SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

CSM București victorie cu Rapid, HC Zalău bate Măgura Cisnădie! Rezultatele complete din „Liga Florilor”

Articol de - Publicat vineri, 07 mai 2021 00:07 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 00:07

Derbyul Bucureștiului, între CSM și Rapid, a revenit „tigroaicelor”, scor 27-22. Adi Vasile a trebuit însă să joace cu titularele tot meciul. Neagu a marcat de 14 ori.

Etapa a 20-a a Ligii Naționale feminine s-a disputat joi la Turda și Cluj. Ziua s-a deschis cu o surpriză. U Cluj a pierdut pe teren propriu, în Sala "Horia Demian", în fața celor de la CSU Galați, 25-31. Echipa antrenată de Alexandrina Soare a condus și la 8 goluri diferență, Patricia Vizitiu autoare a 10 goluri, jucând ca în vremurile sale bune. În ciuda victoriei, atât Galațiul, cât și Clujul au șanse minime de a scăpa de retrogradare.

Pera a băgat Vâlcea în ședință

SCM Rm. Vâlcea s-a impus clar în fața celor de la Dacia Mioveni, 32-20. După 18-14 la pauză, antrenorul Florentin Pera și-a băgat echipa în ședință, la pauză, supărat de numărul mare de goluri primit. Urmearea? Vâlcea a primit un gol în 16 minute și șase în toată repriza, deși a jucat în cea mai mare parte a timpului cu tinerele Ciucă, Lupei, Stamin, Bucur, Dana Marin sau Dăscălete.

Cisnădie, înfrângere după 6 victorii consecutive 

HC Zalău a învins Măgura Cisnădie cu 26-24 într-un meci foarte important pentru cupele europene. Echipa antrenată de Alexandru Weber venea după 6 victorii consecutive, dar zălăuancele au prins o zi formidabilă. Paula Vișan a închis poarta, Iar Dindiligan (9 goluri), Severin (6) sau Jlezi (3) au făcut diferența în teren. Cisnădie a trăit doar din golurile croatei Valentina Blazvici (13) și din paradele Elenei Voicu. HC Zalău continuă evoluțiile foarte bune din meciurile cu Baia Mare sau CSM București.

Fără Neagu e foarte greu pentru CSM 

Rapid București a dat o replică excelentă liderului CSM București. Rapidistele au condus 20 de minute, impulsionate de paradele franțuzoaicei Julie Foggea. CSM-ul a revenit în joc, Grubisici și Cristina Neagu dând tonul. Căpitanul Neagu a prins din nou o zi senzațională, terminând meciul cu 14 reușite! Numai că, Rapid nu a cedat până la final, iar antrenorul Adi Vasile a trebuit să joace tot timpul cu titularele. Rezervele Fînaru, Bazaliu, Jipa, Stoica nu au jucat nicio secundă.

Rezultate etapa a 20-a 

Gloria Bistrița-Minaur Baia Mare 26-31 
CSU Cluj-CSM Galați 25-31 
SCM Rm. Vâlcea-Dacia Mioveni 32-20 
Dunărea Brăila-CSM Slatina 30-27 
SCM Craiova-Activ Ploiești 31-22 
Măgura Cisnădie-HC Zalău 24-26 
CSM București-Rapid 27-22

Clasament 

1. CSM București 55 
2. Minaur Baia Mare 52 
3. SCM Rm. Vâlcea 45 
4. Gloria Buzău 35 
5. Măgura Cisnădie 34 
6. Dunărea Brăila 31 
7. Rapid București 30 
8. Gloria Bistrița 30 
9. HC Zalău 27 
10. SCM Craiova 18 
11. CSM Slatina 16 
12. Dacia Mioveni 15 
13. CSM Galați 10 
14. CSU Cluj Napoca 9 
15. Acriv Ploiești 5 
* ultimele trei clasate retrogradează direct 
** locurile 11-12 baraj de retrogradare

Citește și alte știri din handbal:

Sacrificiu de mamă » Povestea suedezei Linn Blohm, cel mai bun pivot din lume, care evoluează la Minaur Baia Mare

Adevărul din spatele retragerii Cristinei Neagu » Ce urmează pentru vedeta de la CSM București

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează