SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRH

Dedu e acuzat înainte de alegerile FRH: "Nu a avut interes să constituie Liga Profesionistă! Pe timpul lui Gațu nu se desființau cluburi"

Articol de - Publicat luni, 12 februarie 2018 14:38

Marian Munteanu, fostul finanțator de la Deva, povestește ce i-a spus Alexandru Dedu în momentul în care acesta a ajuns președintele FRH în 2014. Pe 14 februarie sunt alegerile pentru șefia Federației de Handbal.

Alexandru Dedu a declarat într-o dezbatere televizată la TV Digi Sport că, în perioada în care a fost președintele Ligii Profesionsite de Handbal, a făcut tot posibilul să pună lucrurile în mișcare. "Am fost un naiv, am crezut că pot să organizez Liga Profesionistă, deși cluburile nu întruneau toate condițiile", a declarat Dedu.

Marian Munteanu, fostul finanțator de la Cetate Deva, membru fondator la Liga Profesionistă de Handbal, spune însă că Alexandru Dedu a urmărit un alt scop prin Liga Profesionistă. "Eu am fost unul din cei care, în 2014, la alegeri, l-am susținut. La ora cinci dimineața am văzut trădările care se făceau la hotelul Rin, cum se întâlniseră reprezentanții cluburilor ca să-l facă pe Gațu! Da, oameni care se dădeau mari susținători ai lui Cristian Gațu, au întors armele", pvestește Munteanu.

Dedu a câștigat din primul tur alegerile, depășindu-i net pe Remus Drăgănescu și Cristian Gațu. "După ce a ieșit președinte, m-am dus la el și i-am spus: «Băiete, acum să te văd, că ai fost președinte la Liga Profesionistă doi ani de zile, nu ai făcut nimic, doar ai cheltuit banii! Ai zis că Gațu nu te-a lăsat, că ți-a băgat bețe în roate cu sistemul lui de acolo! Acum ai șansa asta»", declaraă Marian Munteanu.
Care a fost răspunsul lui Dedu, conform omului de afaceri hunedorean? «Mă, eu cu Liga Profesionistă, mi-am rezolvat scopul. Am vrut să fiu vizibil, să-mi fac reclamă să pot ajunge președinte la handbal. Acum că am ajuns, pentru mine s-a încheiat capitolul Ligă Profesionistă!». 

"Nu am văzut un om mai plin de el!"

Marian Munteanu a mai făcut și alte dezvăluiri din perioada în care a activat Liga Profesionistă de Handbal. "Eu am fost ultimul ei președinte interimar. Ne-am mai întâlnit pe la Sibiu, pe la București, am făcut ședințe, procese verbale, dar nu am putut face nimic. Frâne și picioare în gură, că nu-i legal, interesul lui Dedu a fost să mențină sistemul actual că vin bani de la televiziuni și el este în mijlocul evenimentelor!", spune Munteanu. Continuă. "El a declarat că o treime din fondurile extrabugetare vin de la cluburi! Pe vremea lui Gațu nu se plăteau taxe la juniori, la copii".

"Primul care l-a propus la Liga Profesionistă de Handbal pe Dedu a fost Nurhan Ali, președintele de la Constanța. Care a fost mulțumirea? La finala Cupei României, i-a executat pe Constanța cu arbitrii ca să câștige Baia Mare trofeul!"Marian Munteanu

Munteanu nu mai e în fenomen, nu se mai ocupă de handbal și spune că e dezinteresat acum, dar vrea ca lumea să știe adevărul. "Câtă lipsă de modestie, câtă grandomanie! Cum să spună el că e cel mai bun, cel mai frumos, cel mai tare? El tot ce a făcut în handbal a făcut bine, nu a greșit cu nimic! Nu am văzut un om mai plin de el ca președintele Alexandru Dedu", mărturisește Marian Munteanu.
"Cred că merg să-l privesc în ochi, la alegeri!"

Marian Munteanu povestește că a fost sunat de mai mulți reprezentanți ai cluburilor, din țară, ca să meragă cu ei la alegeri. "M-au sunat de la structuri, structuri sportive, cum îi place domnului Dedu să spună! Mi-au zis. «Mariane, noi l-am ajutat să ajung președinte, acum hai să-l dăm joc, că nu a făcut nimic!». Însă eu ce treabă mai am? Aș vrea însă să-l privesc în ochi la alegeri, să vadă că nu suntem proști, că pe spatele nostru a ajuns președinte", spune Munteanu.

"I-am tras o înjurătură și mi-am văzut de treabă!"

Cel care a susținut Cetate Deva și-a amintit că tot Dedu i-a promis sprijin în cazul în care se va înscrie în campionat. "Dispăruse HCM Baia Mare și era descompletată prima ligă. Atunci m-a sunat și mi-a zis ca să mă înscriu eu că promite că mă ajută, că vorbește el la Primăria Deva, la Consiliul Județean Hunedoara. Eu aveam buget de liga a doua, nu mă agitam. Am jucat vreo 10 etape și când am văzut că nu am nici un sprijin, cheltuisem toți banii, am anunțat că mă retrag", povestește Munteanu. 

A pus și el mâna pe telefon și a sunat la București. A fost o rugăminte pentru președintele FRH. «Domnul Dedu, nu vreau să mă retrag din campionat cu Deva, dar nu mai pot! Te rog, sună și tu la primarul de la Deva și spune-i doar să se țină de cuvânt, că ne-a promis că ne dă un miliard. Și la Consiliul Județean la fel, să dea și ei cât au promis!». Știi ce mi-a răspuns?

«Știi care e treaba, eu am alte probleme ca președinte de federație, nu am timp să-i sun. Haide, pa!», așa mi-a zis mie. Și a închis telefonul. Ce să mai zic? I-am dat și eu o înjurătură și mi-am văzut de treabă!", își amintește Munteanu. 

Oficialul devean își amintește că pe vremea lui Cristian Gațu nu se întâmpla așa ceva. "Pe timpul lui Gațu nu se desființau cluburi, că pleca Gațu și stătea câte 2-3 zile pe la Primării, la Consiliile Județene și-i întotrcea pe ăia. Pe vremea lui Dedu au dispărut însă o grămadă de echipe că el nu se coboară la nivelul nostru!". 

Pe vremea lui Gațu era mai bine

Marian Munteanu spune că nu credea că va ajunge vreodată să spună că pe vremea lui Gațu a fost mai bine, că lucrurile era mai corecte. "Eu am fost mereu în opoziție, mă certam cu toți. nu pot să uit cum mi-a furat federația jucătoarele de la lotul de tineret ca să le dea Oltchimului. Am murit cu dreptatea în mână. Le-am pierdut atunci pe Vădineanu, pe Ivan, pe Smedescu, pe Gioană, pe asta au dat-o Romanului. Dar tot spun că era mai bine, Inclusiv tacele la arbitri erau mai mici, înțelegeți voi ce vreți de aici", a încheiat Munteanu. 

"M-aș duce la alegeri cu alți prieteni de-ai mei care l-am ajutat în 2014 să ajungă președinte! Am sta așa grupați, să ne uităm la el, să vadă că nu suntem proștii lui!"Marian Munteanu, fost finanțator Deva

"Nu a avut nici un interes să facă Ligă Profesionistă pentru că el nu mai era atunci în centrul atenției. Așa, toți banii trec prin mâna lui, de la televiziuni, de la cluburi..." Marian Munteanu, fost finanțator Deva

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
razvyyc
razvyyc  •  13 Februarie 2018, 20:32

Ce a declarat Marian Munteanu in sezonul revenitii in LN: "La începutul lunii august, în momentul în care Buzăul a refuzat să intre în Liga Naţională, am fost contactat de preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, şi întrebat dacă vreau să intru în prima ligă în baza invitaţiei. În acel moment i-am spus că mă onorează această invitaţie, dar că nu am nici buget şi nici lot pentru Liga Naţională şi nu pot intra victimă. Dar dacă factorii locali vor să mă sprijine financiar, în sensul de a completa bugetul pe care îl am pentru liga a doua, intru cu inima deschisă. Mi-a cerut numerele de telefon ale primarului şi preşedintelui Consiliului Judeţean. Ce au discutat, nu ştiu, dar a doua oară n-am mai fost sunat de preşedintele FRH, ci am primit doar un SMS, prin care mi-a transmis că totul s-a rezolvat, că am garanţia că Mircea Bobora (n.r. preşedintele CJ Hunedoara) mă va sprijini. Eu nu am luat în calcul acel mesaj decât după ce am verificat că acele discuţii au avut loc. Autorităţile locale erau foarte încântate că au fost sunate de Dedu şi vor face tot posibilul să mă sprijine. În momentul următor am depus documentaţia la Federaţia Română de Handbal." Deci a sunat Dedu sau nu a sunat, domnule Munteanu? V-a facut lipeala, ai fi vrut sa-ti bage si in desaga?

razvyyc
razvyyc  •  13 Februarie 2018, 20:28
Postat de Horatiu Belu pe 13 Februarie 2018, 15:47

Sa traiesti Mariane! Constat ca te-a lovit amnezia retrograda (boala uitarii) cand spui ca pe "vremea lui Gatu nu se desfiintau echipe". Oltchimul cand dracu s-a desfiintat? Dar de Remin Deva ce stii? Nu cumva te doare umarul ca poate ai participat si tu acolo? .In ceea ce priveste amnezia retrograda ai grija sa nu uiti sa schimbi si pempersii gemenilor tai ca sa nu miroasa.

Neptun Constanta? Rulmentul Brasov? Terom Z iasi? HCM Constanta? Minaur Baia Mare? Multe au dat chix si pe vremea lui Gatu.

1983457051682553
Horatiu Belu  •  13 Februarie 2018, 15:47

Sa traiesti Mariane! Constat ca te-a lovit amnezia retrograda (boala uitarii) cand spui ca pe "vremea lui Gatu nu se desfiintau echipe". Oltchimul cand dracu s-a desfiintat? Dar de Remin Deva ce stii? Nu cumva te doare umarul ca poate ai participat si tu acolo? .In ceea ce priveste amnezia retrograda ai grija sa nu uiti sa schimbi si pempersii gemenilor tai ca sa nu miroasa.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează