SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL FEMININ

Eroină la Paris » Crina Pintea, evoluție de senzație în revenirea incredibilă a echipei sale din Cupa EHF: "Am spus tuturor că ne vom califica, iar lumea se uita la mine de parcă nu știam ce vorbesc"

Crina Pintea (stânga) a marcat 5 goluri în partida cu Gyor
Crina Pintea (stânga) a marcat 5 goluri în partida cu Gyor

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2017 12:56

Pe aeroportul din Paris, în drum spre România, acolo unde luni se va prezenta în cantonamentul "naționalei", Crina Pintea (27 de ani) vorbește despre seara de sâmbătă. Una pe care nu o va uita curând. Issy Paris, clubul la care joacă din vară, a reușit o întoarcere miraculoasă contra unguroaicelor de la Erd, din Cupa EHF. 

După ce pierduseră în tur, în Ungaria, 21-31, franțuzoaicele au câștigat cu 31-20! Crina Pintea a stat 53 de minute pe teren și a marcat de 5 ori pentru Issy!

- Crina, cum a fost? Cred că nu mai credea nimeni, nu?
- O să zici că sunt nebună, dar eu am crezut! Le-am zis fetelor încă după meciul tur că putem reveni. Că am jucat prea slab acolo, nu ne-a mers nimic. Sigur că ele s-au uitat la mine de parcă o luasem razna.
- Chiar ai crezut?
- Uite, soțul meu a plecat din Franța miercuri. La plecare i-am spus: «păcat că nu o să fii sâmbătă seara să sărbătorim calificarea!» Și el s-a uitat la mine așa mirat și mi-a zis: «Crina, trebuie să fii realistă!»
- Când ați văzut că se poate cu adevărat să întoarceți cele 10 goluri?
- Păi am început tare, am avut 7-1. Apoi am condus cu 13-7 la pauză. A fost incredibil. Toată lumea era înnebunită la final, când am marcat și am făcut diferența de 11 goluri.
- Poate nimerești cu Zalăul în grupă, fosta ta echipă. Poate se califică și Craiova...
- Ce o vrea Dumnezeu. Important e pentru noi că suntem în grupe și avem posibilitatea să jucăm în compania unor nume mari. Să avem meciuri puternice în picioare!
- Cum te-ai acomodat în Franța?
- A fost greu la început, antrenorul vorbea în franceză, eu nu înțelegeam, până îmi traduceau fetele... Am jucat mai puțin la început, dar acum e mai bine. Joc din ce în ce mai mult, și în atac și în apărare. Și a mai fost ceva, primeam multe eliminări de 2 minute, am luat și vreo două cartonașe roșii, că se joacă mult teatru. Dar acum am învățat și eu!
- Așteptai să vii la echipa națională?
- Mai întrebi! Abia aștept. Să jucăm, să intrăm în febra competiției, la Campionatul Mondial. Eu sunt optimistă de felul meu și cred că vom face o nouă figură frumoasă în Germania. Un singur lucru îmi doresc, să fim doar sănătoase! z

32 de goluria marcat Crina Pintea pentru Issy Paris în acest sezon, împărțite în mod egal: 16 în campionat și 16 în Cupa EHF TV

"Când le-am spus tuturor că ne vom califica, s-au uitat la mine de parcă nu știam ce vorbesc. La final mi-au dat dreptate și au văzut că eu chiar credeam în ce spun"
Crina Pintea, pivot Issy Paris

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
kingdom.of.jerusalem
kingdom.of.jerusalem  •  19 Noiembrie 2017, 13:40

O jucatoare puternica de care avem nevoie...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează