SPORTURI  »  HANDBAL  »  RETRAGERE

EXCLUSIV Gata să schimbe scutece » Una dintre cele mai importante jucătoare de handbal din istoria României va deveni mamă pentru a doua oară

Articol de - Publicat joi, 03 august 2017 11:38

Retrasă din activitate în acest an, Aurelia Brădeanu anunță că va deveni a doua oară mamă. La 38 de ani, fosta jucătoare de la Oltchim, Gyor și CSM București va participa, sâmbătă, la meciul de retragere al Ramonei Farcău.

Aurelia Mica Brădeanu e jucătoarea care a stabilit câteva recorduri greu de egalat în handbalul românesc și european. A adunat 17 turnee finale (3 la Jocurile Olimpice, 8 Campionate Mondiale și 6 Campionate Europene), are 13 titluri de campioană (7 în România, 6 în Ungaria) și a cucerit Liga Campionilor cu CSM București în 2016. Ultima aruncare de la 7 metri, transformată chiar de ea, a adus trofeul la București!

La finalul sezonului trecut însă, interul stânga a anunțat că se retrage. Mai semnase un an de zile cu CSM București, dar până la urmă s-a răzgândit. Își mai dorea foarte mult un copil. Iar Dumnezeu i-a îndeplinit visul mai repede decât s-ar fi așteptat.

 - Mica, ești pregătită să schimbi din nou scutece?
- (Râde). Sunt, sigur că sunt! Acum nu mai e o noutate! Va fi al doilea copil, am experiență deja. Ăsta a fost un motiv care m-a făcut să renunț la cariera de handbalistă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am putut să obțin așa de repede ceea ce mi-am dorit! Sunt pregătită pentru o nouă etapă din viața mea.

- Pentru tine a fost prima vară în care nu a trebuit să alergi, să te pregătești, să fii la program. După câți ani?
- Păi, am început handbalul în 1992 și de atunci vara nu era pentru concedii și plimbări. Acum am avut, într-adevăr, posibilitatea să vizitez unele locuri pe care altfel nu aveam ocazia, să mă relaxez fără să mă gândesc că am un program de făcut.

- Îți lipsește handbalul?
- Momentan nu, după atâția ani, aveam nevoie de o vacanță mai lungă. M-am gândit un pic atunci când fetele au început pregătirea, dar nu am simțit nevoia să pornesc și eu, am putut trece mai ușor decât mă așteptam peste această retragere.

- Mulți au zis că vei reveni asupra deciziei de a te retrage!
- Probabil că nu am fost destul de convingătoare. De obicei sunt o persoană hotărâtă și în momentul în care stabilesc ceva, nu mai există cale de întoarcere. Acum cu atât mai mult, mai ales că sunt însărcinată.

- Fetele au știut că ești gravidă?
- Nu toate, dar am vorbit cu ele apoi și sunt foarte bucuroase pentru mine.

- Vei participa sâmbătă, 5 august, la meciul de retragere al Ramonei Farcău, la Rm. Vâlcea, deși tu nu ai făcut parte din echipa Oltchimului din 2010.
- Da, eu voi fi "straniera". Îi mulțumesc Ramonei pentru invitație! Abia aștept să ajung la Vâlcea, să-mi revăd fostele colege, prietene, fete alături de care am trăit multe bucurii împreună. Avem amintiri multe.

- Ce a însemnat Vâlcea pentru tine, Oltchim în mod special?
- Perioada petrecută la Vâlcea a însemnat enorm pentru cariera mea. Sunt conștientă că nu eram ceea ce sunt azi dacă nu mergeam la Oltchim. Nu ajungeam la nivelul la care am fost. La Vâlcea am crescut, m-am format ca jucătoare. Păcat că nu mai există Oltchim, era un nume cunoscut în întreaga lume a handbalului!

- Te-ai gândit și tu la un meci de retragere?
- Acum nu e posibil, sunt indisponibilă! (râde). Dar mi-ar plăcea. Poate o să fac un turneu cu echipele pe la care am trecut. Cum ar suna un turneu cu Vâlcea, Rapid, Brașov, CSM București și Gyor? 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
10153755897004409
Ilascu Mircea  •  31 August 2017, 08:15

Foarte frumos le-ai facut pe toate si in sport si in viata bravoo tie .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează