SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Iulia Curea e într-o perioadă excelentă la CSM București, dar anunță: ”Naționala cred că e un capitol închis pentru mine!”

Iulia Curea, stânga,
Iulia Curea, stânga,

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2017 09:53

Iulia Curea traversează o perioadă excelentă la CSM București. Nu ar spune ”NU” unei convocări la prima reprezentativă, dar crede că e bine să se dea credit fetelor tinere.

La ultimele partide ale CSM-ului, extrema stânga Iulia Curea a fost printre cele mai bune jucătoare de pe teren. Îi convine de minune faptul că Neagu evoluează lângă ea, așteptându-se de fiecare dată la o pasă, la un artificiu tehnic pe care să-l facă împreună cu cea mai bună jucătoare din lume.

La 35 de ani, Iulia joacă excelent în tricoul campioanei României. E obișnuită cu meciurile tari din perioada Oltchim, are două finale de Liga Campionilor disputate, dar și-o dorește și pe a treia. La meciul cu SCM Craiova, de miercuri, derbyul campionatului, câștigat clar de SCM, 35-23, Iulia Curea a fost din nou golgeterul formației sale, cu 6 reușite. Ușurința cu care înscrie, lejeritatea și siguranța din joc, evoluțiile sale, au adus-o din nou în prim-plan, punându-se întrebarea dacă ar fi nevoie de ea la echipa națională.

"Cred că sunt fete tinere care vin din urmă, fete care își doresc să arate ce pot la echipa națională", spune Iulia, întrebată dacă se mai gândește la tricoul României.

- Și dacă va veni convocarea, totuși?
- Echipa națională nu se refuză. Dar cred că e acolo, Alice Elisei, care are experiență, e de ajuns. Dacă mai vin și eu, avem 80 de ani împreună!
Iulia glumește tot timpul. O face și acum. Împreună cu fosta ei coechipieră de la Oltchim ar avea 70 de ani împreună, nu 80! Toată lumea spune că handbalul, sportul în general, nu se uită la vârsta din buletin. Trebuie să joace cei mai în formă. Iar Iulia joacă acum ca la 25 de ani

3 turneefinale are în palmares Iulia Curea la echipa națională: Campionatele Mondiale din 2009 și 2011 și Campionatul European din 2012

24 de goluria marcat Iulia Curea în acest sezon pentru CSM, în campionat și în Liga Campionilor

Cu gândul la victorie în Danemarca

CSM București va juca duminică, în Danemarca, al treilea meci în grupa A din Liga Campionilor. NFH Nykobing, campioana Danemarcei, e adversara "tigroaicelor". "Nu ne gândim decât la victorie. Cred că va fi mai greu ca până acum, dar sper să ne întoarcem cu cele trei puncte. Jucăm bine, suntem în formă, dar mai e loc de îmbunătățit", a declarat Iulia Curea. CSM are două victorii în grupă, în timp ce Nykobing a câștigat un meci, 27-21 cu Gdynia, și a pierdut la Ljubljana, 26-27 cu Krim.

Nykobing e doar pe locul 7

Surpriza sezonului trecut în Danemarca, încoronându-se pentru prima oară în istorie campioană, NFH Nykobing nu a început la fel de tare sezoul actual. În campionatul nordic, după primele 7 etape, Nykobing ocupă abia locul 7, din 12 echipe, având 3 victorii, un egal și trei înfrângeri. Ultimul eșec a venit miercuri, la Copenhaga, echipa pregătită de Jakob Larsen fiind învinsă cu 27-24.

Japoneza Ayaka Ikehara, extrema dreaptă, cu 6 goluri, și centrul Kristina Kristiansen, cu 4 reușite, au fost principalele marcatoare. De la Nykobing CSM București a transferat-o în vară pe suedeza Nathalie Hagman, cea care a fost golgeterul echipei sezonul trecut.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează