SPORTURI  »  HANDBAL  »  RETRAGERE

GALERIE FOTO Golgetera româncă de la JO din China și-a anunțat retragerea: "Am constatat că mulți iau în derâdere valorile sportului"

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 aprilie 2017 18:38

Handbalista Ramona Farcău, 37 de ani, și-a anunțat retragerea din activitate printr-un mesaj pe Facebook. În prezent sportiva e legitimată la Dinamo.

"Dragi prieteni. Când constat câte lucruri s-au schimbat, în ultima vreme, în jurul meu şi că mulţi dintre cei care ar trebui să reprezinte un real suport pentru atingerea performanţelor au ajuns să ia în derâdere valorile sportului, realizez că a venit momentul să privesc către alte orizonturi. Este poate cel mai greu moment din carieră, pentru că mai mult de jumătate din viaţă mi-am dedicat-o acestui sport, pentru că iubesc şi respect handbalul, pentru că am pus suflet în tot ceea ce am făcut, dar un proverb german spune că “Ceea ce nu poţi împiedica, grăbeşte!”

Şi chiar dacă corpul îmi spune “Continuă!”, mintea îmi spune “Este timpul să te opreşti!”. Aşa că a venit momentul schimbării. La finalul acestui sezon voi spune “Adio!” carierei de jucătoare, dar nu şi sportului! Doresc să le mulţumesc public atât celor care mi-au oferit încrederea şi suportul necesar, de-a lungul carierei, iar lista acestora este foarte lungă, cât şi celor care se străduiesc să aducă sportul românesc pe un drum corect.

Vă promit că ne vom revedea foarte curând, însă toate detaliile viitoarelor proiecte, precum şi argumentele retragerii, le voi face publice, la sfârşitul acestui sezon, într-o conferinţă oficială de presă. Vă îmbrăţişez!" Ramona Farcău pe Facebook.

CV IMPRESIONANT

Ramona Farcău e vicecampioană mondială cu naționala României la CM din 2005, din Rusia, și a fost golgetera Jocurilor Olimpice din 2008, de la Beijing.

Primele titluri în Liga Națională le-a câștigat cu HC Zalău, dar apogeul carierei l-a atins la Oltchim Rm. Vâlcea. Alături de formația din urmă a câștigat Cupa Cupelor în 2007, a jucat finala Ligii Campionilor în 2010. De-a lungul carierei a jucat pe postul de extremă stânga, dar putea evolua și extremă dreapta.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează