SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Cum arată o zi din viața Cristinei Neagu și cine e sportivul ei preferat: "Omul nu s-a lăsat. E unic!"

Articol de GSP - Publicat marti, 20 februarie 2018 18:03

Cristina Neagu, singura jucătoare de handbal din istorie care a câștigat de trei ori premiul de "Cea mai bună jucătoare din lume", a acordat un interviu altfel pentru redbull.com.

Iată un fragment din respectivul dialog: 

"- Cum te pregătești psihic înainte de un meci?
- O să-ți dau exemplu ziua meciului. Îmi place să dorm la prânz înainte de antrenamente, când ele sunt după-amiaza. Dacă meciul e la ora 20:00, nu am stare să stau în casă toată ziua, ies să mă plimb puțin, mănânc prânzul, dorm, mă pregătesc de meci și merg la sală. Însă când ajung acolo, mă transpun, nu mai contează gălăgia, publicul, că vin ai mei în tribună, sunt concentrată pe ce am de făcut.

- Cum reușești să intri în rolul ăsta, ce-ți imaginezi înainte să intri pe teren?
- De obicei sunt foarte motivată. Și, mai ales când avem adversari puternici, poate adversari pe care nu i-am învins de multă vreme, cum am avut acum trei săptămâni un meci la Sala Polivalentă împotriva Győr-ului, și le povesteam fetelor că eu n-am pierdut niciodată acasă un meci împotriva Győr-ului, iar ele niciodată nu câștigaseră acasă împotriva Győr-ului. Și le-am zis: «n-avem cum să pierdem!» (n.red. CSM București a învins Győr cu 28 la 22). Mă gândesc des la faze din meci, mai ales că în ultimii ani joc împotriva unor adversari pe care îi tot întâlnesc și mă gândesc cum stau ele în apărare, cum atacă, vizualizez fazele de joc.

- Cum arată o zi de antrenament?
- Sunt foarte implicată în cariera mea și în acest sport. Eu nu termin un antrenament, mă duc acasă și asta e, mă întorc pe teren a doua zi. Eu stau și mă gândesc la chestiile care țin de antrenament, la ce am făcut, unde trebuie să îmbunătățesc, unde m-am simțit bine și unde nu. Nu-mi place să fiu obosită la antrenamente, să am o dimineață plină și apoi să mă duc pe teren, unde trebuie să fiu concentrată și în formă. Azi nu e deloc o zi ușoară (n.red. toată dimineața avusese o ședință foto, apoi, după interviu, mergea la antrenament cu echipa). În perioada de accidentări pe care am avut-o, am învățat să iubesc și să respect și mai mult ceea ce fac. Pentru că e un timp care nu se mai întoarce, eu mâine, poimâine fac 30 de ani și vreau să profit la maxim de tot ce fac pentru că iubesc acest sport."

"Sportivul meu preferat e Roger Federer. E unic în felul în care joacă tenis. Îl urmăresc de mult timp. A avut o perioadă foarte bună acum vreo 10 ani, apoi a intrat într-un con de umbră, se apropia de 30 de ani și mulți îl sfătuiau să se lase, că pierdea multe meciuri și era păcat de ceea ce realizase până atunci. Între timp, el a avut și copii, iar concentrarea lui nu mai era aceeași. Eu mă gândeam: «oare ce o să facă, o să se lase, n-o să se lase, o să asculte de ceilalți?» Și omul nu s-a lăsat" Cristina Neagu

 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
palincarul
palincarul  •  23 Februarie 2018, 08:55
Postat de razvyyc pe 21 Februarie 2018, 19:24

Baaai, asta a mintit cand a zis ca ia cam cat a luat si la Buducnost si ca sumele vehiculate in presa sunt fabuloase (240.000 euro, in realitate are aproape dublu, daca includem bonusurile), de ce sa o cred cand vorbeste acum. :)))))

Bai Cîrț, dar cand a zis ca n-a pierdut in viata ei un meci disputat pe teren propriu impotriva Gyorului, ai crezut-o? Bai Cîrț, dar cand s-a antrenat in 2015 cateva zile pe parchetul insalubrului cotet al sportului din buda Mare ai fost sa faci poze cu ea si sa-i duci oferta aia care va ramane permanent in istorie, drept cea mai penibila oferta din istoria handbalului european? Bai Cîrț, dar cand aceeasi Cristina iti poarta toate rebuturile concitadine pe la echipa nationala, tot asa de nemultumit esti? Calca frana Cîrț, te-am lasat in pace 2-3 saptamani, dar acum am revenit :)))))

razvyyc
razvyyc  •  21 Februarie 2018, 19:24

Baaai, asta a mintit cand a zis ca ia cam cat a luat si la Buducnost si ca sumele vehiculate in presa sunt fabuloase (240.000 euro, in realitate are aproape dublu, daca includem bonusurile), de ce sa o cred cand vorbeste acum. :)))))

haideusicfr
haideusicfr  •  21 Februarie 2018, 08:25

Toate sunt din Estul Europei.Nu vezi una din SUA-Canada .Acolo nu se arunca orzul pe gaste. Ma refer la comentariul de sus. Cand ma duc acasa sa mananc ma gandesc la marea handbalista .Si daca ar fi numai ea.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează