SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSA STEAUA

E jale la CSA Steaua! Cum au fost distruse simbolurile clubului Armatei

Articol de GSP - Publicat joi, 06 aprilie 2017 13:38

Armata promite că va face performanţă cu secţia de fotbal nou înfiinţată, dar la alte sporturi de echipă n-a mai câştigat un titlu de un deceniu. Singurul trofeu a fost câștigat la polo, în sezonul trecut.

Ediția de azi a Gazetei Sporturilor prezintă situația de la cele mai importante secții de sport de la CSA Steaua, iar situația este una extrem de proastă. Concluzia o plasează CSA într-o lumină total nefavorabilă.

BASCHET - Steaua CSM EximBank: 26 de ani fără titlu!

Secția de baschet a cucerit primul titlu de campioană la scurt timp, în 1956. În 1967, în palmaresul echipei intra cel de-al 10-lea titlu național.

Anul 1999 a fost un moment de cotitură în viața secției: atunci s-a încercat o privatizare a baschetului. Desprinderea nu a avut însă succesul scontat, nou creata BC Steaua avea să cunoască în scurt timp falimentul, până la fuziunea cu BC Târgoviște din 2009. Din 2013, BC fuzionează cu CSM București și formează actuala echipă Steaua CSM Eximbank București.

În actualul sezon, Steaua a terminat pe 3 campionatul regulat, iar în play-off e pe locul 2, la egalitate de puncte cu CSU Sibiu și la 6 puncte de liderul CS Universitatea Cluj.

PALMARES:

Campionate naționale: 21
Ultimul titlu câștigat: 1991

HANDBAL - CSA Steaua Alexandrion: Au fost uriaşi, au ajuns pitici

Până la începutul anilor ’60, echipa câștigă de 4 ori titlul de campioană republicană. Handbalul a adus Clubului Sportiv cel mai important trofeu continental, Cupa Campionilor Europeni, în 1968 și 1977.

Ultima mare performanţă importantă pe plan extern s-a bifat în 2006: Euro Challenge Cup. După această reușită, echipa a câștigat trei ani la rând Cupa României și un titlu de campioană națională. După o perioadă mai puțin fastă, marcată și de o retrogradare în eșalonul secund, echipa a revenit în prima divizie imediat, iar Steaua a lansat un proiect de reconstrucție prin parteneriatul încheiat în 2014 cu Fundația Alexandrion Group.

În actualul sezon, echipa nu a prins play-off-ul și se luptă pentru evitarea retrogradării

PALMARES:

Campionate naționale: 35
Ultimul titlu a fost câștigat: 2008

 

Analiza completă și situația de la polo, volei, hochei și rugby pot fi citite în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor și pe platforma Gazeta Digitală.

Alte subiecte exclusiv print:

Va avea succes proiectul Steaua Armatei?

DA
NU

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (87)
917354354952688
Marian Andrei  •  11 Aprilie 2017, 15:35

ba unde va ee capu ala cand talpan spune ca becali a folosit ilegal numele de steaua pai ma asta sa-r chema infractiune si se ducea la puscarie nu e cum bate talpan campii oare nu ee logic.

917354354952688
Marian Andrei  •  11 Aprilie 2017, 15:18

pai ei nu sunt instare la baschet , handbal ... unde se investeste putin dar la fotbal unde tata trebuie sa iei calumea mancarea de la saraci sa le dai la club, dupa ce ca au iei salarile care le au si le au degeaba mai vor sa investeasca si in fotbal milioane de euro. nu vedeti ma ca e o portita sa poata astia sa bage mana calumea sa mai ciordeasca..

rjka
rjka  •  10 Aprilie 2017, 12:04

lasa ca se va descurca STEAUA BUCURESTI CSA va e frica , ca nu o sa mai vedeti scandaluri si can canuri si se va vorbi de performanta si gigi tv ai va scadea audienta asta e . fcsb nu e steaua

Vezi toate comentariile (87)
Comentează