SPORTURI  »  HANDBAL  »  DEBUT

FOTO CSM București a remizat cu Rostov, 25-25, la prima apariție în echipă a Cristinei Neagu

FOTO: Raed Krishan +19   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 17 august 2017 19:41

CSM București și-a prezentat echipele de handbal în fața unor adversari de marcă: Rostov Don, la feminin, și FC Barcelona, la masculin.

Într-un an în care și-a propus să câștige, în premieră, titlul atât la fete, cât și la băieți, CSM București și-a prezentat echipele pentru sezonul actual în fața unor nume mari din handbalul european.

În această seară, în fața a 3.500 de spectatori, în Sala Polivalentă, CSM a jucat două partide de verificare în compania campioanelor din Rusia, Rostov Don, respectiv Spania, FC Barcelona.

Mai întâi au intrat în arenă fetele. Fosta campioană a Europei le-a avut în prim-plan pe nou-venite, în frunte cu Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din lume, "repatriată" între timp de la Buducnost Podgorica, pe Amanda Kurtovici, Marit Malm Frafjord, campioane olimpice și mondiale cu Norvegia, pe Nathalie Hagman și Sabine Jakobsen, suedezele venite și ele din Danemarca, plus Aneta Udriștoiu, extrema naționalei României, venită de la Dunărea Brăila. Plus un antrenor nou, o altă daneză, Helle Thomsen. "O echipă stelară", cum a numit-o site-ul Federației Europene de Handbal. O echipă care-și propune să mai câștige încă o dată Liga Campionilor.

Amical cu "cunoștințe vechi"

CSM București și Rostov Don au terminat la egalitate, 25-25, partida de verificare. Un meci în care bucureștencele au scăpat de înfrângere, oaspetele conducând tot meciul, de multe ori și la patru goluri diferență.

"Pentru cât ne-am antrenat cu mingea până acum, eu cred că e un rezultat extraordinar", a concluzionat extrema Iulia Curea. "Până acum am stat mai mult în sala de forță și am pus accent pe pregătirea fizică. E normal să nu ne înțelegem în teren. S-a și văzut asta, ne-am dat câteva pase de parcă eram dușmance", a adăugat Iulia.

CSM și Rostov Don s-au întâlnit în anii anteriori în Liga Campionilor. Bucureștencele au avut de fiecare dată câștig de cauză, fiind echipa care a mers mai departe. Rostov are și ea o echipă extraordinară în acest an, cu multe nume noi, vedete aduse la Rostov, precum Katarina Bulatovici, Mayssa Pessoa, Ana Paula Rodrigues, Siraba Dembele, Alexandrina Barbosa, dar și valorile autohtone Viahireva, Managarova, Ilina, Sedoikina, Petrova.

De altfel, dintre cele 19 jucătoare de pe lista Rostovului, 7 au evoluat în trecut și în România. "Nu am pus accent pe rezultat. Cred că a fost un meci excelent de pregătire, să vedem unde suntem. Au jucat toate fetele, nu ne cunoaștem încă foarte bine. Mai e mult de muncă, dar avem și mult timp la dispoziție", a spus și interul dreapta Line Jorgensen.

Neagu, Neagu și iar Neagu

Cristina Neagu va avea "viață grea" la București. Presiunea pe umerii ei va fi infinit mai mare decât până acum. Toată lumea așteaptă de la interul României să fie la fiecare meci cea mai bună, să marcheze cele mai multe goluri, iar la final, parcă toți spectatorii se strâng în jurul ei pentru a face poze și a lua autografe.

"Oamenii trebuie să înțeleagă că nu sunt robot. Fac tot posibilul pentru a juca bine, dar acum nu sunt în formă și nici nu-mi doresc să fiu. E o echipă nouă, cu multe jucătoare noi. Oricât s-ar crede altfel, multe handbaliste valoroase strânse într-un lot nu înseamnă neapărat, imediat, și o echipă valoroasă. Avem nevoie de timp, de înțelegere, încurajări, și eu promit că totul va fi OK", a spus Neagu

"CSM va arăta bine, dar nu se poate imediat!"

Cristina Neagu dă asigurări că echipa sa va juca un handbal adevărat în câteva săptămâni sau chiar luni, pentru că are handbaliste de valoare.

"Cristina, tragi tu la poartă!", "Hai, Cristina!". Aplauze la fiecare reușită, oftaturi la mingile peste sau paradele portarilor. Cam așa se desfășoară fiecare fază care o are în prim-plan pe cea mai bună jucătoare din lume. Neagu cere însă răbdare și îngăduință, pentru că o echipă nu se construiește peste noapte.

"S-a văzut clar că nu suntem încă puse la punct cu relațiile de joc, se vede că nu am jucat decât foarte puțin împreună. Nu ne-am propus neapărat să câștigăm meciul cu Rostov, e doar un joc de pregătire. Se vede că rusoaicele au jucat mai multe amicale, noi am făcut un singur meci, cu Copenhaga, până acum", a declarat Neagu după amicalul de aseară.

A marcat de șase ori, a fost golgeterul echipei, dar a făcut și multe greșeli. "Am ratat cât pentru un sezon întreg", spune optarul român. "Nu sunt în formă, dar nici nu-mi doresc să fiu. Știe toată lumea că intru mereu pe teren să câștig și dau totul. Așa voi face mereu", a adăugat interul stânga.

Cristina spune că la CSM e dificil să se construiască o echipă pe loc, sunt multe vedete, jucătoare cu nume. "Avem nevoie de timp. Oamenii trebuie să înțeleagă că dacă aduni niște valori într-o echipă, nu neapărat faci și echipă. Poate la început nu vom juca bine, e normal, dar cu timpul sunt convinsă că lucrurile se vor rezolva. O să putem să ajungem în grupele principale și apoi în Final Four în cea mai bună formă, să arătăm ca o echipă adevărată", a concluzionat Neagu.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
10153755897004409
Ilascu Mircea  •  18 August 2017, 21:50

Vezi toate comentariile (1)
Comentează