SPORTURI  »  HANDBAL  »  STEAUA - DINAMO 23-23 (2-4 LA 7M)

FOTO Finală pe muchie de cuțit! Dramatism maxim în primul meci pentru titlu între Steaua și Dinamo: ”câinii” se impun după loviturile de la 7 metri

Foto: Cristi Preda +11   FOTO
Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat joi, 17 mai 2018 18:09

Dinamo a făcut un pas uriaș pentru câștigarea titului, după ce a învins aseară, la Chiajna. Marile rivale au oferit un spectacol total, iar alb-roșiii s-au impus după loviturile de penalitate

Din 1997 nu se mai bătuseră marile rivale, Steaua și Dinamo, la titlu! Acum 21 de ani, "câinii" au câștigat titlul în fața "militarilor".

În această ediție, Steaua a terminat prima sezonul regulat, dar nu era creditată cu șanse la finală. A reușit însă în semifinale să o elimine pe CSM București. De partea cealaltă, Dinamo a terminat pe 3, dar a reușit să elimine Potaissa Turda în cursa spre titlu.

Primul meci al finalei, disputat la Steaua, doar cu fanii Stelei în tribună, conform protocolului, a avut de toate. Încrâncenare, răsturnări de scor, ambiție, determinare, goluri spectaculoase, parade uluitoare ale portarilor. Și la final, aruncări de la 7 metri. Toate ingredientele unei adevărate finale.

Șansa ratată a Stelei

Steaua a început mai bine partida, a condus din start, profitând de paradele incredibile ale iranianului Babasafari. Asiaticul a produs diferența în teren și a făcut de unul singur față atacurilor "alb-roșiilor". S-a intrat la egalitate la pauză, 10-10, niciuna dintre echipe nereușind să se desprindă pe tabelă.

Răsturnările de scor au fost și mai numeroase în partea a doua. Pe rând, steliștii s-au desprins la două lungimi, apoi Dinamo a revenit și s-a dus în față.
Finalul a fost extrem de tensionat. Steaua a avut 23-21 cu 2 minute înainte de final. Antrenorul Constantin Ștefan a cerut time-out și a riscat totul pe cartea câștigătoare. A scos portarul și a trimis 7 jucători de câmp în ofensivă. Rusul Vitali Komogorov, cel mai bun marcator al lui Dinamo, a marcat repede pentru 23-22.

Steaua a încercat să fie precaută, să joace la trecerea timpului și la greșeala adversarului. Însă cei care au greșit au fost tot gazdele. Ciprian Șandru a recuperat o minge în apărare și imediat a trimis pe contraatac aceluiași Komogorov, care a egalat.

Steliștii au avut atacul 42 de secunde, dar încă o dată s-au temut să facă pasul decisiv. Au plimbat mingea pe semicercul de la 9 metri și nu au reușit să arunce nici măcar la poartă. Nici Dinamo nu a mai avut această posibilitate și s-a trecut direct la aruncările de la 7 metri.

Inspirația de la 7 metri

Dinamo a marcat prin Descat, a egalat Bizău, după care au venit ratările. Sajad Esteki a adus Dinamo în avantaj, în timp ce conaționalul său, Saeid Heidarirad, "l-a ghicit" pe sârbul Kostadinovici. O paradă incredibilă, după ce extrema Stelei îl culcase inițial în poartă. Dinamoviștii au continuat să aibă nervii tari și Gavriloaia a dus diferența la 2 goluri. Mihalcea a dat iar speranțe în tribune. Lui Șandru i-a tremurat mingea în mână și a lovit doar bara laterală. Steaua avea șansa să egaleze prin tânărul Alin Roșu, cel care jucase excelent pe parcursul celor 60 de minute.

Constantin Ștefan a intuit însă exact și l-a trimis între buturi pe Grigoraș. Goal-keeperul dinamovist a apărat și Dinamo era la o singură aruncare de 1-0 în finală. A reușit-o omul meciului, Vitali Komogorov, care a marcat astfel a 9-a oară în meci.

Finala se mută în Ștefan cel Mare

Al doilea meci al finalei va avea loc pe 23 mai, în Ștefan cel Mare. Dinamo este acum mare favorită, "câinii" urmând să se bucure de aportul fanilor proprii. Dinamo are și avantaj moral, fiind campioana ultimelor două ediții, pe când Steaua nu a mai câștigat titlul în România din 2008.

"Am încredere în noi. La fel am început și semifinala cu CSM și apoi am întors partida. Mergem la Dinamo să câștigăm. Am jucat mult mai bine acum și suntem capabili să câștigăm două meciuri"
Octavian Bizău, inter stânga Steaua

"Hai să fim serioși, nimeni nu ne dădea vreo șansă să ajungem aici. Toți vorbeau că Dinamo ne va bate la 10 goluri. Uite că nu a fost așa. Vom merge în Ștefan cel Mare să jucăm și să câștigăm. Nimic nu e decis, deși ei sunt favoriți"
Marius Stavrositu, centru Steaua

"Dinamo e campioana României și a arătat asta. Cred că am avut șansa să tranșăm meciul în timpul regulamentar, dar nu am reușit. Am câștigat însă, asta e cel mai important și sunt sigur că tot Dinamo va fi campioană"
Dan Savenco, pivot Dinamo

Steaua 23

Bizău 5, A. Roșu 5, Mihalcea 4, Florea 2, Stavrositu 2, Aslanian 2, Johansson 1, Vegar 1, I. Georgescu 1. Antrenor: Ovidiu Mihăilă

Au marcat de la 7 metri: Bizău, Mihalcea. Au ratat Kostadinovici și A. Roșu

Dinamo 23

Komogorov 8, S. Esteki 4, Gaiducenko 3, Gavriloaia 3, Bera 2, Mocanu 2, Descat 1. Antrenor: Constantin Ștefan

Au marcat de la 7 metri: Descat, S. Esteki, Gavriloaia, Komogorov. A ratat Șandru

28 de titluriare Steaua în România, echipa cu cele mai multe trofee. E urmată de Dinamo, cu 14

 Gest deplorabil

Cu două minute înainte de final, Stavrositu i-a desprins pe ”militari” la două goluri, 23-21, moment în care a s-a întors spre banca dinamovistă și a scuipat în dreptul rivalilor.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
1742401565799276
Gaby A Gator  •  19 Mai 2018, 02:25

Dinamo este net superioara stelei!! Fara arbitrii mânjiți steaua nu ajungea niciodata sa joace finala!! Speram ca adevarul sa se vada intreg la meciul din sala Dinamo!!

chris_bu67
chris_bu67  •  18 Mai 2018, 17:19

Felicitări băieți,ați câștigat un meci greu,aștemptăm titlul cu nerăbdare!

10153303257457251
Daniel Dîscă  •  18 Mai 2018, 12:07

Cine a pierdut meciul? Stavrositu! Vezi tu cum e karma asta... Scuipi ca ultimul *** cand stii ca toate camerele is pe tine, pentru ca in final sa ratezi o pasa usoara. Daca as fi in locul antrenorului, nu l-as mai baga in urmatorul meci(sau meciuri) din finala.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează