SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

INTERVIU » Helle Thompsen a vorbit cu GSP despre obiectivele pe care le are la CSM: ”Vin la una dintre cele mai bune echipe din lume”

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2017 12:12

Helle Thompsen, antrenoarea care va pregăti CSM în sezonul viitor, a fost prezentă luni seara la meciul cu HCM Rm. Vâlcea din ”sferturile” Cupei României.

Jucătoarele de la CSM București au avut de ce să se întrebuințeze în meciul de luni seara, din Sala Rapid, în fața celor de la HCM Rm. Vâlcea. Gullden, Manea, Ungureanu și compania au fost urmărite din tribună, pentru prima dată, de noua lor antrenoare, daneza Helle Thompsen. Au câștigat clar, 37-21, un meci în care au jucat mai mult rezervele.

Tehnicianul a venit la București pentru a stabili pogramul pentru sezonul viitor, pentru a-și alege un apartament și pentru a pune la punct ultimele detalii înainte de începerea unei nou provocări, în cariera sa.

-De ce ați ales CSM?
-Pentru că e una dintre cele mai bune echipe din lume. Are foarte multe jucătoare bune, evoluează în Liga Campionilor și pentru că îmi plac obiectivele mărețe.

-Veți avea la dispoziție un adevărat Dream Team, dar și obiectivele sunt pe măsură!
-Sunt și alte echipe, precum Gyor sau Vardar care au echipe valoroase. Și ele s-au întărit. Știu că toată lumea vorbește de câștigarea Ligii Campionilor, dar, repet, cred că și alții au același obiectiv. Vom vedea.

-Nu e greu să antrenați în paralel și naționala Olandei și CSM?
Nu, am mai îndeplinit dublul rol când antrenam în Danemarca, la Midtjylland. În același timp am pregătit și Suedia.

-Ce părere v-au lăsat jucătoarele la meciul cu Vâlcea? Care e prima impresie?
-Pentru ele a fost un meci ușor, dar cred că se vede încă efortul depus în Final Four-ul Ligii Campionilor. Plus că suntem pe final de sezon...

-Cunoașteți nivelul handbalului din România?
-Am jucat de câteva ori aici și am văzut câteva echipe care mi-au plăcut. Nu cred că e un nivel slab, din contră, eu aș spune că e destul de ridicat.

-Vom vedea și vreo olandeză, în viitor, la CSM?
-(râde) Nu știu. Deocamdată, sezonul vitor, nu va fi nici una.

Se știe cum se joacă în Final Four

CSM București a fost ultima echipă care s-a calificat în Final Four-ul Cupei României, după ce a trecut luni seara cu 37-21 de HCM Rm. Vâlcea. Marți, la sediul federației, a avut loc și tragerea la sorți pentru semifinalele turneului care va avea loc vineri și sâmbătă, la Ploiești. Astfel, campioana CSM București va întâlni Unirea Slobozia, de la ora 19:00, în timp ce de la ora 17:00 vor juca SCM Craiova și CSM Bistrița. Finala mică e sâmbătă de la ora 15:00, iar finala de la ora 17:00. 

Și alții schimbă antrenorii!

CSM București nu va fi singura echipă care va avea antrenor nou pe banca tehnică din sezonul viitor. Vor mai fi alte trei-patru formații care își vor schimba tehnicianul pentru campionatul următor.

Corona Brașov a semnat deja cu Costică Buceschi, fostul tehnician de la Dunărea Brăila, băimăreanul urmând să fie anunțat oficial, cel mai probabil joi. HCM Rm.

Vâlcea îl va numi în proporție de 99% pe Aurelian Roșca, antrenorul care a pregătit ultima oară pe CSM București. Schimbări vor fi, cu siguranță și la CSM Roman și Dunărea Brăila, dar cele două formații nu au finalizat negocierile cu antrenorii doriți. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează