SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALA

Dinamoviștii, încrezători după primul meci din finala Ligii Naționale: "Suntem favoriți la campionat!"

Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor
Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 02 iunie 2017 11:10

Ionuț Irimuș, portarul lui Dinamo, crede că echipa sa va câștiga și în Giulești, meciul doi, și va pune capăt finalei.

Dinamo a câștigat miercuri seara primul meci al finalei cu CSM București, 24-23, golul victoriei fiind marcat de extrema dreapta Alexandru Asoltanei în ultima secundă de joc!

Unul dintre eroii "alb-roșiilor" a fost fără îndoială portarul Ionuț Irimuș. Acesta a avut nouă intervenții salutare, ultima chiar în ultimul minut de joc, când CSM putea înscrie la 23-23 golul victoriei.

Din cele nouă intervenții, mai mult de jumătate au fost față în față doar cu adversarul. La finalul partidei, Irimuș arăta de parcă ar fi făcut duș îmbrăcat.

- Câte kilograme ai slăbit la meciul ăsta, Ionuț?
- Nu știu, dar a fost infernal. S-a alergat foarte mult, s-a transpirat mult. Nu a fost un meci foarte spectaculos, miza mare și-a spus cuvântul.

- V-ați așteptat la un astfel de meci?
- Ne așteptam să fie un meci greu. Toate meciurile cu CSM, mai puțin cel din Supercupă pe care l-am condus clar, au fost pe muchie de cuțit. În campionat am câștigat la un gol, în Cupa României ne-am desprins pe final. Ne bucurăm că a ieșit bine și conducem cu 1-0.

- Azi a decis norocul?
- Putem să spunem că la ultima fază a fost și noroc. Ei au avut prima șansă, la 23-23 au avut atacul și nu au înscris. Ce-i drept, și noi am avut la 21-20 posibilitatea să ne desprindem la două goluri, dar nu am făcut-o. A fost un meci de care pe care, cu răsturnări.

- V-au surprins cu jocul fără portar? Au atacat mereu cu 7 oameni pe semicerc!
- Nu ne-au surprins, nu am luat multe goluri, am luat doar 23. De fapt, în atac a fost problema, pentru că din cauza căldurii din sală, jocul a fost mereu întrerupt, nu a existat continuitate în faze.

- Te pregăteai pentru aruncări de la 7 metri?
- Sincer nu mă gândeam. La început mi-am zis că trebuie să nu primesc gol la ultimul lor atac, iar apoi am avut cele 6 secunde în care am marcat. A fost prea scurt timpul să-mi fac scenarii în minte.

- Asoltanei a dat un singur gol în acest meci, dar ce gol!
- A dat când a trebuit. S-a dus la poartă, a marcat, bravo lui! Până la urmă de aia suntem 17 jucători, să ne aducem aportul la fiecare fază.

- Dinamo nu a reușit în istoria sa să facă eventul.
- Știm, știm. De asta am tras să câștigăm Cupa, acum în campionat avem 1-0, sperăm să-l câștigăm.

- La ce vă așteptați la meciul 2?
- La unul la fel de încrâncenat. Jucăm la ei, acum, publicul de partea lor, dar am încredere că putem câștiga și în Giulești, la fel cum am făcut-o și în campionat.

  • Meciul 2 al finalei Ligii Naționale va avea loc luni, 5 iunie, de la ora 18:00, în Sala Rapid, și va putea fi urmărit în direct la TV Digi Sport și TV Dolce Sport.

Turda conduce în finala mică

Potaissa Turda a trecut cu 31-30 de HC Dobrogea Sud Constanța în primul meci din finala mică a Ligii Naționale masculine. Constanța a dominat prima repriză și a intrat la cabine în avantaj, 15-14. În partea a doua, Potaissa a revenit, s-a desprins la 24-19 și 29-24, dar oaspeții au făcut încă un tur de forță și s-au apropiat.

Echipa lui Horațiu Gal a câștigat însă pe final, cu un gol, și e favorită să obțină medaliile de bronz, pe care le-a pierdut sezonul trecut, în fața Timișoarei. Meciul doi al finalei mici are loc la Constanța, duminică, de la ora 16:00, în direct la TVR1.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează