SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

Deși au ratat calificarea la Euro 2018, "tricolorii" îl susțin în continuare pe Xavi Pascual: "Nu se poate schimba sistemul peste noapte!"

Alexandru Csepreghi a marcat de 4 ori în meciul de joi, contra Belarusului.  // FOTO: Cristi Preda
Alexandru Csepreghi a marcat de 4 ori în meciul de joi, contra Belarusului. // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 16 iunie 2017 17:03

Alexandru Csepreghi crede că naționala României a început să joace mai bine de când a venit Xavier Pascual, dar catalanul nu poate face minuni într-un timp așa de scurt.

Naționala României va mai trebui să aștepte cel puțin doi ani pentru a ajunge la un Campionat European. Învinsă joi, la Craiova, 22-32 de Belarus, reprezentativa "tricoloră" a ratat orice șansă de a ajunge la Euro 2018.

Cel mai important meci al României din ultimii ani, în handbalul românesc masculin, s-a terminat cu un fiasco total. Belarus a spulberat echipa României, arătând ca o echipă dintr-o altă categorie. Venirea antrenorului Xavier Pascual pe banca României nu a adus calificarea mult așteptată, rezultatul cu Belarus arătând că suntem încă departe de handbalul modern jucat în Europa și în lume.

Alex Csepreghi, unul dintre "tricolorii" cei mai buni în jocul cu Belarus, crede însă că România e acum pe drumul cel bun.

 -Alex, nu ați avut nicio șansă contra Belarusului. A fost o lecție de handbal arătată de oaspeți!
- Din păcate, așa e. În grupa asta în care am jucat, Serbia are jucători mult mai talentați și mai cunoscuți, dar ca echipă Belarus joacă cel mai bine. După ce au pierdut acasă cu noi, primul meci, și-au arătat adevărata valoare. Au câștigat la 11 goluri în Serbia și la 10 la Craiova. Asta spune totul.

- E așa de mare diferența între noi și ei?
- Nu știu, cert e că Belarus și-a schimbat mult generația. Au handbaliști care nu joacă la echipe mari, nu sunt nume cum se spune, dar sunt jucători foarte buni, talentați.

- A contat că am început prost și a trebuit să alergăm în spatele lor tot timpul?

- Am început slab, dar nu asta a fost cauza. Am încercat o tactică și nu a mers. Când am pornit pe acest drum, nu am avut obiectiv să ne calificăm la Europene. Obiectivul nostru e să ajungem la Olimpiadă. Încet-încet, pas cu pas, eu cred că putem să-l realizăm. Suntem în reconstrucție, trebuie să facem un schelet bun al echipei ca să avem șanse mai departe.

- Ultimul meci, cu Polonia, de duminică, este doar pentru a scăpa de ultimul loc în grupă!
- Calificarea e ratată, dar mergem să jucăm și în Polonia, vom da totul sută la sută. Trebuie să terminăm grupa cu fruntea sus.

- S-a schimbat ceva de la venirea lui Xavi Pascual pe banca României?

- S-a schimbat mult atitudinea noastră, dar fiind obișnuiți 15 ani într-un anumit fel, e greu să schimbi tot sistemul peste noapte. Trebuie timp și multă muncă. Răbdare.

- Ce faci tu, rămâi la Creteil, echipă care a retrogradat?

- Mai am un an de contract și, da, voi rămâne să joc acolo încă un sezon!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mioriticul
mioriticul  •  16 Iunie 2017, 19:59

Eheeeei. Ar trebui facuta o "radiografie" serioasa a catalanului. Sa vedem daca a invatat o boaba din lb. romana, daca are umor, se lasa injosit de asa zisi ziaristi, lucreaza gratis, etc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează