SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / CHALLENGE CUP

EXCLUSIV Mărturisirea emoționantă a unui jucător de la Potaissa Turda, după supermeciul din Challenge Cup: ”Am crezut că e cutremur în sală!”

Ionuț Irimuș (30 de ani) a jucat cu Dinamo în Liga Campionilor, dar a plecat la Turda pentru a fi mai aproape de casă, el fiind născut la Baia Mare
Ionuț Irimuș (30 de ani) a jucat cu Dinamo în Liga Campionilor, dar a plecat la Turda pentru a fi mai aproape de casă, el fiind născut la Baia Mare

Articol de - Publicat luni, 30 aprilie 2018 12:24

Potaissa Turda s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în finala Challenge Cup. Dacă anul trecut au pierdut cu Sporting Lisabona, ardelenii vor acum să câștige trofeul, adversarii din ultimul act fiind grecii de la AEK Atena.

Portarul Turdei, Ionuț Irimuș, a fost unul dintre cei mai buni jucători în semifinala cu islandezii. Echipa a revenit de la 17-19 și a condus cu 24-19, marcând de 7 ori consecutiv într-un interval de 8 minute! "Am început foarte bine, am avut 5-1.

Prima repriză am controlat-o de la un capăt la altul, dar începutul părții secunde a fost foarte slab. Au trecut în avantaj, pe elan. Publicul a fost însă incredibil! La un moment-dat, am crezut că e cutremur! Ne-au împins de la spate, islandezii au fost năuciți, de-a dreptul", spune Irimuș.

Deja vu, Fyllingen Bergen

"Ață", cum este poreclit Irimuș de coechipieri, a crezut tot timpul în calificare.

"Sincer, stăteam în poartă și mă gândeam la meciul din sferturi cu norvegienii. Și atunci am fost conduși tot cu 19-17 și am revenit. Și era tot minutul 45! Acum a fost 28-24, cu Bergen 29-24. Era păcat să nu luptăm până la capăt, pentru acești suporteri", a subliniat Ionuț.

Se întoarce în Ștefan cel Mare

Irimuș a ajuns la Turda după ce a plecat de la Dinamo. Acum Potaissa și Dinamo se întâlnesc în semifinala campionatului, primul meci joi, ora 17:30, la Turda.

"Știam că o să vină și momentul ăsta. Avem avantajul terenului propriu, dar realist vorbind, Dinamo este favorită la titlu. Ei sunt campionii și cred eu, cea mai bună echipă", crede portarul de doi metri și 112 kilograme.

La Dinamo a petrecut cei mai frumoși ani din carieră. "Am câștigat tot ce se putea câștiga, am dominat handbalul de la noi. Și la Turda am găsit o atmosferă excelentă, un colectiv super. Ne înțelegem foarte bine, începând de la conducere și până la maseor", spune Ață.

Are emoții la întâlnirea cu suporterii "alb-roșii". "Am fost foarte iubit de către ei. Și cred că și în continuare va fi la fel. Dinamo va rămâne în inima mea pentru totdeauna!", a încheiat Irimuș.

"Ce să-mi aleg între Challenge Cup și campionat? Sincer, nu pot face asta. Vreau să câștiga ambele trofee dacă se poate" Ionuț Irimuș

"Nu știu nimic de greci, nu i-am văzut. Toată lumea vorbește că meciurile grele au fost cu norvegienii și islandezii, dar într-o finală de cupă europeană nu poate ajunge o echipă slabă!" Ionuț Irimuș

12/13 maie programată prima manșă a finalei cu AEK Atena, la Cluj. Returul în Grecia pe 19/20 mai. Turdenii vor să joace prima manșă însă pe 14 mai

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  30 Aprilie 2018, 13:09

Felicitari si mult, mult respect Turda!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează