 cu 7 minute înainte de final!

În acel moment însă s-a terminat și jocul pentru oaspete. În ciuda prestației senzaționale, în continuare, a Paulei Ungureanu, Nykobing a marcat de 4 ori consecutiv. Bucureștencele au terminat meciul în genunchi, trăind un coșmar în Danemarca.

E primul semnal de alarmă pentru campioana României, care pierde două puncte vitale pentru grupele principale. În condițiile în care în faza a doua a competiției vor veni Gyor și Rostov Don, lucrurile nu stau deloc ușor pentru CSM

Nykobing 25
J. Westberg 6, Kr. Kristiansen 6, Pedersen 5, Iversen 3, Wallen 2, C. Kristiansen 2, Lagerqvist 1. Antrenor: Jakob Larsen
CSM București 22
Gullden 6, Frafjord 4, Kurtovic 3, Curea 2, Neagu 2, Hagman 2, Mehmedovici 1, Manea 1, Jorgensen 1. Antrenor Helle Thomsen

Principiul rotației doar pentru străine!

Helle Thomsen, antrenoarea CSM-ului, a adus o nouă inovație la CSM București. În timpul meciurilor echipei campioane, de până acum, indiferent de cum evoluează, extremele și pivoții sunt schimbați la jumătatea fiecărei reprize, dând astfel posibilitatea jucătoarelor să joace un timp aproximativ egal.

Așa s-a întâmplat și azi, numai că doar cu anumite jucătoare. În locul Iuliei Curea, care-și făcuse treaba pe extrema stânga, și-a făcut apariția o Majda Mehmedovici care nu traversează deloc o formă prea bună. Pe partea dreaptă, Nathalie Hagman, ștearsă, a jucat mult mai mult decât Aneta Udriștoiu, la fel pivotul Frafjord, preferată în locul Oanei Manea. Sunt și jucătoare care parcă au ieșit din vederile danezei, precum Niombla, care mai prinde foarte puțin terenul. 

17 intervențiia avut în meciul de azi portarul Paula Ungureanu, cu 10 mai multe decât portarii de la Nykobing. Cu toate acestea, CSM a pierdut!

Clasament:

1. CSM București 3m 2 0 1 86-66 4p
2. NHF Nykobing 3m 2 0 1 78-70 4p
3. Krim Ljubljana 2m 1 0 1 45 - 56 2p
4. Vistal Gdynia 2m 0 0 2 44-61 0p

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
10153755897004409
Ilascu Mircea  •  24 Octombrie 2017, 10:08

Un meci ce ar trebui uitat , mai mult gasesc vinovata antrenoarea pentru ca nu este posibil sa joci cu interii cand in fata ai o aparare f. inalta . Pune jucatoare tehnice ce pot patrunde in semicerc prin fenta . Si apoi daca nu era Paula ( ce a jucat magistral) primeam mai multe goluri . Cand ai atatea vedete trebuie sa le asezi cum trebuie gen Martin la Gyor . Ce-i drept ca si portarul lor a scos multe mingi , iar Amanda Kurtovic a dezamagit . Nimeni nu a fost in stare sa dea trezirea . Nu e nimic pierdut o infrangere de multe ori face mai mult decat o victorie ce te imbata pe moment si pierzi finalul . Una peste alta atentie si toate vor fi bine .

1650053691908998
Milos Ratulea  •  23 Octombrie 2017, 17:19

Ca este o surpriza este adevarat, dar de aici si pana la a spune ca s-au facut de ras este o cale lunga. Cine n-a facut sport crede ca o echipa foarte buna nu pierde niciodata. Iacata ca se mai si pierde si totusi CSM este pe primul loc.

crinughe
crinughe  •  23 Octombrie 2017, 09:42

Chiar am pierdut fara drept de apel.O evolutie lipsita de nerv dar nu ma pot astepta la altceva de la niste mercenare.As aplica niste sanctiuni la bani pentru ca sunt platite regeste dar nu dau randament..Totul pleaca de la antrenori care sunt foarte slabi si nu stiu sa mobilizeze lotul de jucatoare.Desi s-au investit bani multi aceasta echipa nu a facut niciodata dovada ca poate domina handballul la nivel de echipa de club.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează