SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAȚI

FOTO Vremuri grele! România pierde categoric în fața Poloniei, în prima partidă de la Trofeul Carpați » Reacțiile de după meci

Eliza Buceschi a marcat ieri de două ori în meciul cu Polonia FOTO Marius Ionescu (Craiova) +11   FOTO
Eliza Buceschi a marcat ieri de două ori în meciul cu Polonia FOTO Marius Ionescu (Craiova)

Articol de - Publicat vineri, 24 noiembrie 2017 20:44

"Naționala" feminină a României a pierdut primul meci al turneului de la Craiova, cu doar 7 zile înainte de debutul la Campionatul Mondial. Evoluția "tricolorelor" ridică multe semne de întrebare

România a debutat, vineri seara, la Trofeul Carpați, de la Craiova, printr-o înfrângere la scor în fața Poloniei, o echipă care nu este nici pe departe între primele formații ale handbalului mondial. În afara scorului, îngrijorează însă evoluția fetelor lui Ambros Martin, care au fost conduse cu 8 goluri la pauză, 10-18!
Apărarea a fost vraiște în primele 30 de minute, iar Denisa Dedu nu a prins cea mai inspirată seară. În atac, Cristina Neagu a fost singura care a aruncat la poartă, în timp ce ceilalți interi și-au asumat rolul de "pasatori". Crina Pintea s-a bătut cu polonezele, mai mult fizic, dar pivotul român a obosit. Nu a avut o înlocuitoare pe măsură.

În partea a doua, venite de la cabine parcă mult mai motivate, s-a văzut o altă atitudine. Și pe tabelă s-a simțit imediat. Numai că era un pic prea târziu, iar diferența de recuperat prea mare. În 9 minute, româncele au revenit totuși la 18-20, după un 8-2 intermediar! În acel moment însă, nu s-au mai găsit soluții. Ambros a tot privit în gol, spre banca de rezerve, a încercat să facă schimbări, dar e greu să ai înlocuitoare când lotul e făcut de altcineva!

Evoluții slabe pentru Elisei, Geiger, Szucs, Dedu, jucătoare cu experiență sau cu o oarecare vechime în echipa națională, de la care se așteaptă mult mai mult. Nici nou-venitele Tătar, Laura Popa, Berbece, Bazaliu nu au arătat nimic în plus, ridicând mari semne de întrebare față de modul în care a fost alcătuit lotul.

"E doar un meci amical!"

La final, când tabela arăta un îngrijorător 21-27, s-au auzit declarații de genul "E doar un meci de pregătire, ne-am dat seama de nivelul la care suntem, mai avem timp să pregătim și să jucăm altfel la Campionatul Mondial". Sau "Așa am început și anul trecut la Trofeul Carpați, ne-a bătut Ungaria, iar apoi la Europene am ocupat locul 5". Total de acord, dar atunci te bazai pe un lot cu Paula Ungureanu, cu Oana Manea, cu Laura Chiper. Acum, se încearcă o întinerire a lotului prea bruscă, mizându-se pe tinere neexperimentate ca Bazaliu, Dumanska, Berbece.
Și s-ar putea, la ce grupă are România la Mondiale, cu astfel de evoluții, să nu ajungi nici în "optimi"!

Geiger a cântat imnul!

Premieră în echipa națională la Craiova. La intonarea imnului național, toate cele 16 fete trecute pe foaia de joc au cântat în cor "Deșteaptă-te, române!". Asta s-a întâmplat și cu interul dreapta Melinda Geiger, care la precedentele turnee finale era singura care nu cânta. Azi însă, jucătoarea de la Brest Bretagne a cântat alături de celelalte coechipiere!

Vorbele Cristinei Neagu se adeveresc!

Cea mai bună jucătoare din lume, Cristina Neagu a declarat înainte de începerea "Trofeului Carpați" că România are șanse minime de a câștiga o medalie la Campionatul Mondial. "Trebuie să fim mai realiști ca niciodată și să ne dăm seama că avem o echipă foarte schimbată față de ediția din urmă cu doi ani, când ne-am întors cu bronzul", a declarat Neagu. După evoluția de azi, e sută la sută adevărat ce spune vedeta de la CSM București, iar o medalie la Mondiale ar fi pentru România o adevărată minune!

Zamfir e refăcută, Ambros a lăsat-o în afara lotului!

Surprinde decizia antrenorului Ambros Martin de a o lăsa în afara lotului, la meciul cu Polonia, pe Cristina Zamfir. Interul stânga de la SCM Craiova a fost golgeterul Ligii Naționale sezonul trecut, dar și după primele 10 etape din actuala ediție. S-a crezut că Zamfir se resimte încă după problemele la gleznă și la cotul brațului de aruncare, dar Ambros Martin a clarificat lucrurile: "Am ales principiul rotației pentru jucătoare. Sunt meciuri de verificare și toate vor rămâne în afara lotului", a spus ibericul. Zamfir și-ar fi dorit enorm să joace, mai ales că turneul se joacă în orașul echipei sale de club! Și pe teren Zamfir ar fi fost o soluție, pe finalul meciului, atunci când s-a văzut că Neagu e epuizată fizic și nu a mai dat randament.

Sâmbătă, cu Macedonia

România va întâlni sâmbătă, de la ora 16:00 (direct TVR 2), Macedonia, singura echipă dintre cele patru prezente la Trofeul Carpați care nu este calificată la Mondiale. Vineri, în primul meci, Macedonia a fost învinsă clar de Brazilia, 32-19, ținând aproape doar în prima repriză, când era condusă doar cu 16-13.

"A fost un început mai greu, o repriză slabă, ne bucurăm că în partea a doua am arătat atitudine, am jucat mai bine. Mai avem multe de pus la punct, dar am încredere în echipă și știu că până la Mondiale o să ne pregătim și o să muncim mai mult pentru a schimba lucrurile"
Iulia Dumanska

"După acest joc știm ce avem de făcut. Începutul de meci a fost cu emoții, în partea a doua am încercat o altă atitudine. Sunt jucătoare tinere acum în lot, fără experiență, trebuie să avem răbdare și să facem pași mici pentru a ajunge unde ne dorim"
Valentina Elisei Ardean

România 21
Neagu 9, Pintea 5, Buceschi 2, Geiger 2, Udriștoiu 1, Laslo 1, Elisei 1. Antrenor: Ambros Martin
Polonia 27
Grzyb 5, Achruk 4, Drabik 4, Kobylinska 3, Kudlacz 3, Roszak 3, Zych 2, Witkowska 1, Szarawaga 1, Janiszewska 1. Antrenor: Adrian Struzik

"Au fost două reprize total diferite. Ăsta nu e nivelul pe care trebuie să îl arătam. Cel mai important este sprititul arătat în repriza secundă. Suntem la jumătatea sezonului, multe jucătoare nu sunt în cea mai bună formă, dar când e vorba despre un Campionat Mondial lași totul în urmă. Ne pregătim pentru primul meci din Germania și sperăm să facem o figură frumoasă"
Ambros Martin, selecționerul României

Program Trofeul Carpați:

Sâmbătă: ora 14:00 Brazilia - Polonia, ora 16:00 România - Macedonia
Duminică: ora 14:00 Macedonia - Polonia, ora 16:00 România - Brazilia

Lotul convocat de selecționerul Ambros Martin pentru Trofeul Carpați:

Portari: Denisa Dedu, Iulia Dumanska

Jucătoare de câmp: Valentina Ardean Elisei, Ana Maria Popa, Aneta Udriștoiu, Alina Ilie, Cynthia Tomescu, Crina Pintea, Timeea Tătar, Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu, Cristina Florianu, Cristina Neagu, Bianca Bazaliu, Melinda Geiger, Ana Maria Drăguț, Gabriella Szucs, Laura Popa și Ana Maria Berbece.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (11)
leonv
leonv  •  25 Noiembrie 2017, 13:19

Ce sa mai conteze valoarea cand jucatoarele abia se tarau fizic pe teren,cred ca o sa ne batem pentru ultimele locuri .

catalynn
catalynn  •  25 Noiembrie 2017, 00:50
Postat de onduku pe 24 Noiembrie 2017, 23:54

Ba, omule, suntem in grupa cu Franta, Spania, Slovenia si Angola. Spania are lot sub al nostru, noi macar avem un prim 7 creionat si pe alocuri nici banca nu e slaba. Nu vad de ce n-am lupta in sferturi la modul serios pentru un loc in semifinale (adica posibil medalie). Voi realizati totusi ce jucatoare avem? Obiectivul realistic trebuie sa fie primele 6. Si meciul din optimi va fi greu cel mai probabil, dar poate ai sansa sa prinzi Cehia sau Polonia.

Pai si io ce spuneam!? Obiectivul e locul 6 insa daca jucam ca in acest meci sa fim multumiți si daca prindem top 10. Vor avea fetele cateva zile de gratie!? Putem desigur spera la mai mult. Calitate exista, insa sunt doar diamante neșlefuite in acest moment. Pana la JO insa exista mult potential de creștere!

onduku
onduku  •  24 Noiembrie 2017, 23:57
Postat de deva1 pe 24 Noiembrie 2017, 21:51

Ambros=Daum , cum adica zice Martin Ambros speram ca sa facem o figura frumoasa. Care e totusi obiectivul nationalei?inainte era unul din locurile 1-3 sau 1-6 , acum o figura frumoasa ce inseamna?sa bati primul meci, egal in aldoilea si sa pierzi restul? OUT cu spaniolul!

Ce sa faca Piturca Tadici? Ati innebunit, nu ne-a mancat 3 turnee finale? Dar nici de un Daum nu avem nevoie. Sa vedem ce face spaniolul, la prima vedere era calificat. Dar daca nu merge, aducem altul tot de top. Un Duenas care e pe banca Brazilie de exemplu.. Si unul care nu antreneaza si la club!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează