SPORTURI  »  HANDBAL  »  MECI DE RETRAGERE

GALERIE FOTO Întâlnire pentru o nouă șansă la viață! Simona Gogârlă și-a jucat meciul de retragere într-o partidă caritabilă

foto: Dan Lixandru +18   FOTO
foto: Dan Lixandru

Articol de - Publicat duminica, 20 mai 2018 19:55

Fostele handbaliste de la Oltchim și Rulmentul Brașov au jucat duminică un meci demonstrativ, încercând să strângă bani pentru Ayan, un băiețel care suferă de o boală genetică rară.

Simona Gogârlă, fostul inter al "naționalei" României, care a jucat în carieră la ambele formații, și-a făcut cu acest prilej meciul de retragere. "Mi s-a propus să îmi fac retragerea pentru a spori interesul publicului și pentru a strânge mai multe jucătoare la acest meci. Am acceptat imediat pentru această cauză nobilă", a declarat Simona.

Au răspuns convocărilor

Au răspuns invitației Simonei Gogârlă 20 de jucătoare. La Oltchim au evoluat Paula Ungureanu, Luminița Huțupan Dinu, Valentina Elisei Ardean, Valeria Motogna, Victorina Bora, Clara Vădineanu, Adina Meiroșu, Mori Torok, Edith Matei, Ramona Farcău și Iulia Curea. La Rulmentul, au jucat Stăncuța Guiu, Daniela Vălean, Janina Luca, Roxana Cherăscu, Ildiko Kerekeș Barbu, Mihaela Tivadar, Carmen Ilie-Șelaru, Carmen Amariei, Ionica Munteanu și Simona Gogârlă.

"Le mulțumesc din suflet fetelor că au fost alături de mine. Cu multe am fost colegă la Vâlcea, cu altele la Oltchim, fete deosebite cu care am împărțit multe bucurii", a mai spus Simona.

Și cuplul de arbitri a fost unul pe măsură, pentru un asemenea meci, foștii internaționali Constantin Din și Sorin Dinu.

Glume, distracție și bună dispoziție

Meciul în sine a fost unul gustat din plin de publicul spectator, în număr de peste o mie. Jucătoarele au încercat execuții tehnice deosebite, chiar dacă mingea nu mai circulă cu atâta viteză ca și altădată.

Portarul Luminița Huțupan ne-a readus aminte de paradele care ridicau publicul în picioare, Mori Verigeanu a marcat iar din piruetă precum o făcea de-adevăratelea la Vâlcea, în anii 90, Simona Gogârlă și Carmen Amariei au arătat că nu și-au pierdut forța aruncărilor cu care au marcat mii de goluri.

Pentru fetele aflate încă în activitate, Ungureanu, Curea, Elisei sau Ilie-Șelaru, a fost un simplu antrenament, alături de colegele mai mari, care le-au fost cândva modele pe teren.

La distracție au participat și cei doi arbitri, care au preluat tricourile de "jucătoare". În schimb, fluierul a fost preluat de Paula Ungureanu și Edith Matei.

La un moment-dat, pe teren și-a făcut apariția și Alicia Gogârlă, fetița de 15 ani a Simonei. Antrenorul Aurelian Roșca a cerut time-out, a luat o minge și i-a oferit-o Simonei. "E timpul să predai ștafeta! Fetița ta e talentată și trebuie să te depășească!", i-a transmis tehnicianul, care în cariera sa a trecut și el, la rândul său, și pe la Oltchim, și pe la Rulmentul.

Scorul nu a contat pentru prima dată într-un meci Oltchim-Rulmentul. S-a încheiat 32-32, așa cum stă bine unui meci demonstrativ.

"Am avut mari emoții. Cele mai mari din carieră. E un moment unic, mi-am dorit să iasă totul bine și sper ca fetele să-și amintească întotdeauna de el. Încă o dată le mulțumesc mult oamenilor care au fost alături de mine. Publicului vâlcean, care e mare iubitor de handbal și alături de care am trăit cele mai mari bucurii pe terenul de handbal", a încheiat Simona Gogârlă.

"A fost emoționant, ne-am revăzut după mult timp. Stai și depeni amintiri, nu-ți vine să crezi că au trecut atâția ani. Ne uităm la copiii noștri care s-au făcut mari și ne dăm seama că a trecut timpul. Foarte frumos, ne bucurăm că am putut să ajutăm și să jucăm pentru o cauză nobilă"
Valeria Motogna, fostă jucătoare Oltchim

"Cele două echipe au fost la un moment-dat vârful handbalului românesc. Am avut onoarea și norocul să joc la ambele formații. Ne bucurăm că ne-am adunat cu acest prilej, îi dorim multă sănătate lui Ayan, să dea Dumnezeu să se facă bine. Acum suntem majoritatea mame, depănăm amintiri, povestim. Tinerele de azi trebuie să se gândească și să joace cât pot de mult, pentru că odată ce te-ai retras, nu te mai poți întoarce"
Carmen Amariei, fostă jucătoare Oltchim și Rulmentul

"Îi mulțumim Simonei că a făcut posibilă această întâlnire. E o bucurie de fiecare dată să ne revedem, o mare satisfacție să jucăm din nou în fața celor mai frumoși suporteri din lume. Meciurile dintre Oltchim și Rulmentul aprindeau altădată multe ambiții, orgolii. Acum ne aducem aminte cu plăcere despre ele"
Luminița Huțupan Dinu, fostă jucătoare Oltchim

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează