SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUPERCUPA ROMÂNIEI

FOTO Fără rivale » CSM București a distrus-o pe SCM Craiova în Supercupa României, la primul meci oficial al Cristinei Neagu

FOTO: Cristi Preda +5   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat duminica, 03 septembrie 2017 22:02

SCM Craiova nu a rezistat forței ofensive a campioanei, "tigroaicele" câștigând la scor, 33-19. CSM București a cucerit pentru a doua oară trofeul.

CSM București nu are adversar în România! Nicio echipă nu poate sta în fața supercampioanei, o formație care în această vară s-a întărit și mai mult, aducând alte șase vedete de 5 stele. Între ele, cea mai bună jucătoare a lumii, Cristina Neagu, dar și două campioane mondiale, Amanda Kurtovici și Marit Frafjord.

Acest lucru s-a văzut și în această seară, în Supercupa României, aflată la a 7-a ediție. SCM Craiova, finalista ultimei ediții a Cupei României, pentru că CSM a făcut eventul sezonul trecut, a făcut față, cât de cât, ritmului impus de gazde doar o repriză.

Zamfir, Pricopi, Dumanska, Elisei, Trifunovici, Nikolici s-au luat la trântă cu vedetele CSM-ului. A fost egal 16 minute, 8-8, și un scor cât de cât decent la pauză: 16-11.

Diferență uriașă, ca între bugete!

În partea a doua însă, în primele 17 minute ale rundei, pe teren a existat o singură echipă. CSM a început cu 9-0 pe tabelă și cu 12-1! E drept că și antrenorul Bogdan Burcea și-a schimbat titularele, la fel ca și Helle Thomsen, dar e mare diferență între Udriștoiu, Ayglon, Niombla, Manea și Țicu, Lung, Tudor, Vizitiu sau Șelaru.

"O diferență ca între bugetele celor două echipe", cum a comentat unul dintre suporterii craioveni veniți la București să-și încurajeze echipa.

La final, a fost 33-19, un scor asemănător cu cel înregistrat acum mai bine de trei luni, în finala Cupei României, la Ploiești, când CSM s-a impus cu 33-21!

E clar că CSM va mărșălui prin campionat și nu va avea rival, federația putând să ia exemplul Muntenegrului, acolo unde Buducnost juca direct finala campionatului, pentru că adversarele erau mult prea slabe comparativ cu supercampioana de la Podgorica.

A doua Supercupă

Căpitanul CSM-ului, pivotul Oana Manea, a primit duminică seară, din mâna președintelui FRH, Alexandru Dedu, Supercupa României. Este al doilea trofeu de acest gen pentru "tigroaice", după cel cucerit în 2016. Totodată, este primul trofeu oficial pentru antrenoarea Helle Thomsen și pentru jucătoarele venite în vară la București: Neagu, Kurtovic, Hagman, Frafjord, Udriștoiu sau Jacobsen.

CSM București 33
Neagu 5, Hagman 5, Mehmovici 5, Frafjord 3, Gullden 3, Jorgensen 3, Bazaliu 3, Udriștoiu 2, Kurtovic 2, Niombla 1, Ayglon 1. Antrenor: Helle Thomsen
SCM Craiova 19
Pricopi 6, Zamfir 4, Trifunovici 2, Țicu 2, Tudor 2, Vizitiu 2, Klicovac 1. Antrenor: Bogdan Burcea

Istoria finalelor Supercupei

2007 Oltchim-Rulmentul Brașov 28-24
2011 Oltchim-HC Zalău 33-26
2013 HCM Baia Mare-U Cluj Napoca 33-28
2014 HCM Baia Mare-CSM Roman 25-22
2015 HCM Baia Mare-CSM București 31-25
2016 CSM București-HCM Baia Mare 23-17
2017 CSM București-SCM Craiova 33-19

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
tripp
tripp  •  06 Septembrie 2017, 08:40
Postat de digei pe 04 Septembrie 2017, 02:29

Cand iti vin milioanele de euro din banii platiti de amarati prin taxe si impozite ar trebui sa nu auzim de aceasta echipa de mercenare decat daca castiga Final 4 ! E normal sa castige tot cand au toti banii pe care si-i dorescf,cand doresc de la prostii de bucuresteni care aveau senzatia ca-s pentru orasul asta infernal in care traiesc ca ultimii oameniu.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tripp
tripp  •  06 Septembrie 2017, 08:37
Postat de khal_37 pe 03 Septembrie 2017, 22:23

Echipele sustinute de primarii pe bani multi publici ar trebui desfiintate. Nu avem spitale, maternitatile sunt jalnice, traficul in Bucuresti e terifiant, gropi, boscheti, mizerie, bolnavii sunt obligati sa-si cumpere medicamente pentru tratamente dar avem zeci de milioabe de euro pentru mofturile unor politruci si primari.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tripp
tripp  •  06 Septembrie 2017, 08:33
Postat de bridges pe 04 Septembrie 2017, 05:12

Daca vrea Firea poate sa bage si 50 mil pe an in club,i-a dat partidul o lege sa sifoneze banul public cat pofteste dansa si asta va face....iar orasul e mai mizerabil ca niciodata.

mănînci kî_____ka_t cu roaba, dar ăsta e scopul tău pe aici.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează