SPORTURI  »  HANDBAL  »  BARAJ CM 2019

Rămânem acasă și fără selecționer! România a ratat calificarea la Mondial, iar Xavi Pascual și-a dat demisia după meci

Articol de - Publicat miercuri, 13 iunie 2018 20:33

România a învins Macedonia, scor 26-25, la Cluj, dar nu a putut să întoarcă rezultatul de la Skopje, 24-32, din prima manșă. E al patrulea Mondial consecutiv pentru ”tricolori” la care ratează calificarea. Imediat după meci, selecționerul Xavier Pascual și-a dat demisia.

Înfrângerea la 8 goluri diferență suferită de "tricolori", acum patru zile, la Skopje, a stabilit, practic, echipa calificată la Mondiale. Macedonia a afișat multă siguranță în returul de la Cluj, știind că e aproape imposibil să întorci într-un meci o asemenea diferență.

Nici în momentul în care România s-a distanțat la 4 goluri pe tabelă, 24-20, macedonenilor nu le-a tremurat mingea în mână, și asta pentru că mai erau doar 8 minute efective de joc.

Redutabili de la 9 metri

Chiar și așa, românii au etalat un joc mult mai bun în manșa secundă. Jucătorii de la 9 metri au bombardat poarta lui Borko Ristovski, portarul Barcelonei, cel pe care selecționerul României Xavier pascual îl cunoaște foarte bine. "Aruncați doar sus sau jos, niciodată la semiînălțime", le-a strigat catalanul în vestiar. Demis Grigoraș, Ionuț Ramba, Dan Racoțea, Alex Csepreghi l-au ascultat întocmai. Linia de la 9 metri a "tricolorilor" a arătat extrem de bine și a fost eficientă. Din totalul de 26 de goluri ale României, interii au înscris de 20 de ori!

Și apărarea a fost mai exactă. Fotache i-a făcut viață grea pivotului Stoilov, deși masivul macedonean e aproape imposibil de ținut la cele 110 kilograme! Problemele au fost tot la repliere și pe repunerile rapide, macedonenii marcând multe goluri pe contraatac și pe faza a doua.

Xavier Pascual a și riscat mult, jucând fără portar. Noroc că adversarii au ratat mai mult și nu au mai avut eficiența de la Skopje.

Se mărește numărul de echipe

S-a terminat 26-25, o victorie de palmares care nu schimbă nimic amărăciunea de la final. "Tricolorii" ratează încă un turneu final important și vor primi la televizor întrecerea mondială din ianuarie 2019. Șansele de a ajunge la un nou turneu final cresc însă la Euro 2020, atunci când EHF va crește numărul echipelor participante de la 16 la 24. Dacă nici atunci România nu va ajunge în elită, nimic nu va mai fi de făcut!

România 26

D. Grigoraș 8, Csepreghi 4, Racoțea 3, Ramba 3, Csog 3, Mocanu 2, Humet 1, Fotache 1, Ghionea 1. Antrenor: Xavier Pascual

Macedonia 25

Manaskov 8, Kiril Lazarob 5, Stoilov 4, Georgijevski 3, Filip Lazarov 2, Taleski 2, Popovski 1. Antrenor: Raul Gonzales

Fără presiune

Partida retur s-a jucat în Sala "Horia Demian" din Cluj și nu în Sala Polivalentă pentru că antrenorul Xavier Pascual a dorit ca adversarii să simtă mult mai accentuată presiunea suporterilor. Numai că, după dezastrul de la Skopje, la retur, abia dacă s-au strâns vreo 2.000 de fani. În schimb, la Skopje, 6.000 de fani macedoneni au creat o atmosferă incendiară, care i-a timorat pe români.

10 anivor trece, cel puțin, până când România va mai putea participa la un Campionat Mondial. Prima șansă va fi în 2021. Ultimul Mondial de la care "tricolorii" nu au lipsit a fost cel din 2011

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
maxp
maxp  •  14 Iunie 2018, 06:55

Demisia lui Pascual mi se pare un gest absolut normal. Din punctul meu de vedere antrenorul de mare clasa nu trebuie sa fie pus la echipa nationala mare, ar fi nevoie de un coordonator meserias al loturilor de juniori si desigur, schimbarea unor regulamente care sa creasca baza de selectie din campionatul intern. E inadmisibil sa vezi in primele 2 ligi, echipe fara sectii de juniori. Daca nu se fac aceste schimbari, n-avem cum sa progresam. Mai bine erau astea obiectivele FRH, nu califiacare la JO, care sa sune bine opiniei publice, care sa se mai si lase prostita ca se poate. Dezamagitor totusi jocul si cu Pascual, ieri n-am vazut tot meciul, fara sa exagerez, o incrucisare. Doar incercari de succesive si aruncari de-afara de pe inter. Macedonenii au jucat efectiv la misto, cat se poate de relaxat, cu aeriene si tot felul de incercari, ca i-am auzit pe comentatori zicand ca daca pierdeam la 3-4 in Macedonia era altceva. Da, era altceva, ne bateau si aici. Sigur, arbitraj oribil, dar nu e o scuza.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  13 Iunie 2018, 22:21

cred ca a luat-o ca pe o provocare. s-a demonstrat ce ziceam si la fotbal..poate sa vina si Guardiola sau Zidane sau cine vreti voi...noi tot nu avem valoare de mondial.

florisking
florisking  •  13 Iunie 2018, 21:13
Postat de Legionarul Rapid pe 13 Iunie 2018, 20:50

Cat credeati ca se mai putea compromite Xavi cu carnatii astia ?

de ce a acceptat sa vina la carnatii astia?! cred ca-i era foame, carnati cu ,,cascaval,, avea in meniu!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează