SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Gata de război! Handbalistele tricolore vor purta un tricou special la Campionatul European

Cristina Neagu și Eliza Buceschi au pozat în noile tricouri, cu lupul dacic, înainte de plecare spre Suedia // FOTO Mircea Roșca, ActionFoto.ro
Cristina Neagu și Eliza Buceschi au pozat în noile tricouri, cu lupul dacic, înainte de plecare spre Suedia // FOTO Mircea Roșca, ActionFoto.ro

Articol de - Publicat vineri, 02 decembrie 2016 00:00

La Campionatul European, unde România debutează luni contra Norvegiei, fetele vor purta tricouri speciale.

Componentele echipei naționale de handbal feminin pleacă duminică dimineața spre Suedia, acolo unde luni vor disputa primul meci de la Campionatul European. Româncele evoluează în grupa D, una infernală, unde vor înfrunta Norvegia, Rusia și Croația. Primele trei echipe merg în faza a doua a competiției.

Fetele vor aborda această competiție cu un echipament războinic. Designul special este construit în jurul tricolorului și a lupului dacic, simbolul echipelor naționale. Pe fața tricoului, jucătoarele vor avea un lup dacic stilizat, iar pe mâneci sunt solzii de pe coada lupului dacic, în culorile steagului României.

Un concept pe care Federația Română de Handbal îl folosește de ceva vreme.  "Îmi place acest echipament și sper să ne poarte noroc. Avem o grupă grea, dar am mare încredere în echipa noastră. Am un sentiment de optimism, atmosfera în echipă este OK, fetele tinere sunt foarte motivate să demonstreze că merită să joace la o asemenea competiție și cred că toți acești factori vor contribui la un rezultat bun. În Danemarca am avut mulți fani în tribune și sper să avem alături de noi suporterii și în Suedia", a spus Gabriella Szucs. 

De asemenea, competiția reprezintă și primul turneu oficial pentru Ambros Martin în calitate de antrenor principal al naționalei feminine a României.

În 2014, la Campionatul European, care s-a desfășurat în Ungaria și Croația, România a ocupat locul nouă, iar anul trecut, la Mondialul din Danemarca, fetele au ajuns până la bronz.

Buceschi, oficial la HC Brăila

Eliza Buceschi a semnat ieri un contract cu HC Dunărea Brăila, echipă antrenată chiar de tatăl handbalistei, Costică Buceschi. 

"Începem luna cu o veste foarte bună. Transfer european important pentru Dunărea Braila. Eliza Buceschi, centrul echipei naționale, a semnat cu clubul nostru. Ne bucurăm să avem alături de noi încă o jucătoare complexă, care are o bună cultură handbalistică şi care este dispusă să muncească permanent pentru a-şi îmbunătăți jocul", se arată într-un comunicat al clubului Dunărea Brăila. 

Handbalista în vârstă de 23 de ani vine de la echipa daneză FC Midtjylland, unde nu s-a adaptat. Ea a mai jucat în trecut la HCM Baia Mare, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi HC Thuringer. Eliza face parte din lotul României care va evolua la Campionatul European.

Lotul României pentru Euro 2016:

Portari: Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Iulia Dumanska
Extreme stânga: Ana Maria Iuganu, Elena Florica
Interi stânga: Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriella Szucs
Centri: Mădălina Zamfirescu, Eliza Buceschi, Cristina Laslo
Interi dreapta: Melinga Geiger, Laura Popa
Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriştoiu
Pivoţi: Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
ray51
ray51  •  05 Decembrie 2016, 09:04

Antrenorul nostru trebuia sa se fi documentat asupra norvegiencelor- Yang. Acestea trebuie tinute sub sticta supraveghere de catre fetele noastre. Bafta deplina !

hutul
hutul  •  05 Decembrie 2016, 08:53
Postat de knuty pe 02 Decembrie 2016, 11:11

Da si o sa se faca tarasi de ras!!!!si vin acasa cu coada lupului dacic intre picioare!!!!

Când s-au mai făcut de râs, stimabile trol ? Vezi rezultatele la ultimele turnee, unde mai mereu ajung măcar în optimi sau în sferturi. Și nota bene, la turneele finale nu vezi 32 sau 64 de echipe ca la fotbal.

calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  03 Decembrie 2016, 09:38

... si bineinteles ca au pus o imagine in care nu se vede lupul dacic pe tricou. E GSP, nici nu ma asteptam la altceva.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează