SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM CRAIOVA - KRISTIANSAND 30-25

EXCLUSIV Căpitanul celor de la SCM Craiova vorbește despre supervictoria din EHF: "Eram echipa cel mai slab cotată! Vor rămâne aplauzele"

Articol de - Publicat marti, 15 mai 2018 15:12

Căpitanul celor de la SCM Craiova, Cristina Zamfir, 28 de ani, a mărturisit Gazetei cu ce a rămas după finala vieţii pentru ea şi colegele ei campioane în EHF

- Cristina, realizaţi ce s-a întâmplat cu voi?
- Treptat. Am făcut ceva uriaş pentru noi, pentru oraş. Am luat-o pas cu pas şi-am ajuns în vârf. Noi eram echipa cea mai slab cotată la câştigarea trofeului. Incredibil, nu? Bine s-a zis că Cenuşăreasa a ajuns prinţesă la palat. Am fost unite, am avut lângă noi oameni minunaţi, am ascultat ceea ce s-a spus de pe bancă, deşi nu întotdeauna a ieşit cum am fi vrut, dar per total suntem campioane şi asta contează.

- Ai avut vreun moment de panică în finalul finalei?
- Doamne, ultimele minute au fost de coşmar. Am condus şi la 8 goluri diferenţă, dar parcă în ultimele 5 minute uitasem drumul spre poarta lor. Dar Dumnezeu ne-a iubit, a fost oltean. Mă rugam să se termine meciul mai repede.

- Care a fost primul sentiment când s-a fluierat finalul?
- Am plâns de fericire.

- Ce-ţi venea să faci?
- Să urlu, să ţip, dar eram sleită de vlagă, finalul a fost pe muchie de cuţit.

"Contează culoarea medaliei"

- Cum e să mergi pe stradă şi să te aplaude oamenii simpli?
- Înseamnă că ne apreciază. Sunt momente unice. Cu aceste amintiri rămânem peste ani, ele ne vor face sufletul să zâmbească.

- Craiovenii vorbesc pe social media şi spun că ar trebui să fiţi făcute Cetăţeni de Onoare ai Băniei?
- Ar fi o onoare, dar nu eu hotărăsc. Aşteptăm să vedem. Da, ar fi foarte onorant.

- Aveţi trei meciuri de campionat într-o săptămână, marţi cu Rapid, apoi cu Corona Braşov şi cu Brăila. Cât mai contează competiţia internă? Că bani nu cred că aţi câştiga mult mai mulţi că terminaţi pe locul 2.
- Dar nu e vorba doar de bani. Ci că merităm să încheiem pe locul 2, am fost acolo mult timp. Contează culoarea, argintul e mai preţios decât bronzul. Şi-ar fi un an extraordinar încheiat bine.

"Mi-ar fi plăcut să fiu poliţistă"

- Sunteţi considerate chiar mai bune decât Craiova Maxima de la fotbal.
- Ne bucură că suntem apreciate şi lumea ne compară cu marile valori. Fiecare a făcut performanţă în sportul lui.

- Ce pasiuni ai în afara handbalului?
- Tot ceea ce fac se leagă de această dragoste a mea, handbalul. Mă uit la meciuri, dietă, antrenamente, mă odihesc, mă relaxez ca să am mintea limpede.

- Ce doreai să te faci când erai mică?
- Poliţistă. Probabil, îmi plac mult uniformele.

19 selecţii are Cristina la naţionala României, unde a marcat 29 de goluri

"Nu ne interesează comparaţiile cu fotbalul, că noi câştigăm atât şi ei atât, important e că ne facem treaba, am obţinut ceva, iar oamenii sunt alături de noi şi ne transmit dragostea lor" Cristina Zamfir

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
mobutu
mobutu  •  15 Mai 2018, 16:12

Inca ceva, de referinta: Tot la un final, dupa meciul cu Lada, Toni Sorica a predat microfonu` lu Bogdi Burcea.. Paraseam terenu` si sala invinsi, dar dupa o cursa spectaculoasa de "strangere" a rezultatului..Nimeni, dar nimeni din anturajul meu, numai credea ca la Togliatti putem intoarce rezultatul. Burcea a fost scurt si concis: " Multumim pt suport si sustinere. Mergem la Togliatti sa ne calificam !!" INCREDIBIL!! INCREDIBIL !! Va multumim !!

mobutu
mobutu  •  15 Mai 2018, 16:05

Dupa meciul cu Brest din Polivalenta, tu, Cristina, ai facut o poza cu fiul-meu si ti-am spus ca voi veti castiga, la final, Cupa EHF !! Te-ai uitat mirata...Premonitie castigatoare !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează