SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRANȚA - UNGARIA 29-26

Franța în ”sferturi”, Ungaria pleacă acasă » Meci perfect făcut de echipa care ne-a învins în grupe

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2017 21:27

Franța a învins Ungaria, scor 29-26, și s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal din Germania. 

Într-o sală de 6.000 de locuri, la primul meci din "Leipzig Arena", abia dacă s-au strans 2.000 de spectatori duminică seară. Câțiva francezi, puțin mai mulți maghiari, în rest nemți, care parcă s-au adăpostit în sală, fugind de iarna de afară și de zăpada care a început să cadă necontenit.

Duel pe banca tehnică între "magul" Olivier Krumbholz, omul de care se leagă toate medaliile Franței la feminin, și Kim Rasmussen, antrenorul danez care acum două sezoane aducea Liga Campionilor la București, furnizând o mare surpriză, dar care a jucat și două semifinale de Campionat Mondial cu Polonia!
Apărarea de care nu trece nimic

Franțuzoaicele începuseră Campionatul Mondial cu o înfrângere, cu Slovenia. Dar apoi, de la meci la meci, jocul lor a crescut. Și au jucat cel mai bun handbal exact când a trebuit.

Apărarea condusă excelent de jucătoarea CSM-ului, Camille Ayglon Saurina, a fost imbatabilă în prima repriză. Norocul unguroaicelor s-a numit portarul Blanka Biro, cea care a făcut minuni între buturi. Doar datorită ei Franța a intrat cu numai trei goluri la pauză: 14-11.

În partea a doua, lucrurile nu s-a schimbat prea mult. Franța a rămas la conducere în permanență, dar Krumbholz tot s-a plimbat dintr-o parte în alta a băncii sale tehnice. Și am revăzut ticul său, de la fiecare turneu final, de a-și trece mâna dreaptă prin păr ca să-și facă "freza". Mai are păr de două Campionate Mondiale, dar e tehnicianul de care Franța are întotdeauna nevoie.

Gnonsiane Niombla, jucătoarea care nu mai are loc la CSM, dar și fostul pivot al Craiovei, Laurisa Landre, sunt între remarcatele meciului. Franța era singură de calificare în ultimele 10 minute. Se desprinsese la 5 goluri avantaj. Ungaria nu mai avea suflu și devenea prima echipă din faza a doua a competiției care trebuia să-și facă bagajele. Era eliminată. Franța e gata de "sferturi", acolo unde o așteaptă surpriza Muntenegru. 

4 medalii mondiale
are Franța în istorie, toate cu Krumbholz pe bancă: aur (2003), argint (1999, 2009, 2011)

Ungaria 26
A. Kovacsics 6, Lukacs 6, Schatzl 3, Bodi 3, Klivinyi 3, Gorbicz 2, Zacsik 2, Hafra 1. Antrenor: Kim Rasmussen
Franța 29
Lacrabere 5, Landre 4, Dancette 3, Ayglon 3, Pineau 3, Zaadi 3, Niombla 3, Dembele 2, Houette 2, Nze Minko 1. Antrenor: Olivier Krumbholz

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
tihi
tihi  •  11 Decembrie 2017, 09:59

Ungaria a pierdut cu Franta doar cu 3 goluri,cea ce este un scor absolut acceptabil !! Dar au fost nationale ( exemplu Romania ),care au pierdut cu 10 goluri ,cea ce este mai mult decat rusinos.Diferentele intre echipe sint foarte mici,concentrarea si daruirea poate fii hotaritoare si norocul ca obtii un adversar mai slab. Primele 16 echipe prezente la CM,sint valoric aproape egale,mai putin Norvegia si Rusia,una dintre ele va deveni campioana mondiala!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează