SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAȚI

Fără nume mari » Cine participă la "Trofeul Carpați", ultimul turneu înainte de Mondial

foto: Dan Potor
foto: Dan Potor

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2017 16:10

Brazilia, Polonia și Macedonia vin la ultimul turneu de pregătire al ”tricolorelor” înainte de Mondialul din Germania din decembrie.

"Naționala" feminină a României va juca trei partide de verificare la "Trofeul Carpați" de la Craiova, înainte de plecarea la Campionatul Mondial din Germania.
Deși inițial oficialii federației au anunțat că se află în discuții cu Danemarca, Norvegia, Rusia și Franța, nici una dintre reprezentativele "mari" de pe semicerc nu va fi prezentă la turneul din Oltenia! Franța a declinat oferta, cum era și normal, pentru că joacă în aceeași grupă cu România, în luna decembrie la campionatele lumii, iar Danemarca, Norvegia, Rusia vor participa la alte trofee.

Două echipe calificate la Mondiale

La Craiova vor fi prezente, totuși, două echipe calificate la CM 2017. Brazilia, campioana Americii de Sud, campioana mondială din 2013, e cel mai sonor nume. "Selecao" a fost prezentă și la ediția 2015, de la Cluj-Napoca. A doua va fi Polonia, o reprezentativă care a primit însă un wild-card pentru a ajunge în Germania. Polonezele fuseseră eliminate în play-off de Rusia, campioana olimpică.
Polonia a fost și ea prezentă la Trofeul Carpați, în mai multe rânduri, ultima dată însă în 2010, ediție disputată la Turnu Severin.

Patrulaterul va fi întregit de Macedonia, o formație care nu se regăsește însă în ultimul timp. Nu s-a mai calificat la un turneu final de la Euro 2012.

Și-au dorit Serbia sau Lituania

Horațiu Pașca, antrenorul secund la României, a dezvăluit faptul că, a patra echipă, care confirmase deja, era Lituania. "Și-au dat acordul, au confirmat, după care ne-au anunțat că nu mai pot veni, că nu au bani. Am dorit apoi Serbia, și cu ei au fost discuții avansate, dar nu s-au concretizat", a declarat tehnicianul de la CSM Bistrița. 

Grupă grea pentru România

"Naționala" feminină a României va juca la Campionatul Mondial în grupa A, care se va disputa la Trier. "Tricolorele" au adversare grele precum Franța și Spania, dar nu sunt de neglijat nici Slovenia sau Angola. Campioana Africii ne-a trimis acasă de la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, atunci când Angola a câștigat contra României, 23-19! Cenușăreasa grupei va fi Paraguayul, prezentă abia la a treia ediție din istorie!

Programul României la CM 2017
02.12 - ora 15:00 România-Paraguay
03.12 - ora 15:00 România-Slovenia
05.12 - ora 19:00 România-Spania
07.12 - ora 19:00 România-Angola
08.12 - ora 19:00 România-Franța

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează