SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL 4

Istoria începe cu ei » În al doilea an de existență, HC Dobrogea Sud Constanța s-a calificat în finala Cupei României!

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 mai 2017 16:50

Nou-înființata HC Dobrogea Sud Constanța s-a calificat în al doilea său an de existență în finala Cupei României după ce a trecut cu 36-29 de Potaissa Turda.

Când HCM Constanța, fosta campioană a României, echipa care dominase handbalul românesc în ultimii 10 ani s-a desființat, se credea că handbalul a murit la Constanța.

La inițiativa juctorilor însă, a lui Rudi Stănescu, a lui Laurențiu Toma, George Buricea sau Ionuț Săulescu, pe Litoral a apărut HC Dobrogea Sud Constanța. A luat-o de jos, din liga a doua. Tot handbaliștii români i-au convins de proiectul lor pe "stranieri": pe Cutura, Angelovski, Rackcevici, Vujadinovici.

HCD a promovat, iar în primul sezon s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale, dar și în Final Four-ul Cupei României. În semifinale, la Ploiești, Constanța a trecut fără emoții de Potaissa Turda, recent finalista Challenge Cup, 36-29. A fost un meci în care a strălucit președintele-jucător, Rudi Stănescu (18 parade salvatoare), Laurențiu Toma sau Crnoglavac.

Handbaliștilor de pe Litoral li s-a alăturat de curând și antrenorul Aihan Omer, tehnicianul care cu HCM Constanța învingea Barcelona în Liga Campionilor în 2004!

Echipa cu cea mai înaintată medie de vârstă din handbalul românesc va juca duminică pentru primul său trofeu, Cupa României.

Toma, Stănescu, Buricea, Cutura, Angelovski, Vujadinovici, Rackcevici, Dane Sijan, Săulescu, au trecut de mult de 30 de ani, unii au împlinit 40, dar handbalul nu ține cont de vârstă. 

HCD Constanța - 36
L. Toma 6, Crnoglavac 5, Vujadinovici 5, Cutura 4, Soare 4, Rohozneanu 4, Angelovski 2, Bologa 2, Nikolici 1, Buricea 1, Rackcevici 1.
Antrenor: Aihan Omer

Potaissa Turda - 29
Zaccaciurin 7, Thalmaier 6, Adomnicăi 5, R. Lazăr 5, Pavel 3, R. Marian 2, L. Ignat 1, Huta 1.
Antrenor: Horațiu Gal

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează