SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALA LIGII CAMPIONILOR

Fabulos, Vardar e regina! Macedonenii au câștigat dramatic finala Ligii Campionilor, contra celor de la PSG

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2017 09:01

Ce n-a reușit la fete, campioana Macedoniei a obținut la băieți. E noua campioană a Europei, după ce a trecut aseară, cu 24-23, de Paris Saint Germain, la Koln.

Senzațional ce a reușit aseară în Lanxes Arena, din Koln, Vardar Skopje! Cotată cu a patra șansă la începutu Final Four-ului, pentru prima dată în careul de ași ai semicercului, campioana Macedoniei a reușit să câștige și trofeul.

În semifinale a eliminat FC Barcelona printr-un gol marcat de croatul Luka Cindrici, cu patru secunde înainte de final: 26-25. Iar în finală, tot un croat a fost eroul Vardarului. Extrema dreapta Ivan Cupici a adus victoria echipei sale, 24-23 cu Paris Saint Germain, cu două secunde înainte de expirarea timpului de joc!

Echipa fără vedete!

Paris Saint Germain pornea drept mare favorită la finala de aseară. Nici nu se poate altfel când ai în lot șase campioni mondiali, când ai jucători precum Nikola Karabatic, Thierry Omeyer, Luc Abalo, Mikkel Hansen, Daniel Narcisse. Când pe bancă îl ai pe Zvonimir Serdarusic, cel care a mai câștigat trofeul Ligii pe când antrena pe Kiel, cel care a fost de cinci ori antrenorul anului în Bundesliga, cel mai tare campionat din lume!

Dar încă o dată s-a demonstrat că nu numele joacă în handbal, ci echipa. Vardar a fost aseară mai echipă, a jucat mai colectiv. Apărarea a fost punctul forte al unei formații care nu are individualitățile celei mai bogate echipe din lume: PSG.

Antrenorul Raul Gonzales a demonstrat și el că e un tehnician de viitor, schimbările sale fiind magistrale. Și-a așezat pe teren echipa ca la un joc de șah și i-a dat mat maestrului Serdarusici înainte de terminarea timpului.

Totul la ultima fază

Portarul Arpad Sterbik a fost MVP-ul turneului de la Koln în 2017. Goal-keeperul de 37 de ani fiind de-a dreptul fenomenal. Dar omul finalei a fost, fără îndoială, croatul Ivan Cupici. Deși pe tot parcursul meciului Cupici a stat pe bancă, pus doar să execute aruncările de la 7 metri, în ultimele șase secunde a fost trimis de Raul Gonzales pe teren. Și din brațul său stâng a venit aruncarea care a trimis trofeul la Skopje. Cu toată opoziția bravului Thierry Omeyer, portarul care a ratat ocazia să ridice a cincea oară trofeul deasupra capului! 

Vardar Skopje 24
Dibirov 6, Cindrici 3, Șișkarev 3, Borozan 3, Cupici 3, Dușebaev 2, Canellas 2, Marsenici 1, Abotovici 1. Antrenor: Raul Gonzales

PSG 23
N. Karabatic 5. M. Hansen 4, D. Narcisse 3, Remili 3, Abalo 3, Gensheimer 2, Stepancici 2. Antrenor: Zvonimir Serdarusici

20.000.000 €e bugetul secției de handbal de la Paris Saint Germain, cel mai bogat club din lume

15 jucători străini are în lot Vardar Skopje, de 6 naționalități diferite. Predomină spaniolii (4), croații și rușii (câte 3)

Finala mică: Veszprem-FC Barcelona 34-30

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  06 Iunie 2017, 13:05

Fetele locul II, baietii locul I. Felicitari echipelor macedonene !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează