SPORTURI  »  HANDBAL  »  ANTRENOR

EXCLUSIV Per Johansson e istorie pentru CSM București! El e alesul pentru banca "tigroaicelor" + de ce ar putea avea probleme în vestiar

Ole Gustav Gjekstad // aftenposten.no
Ole Gustav Gjekstad // aftenposten.no

Articol de - Publicat luni, 14 mai 2018 09:28

CSM București l-ar putea aduce antrenor, din vară pe norvegianul Gustav Gjekstad, cel care a antrenat la Larvik mai bine de 10 ani. A fost și pe lista Gyorului.

După Final Four-ul de la Budapesta, e clar că antrenorul Per Johansson nu va mai rămâne pe banca tehnică la CSM București. Suedezul a nemulțumit total prin tactica sa la meciul din semifinala cu Gyor, când nu a avut replică la mutările inspirate ale omologului său, Ambros Martin.

Per Johansson va mai sta pe banca "tigroaicelor" doar la meciurile de campionat cu Dunărea Brăila și Danubius Galați, după care va pleca, urmând să se ocupe în continuare de naționala Muntenegrului. De altfel, suedezul a declarat pentru Gazetă că "indiferent de rezultatul de la Final Four, nu mai pot rămâne la CSM. Muntenegru este prioritatea mea!".

Tot un nordic

Pe lista CSM s-au aflat mai mulți tehnicieni. În primul rând s-a vehiculat numele lui Ambros Martin, selecționerul României. Acesta anunțase că pleacă de la Gyor, după 6 ani, și imediat s-au făcut speculații. Spaniolul a negociat cu CSM București, dar cele două părți nu au căzut de acord. Până la urmă, Ambros Martin a semnat în Rusia, la Rostov Don.

S-a vorbit apoi de Dragan Adzici, de la Buducnost, care ar fi venit la recomandarea Cristinei Neagu! Numai că mutarea a căzut după ce mai multe jucătoare care vin din vară, grupul Vardar Skopje, nu ar fi agreat ideea și au amenințat că nu vor mai semna cu gruparea română.

În aceste condiții CSM s-a repliat imediat. Acum se zvonește că la CSM va ajunge tot un nordic. E vorba de un norvegian, Ole Gustav Gjekstad (50 de ani), cel care a antrenat la Larvik în două perioade. Mai întâi între 1998 și 2005 și apoi între 2011 și 2015.

Fost mare internațional norvegian, Gjekstad a fost și pe lista Gyorului, de a îi lua locul lui Ambros Martin. Până la urmă campioana Ungariei a mers pe continuitate și a decis ca "secundul" lui Ambros, Gábor Danyi să se ocupe de echipă după plecarea ibericului.

Predomină sârboiacele

Decizia CSM e oarceum surprinzătoare de a continua cu antrenorii nordici, mai ales că din vară, echipa va mai avea în componență doar două jucătoare din nord: Amanda Kurtovic și Sabina Jacobsen. În rest vor părăsi Bucureștiul Isabelle Gullden, Nathalie Hagman, Marit Frafjord și LIne Jorgensen.

Contingentul care va domina de acum la CSM va fi cel al jucătoarelor ex-iugoslave. Pe lângă Grubisici și Mehmedovici, la echipă vor mai sosi Lekici, Cvijici, Radicevici și Lazovici. În acest sens, mulți sunt de părere că se preta un antrenor din Balcani!
Rămâne de văzut însă cine va fi alesul, antrenorul care va încerca să aducă o stabilitate pe banca tehnică. Și al 9-lea antrenor de la CSM în ultimii 5 ani!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
vali_d2
vali_d2  •  15 Mai 2018, 13:51

Dar de ce vin doar jucatoare straine?

yeppx
yeppx  •  14 Mai 2018, 14:12

De ce ai sters articolul Mariane? Ti-e rusine de ce aberatii ai debitat?

f111
f111  •  14 Mai 2018, 11:39

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează