SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

La vita e Bella » Ce șanse îi dă Gullden CSM-ului în Final Four + Cum s-a decis să rămână la București

Isabelle Gullden zâmbind alături de un mic fan, care i-a oferit un buchet de flori //FOTO: Cristi Preda
Isabelle Gullden zâmbind alături de un mic fan, care i-a oferit un buchet de flori //FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 04 mai 2017 18:53

Cu suedeza în teren, pentru orice echipă viața e frumoasă. Asta pentru că jocul scandinavei e mai mereu sclipitor, gata să surprindă adversarii

Dacă Isabelle Gullden ar fi primit câte un euro pentru fiecare poză făcută cu fanii, ar fi fost cu adevărat bogată. Asta pentru că după fiecare meci, indiferent de adversar, suedeza este cea mai solicitată dintre jucătoarele CSM-ului la poze și autografe.

Întotdeauna cu zâmbetul pe buze, mereu amabilă, nu știe să refuze. Aceste aspecte, dar și jocul din teren, au făcut-o pe Gullden una dintre cele mai iubite handbaliste ale campioanei Europei.

Și asta în ciuda faptului că nu se descurcă deloc în românește. "Am promis că o să învăț română, dar e foarte greu. Pentru mine, ca suedeză, mi se pare o limbă foarte grea. Nu merge prea bine cu învățatul! Probabil că vom începe mai serios la anul, vom vedea, vom încerca să găsim pe cineva care să ne învețe", spune Bella, referindu-se aici și la iubitul ei, antrenorul cu portarii de la CSM, Linus Persson.

"Fluturi în stomac"

Când vine vorba de Final Four, Gullden spune că deja are emoții. "Simt, cum se spune, fluturi în stomac. E ceva ce aștepți tot anul și iată, am ajuns aici. Mai e foarte puțin până va începe și tot ce-ți dorești este să joci. Toate suntem acum cam așa: «Hai, hai, să vină odată!»", spune Bella.

Culmea, nu dă șanse prea mari de câștig echipei sale, doar 25%. Dar e mereu o tipă precaută, care nu se hazardează în declarații.

"Acum trebuie să ne apărăm titlul. Nu e ca și cum lumea ar crede că suntem numărul 4, fiindcă se știe că putem juca foarte bine. Întotdeauna e bine să fii outsiderul. Eu cred și acum că Gyor este favorita, e o echipă foarte tare, însă e o competiție deschisă. Așa cum a fost și anul trecut, mai ales după ce s-a întâmplat. Sper că putem surprinde din nou", spune centrul CSM-ului.

Continuă cu procentele. "Avem șanse 25%, suntem doar patru echipe! Vardarul va dori revanșa pentru anul trecut, sunt o echipă bună, dar sper că vom pregăti niște scheme tactice care să le facă viața grea. E vorba de un meci care te duce în finală, orice se poate întâmpla. De aceea, e dificil de spus. Rămân la 25 la sută șanse" e serioasă Isabelle.

"Am știut că voi rămâne la CSM"

În ultimul timp a avut ceva probleme cu umărul, dar s-a tratat acasă, în Suedia, și acum nu mai sunt dureri. Va fi aptă sută la sută pentru a da totul pe teren la Budapesta. "Am fost în Suedia, am făcut tratament acolo și acum totul e în regulă. Sper să rămână așa și peste weekend. Dacă nu, o să iau niște medicamente pentru durere".

Bella nu a vrut neapărat Vardar la tragerea la sorți. "Pentru mine nu contează foarte mult cu cine jucam, însă nu voiam Gyorul. Vardar e o echipă bună, cred că ne va fi mai greu decât anul trecut, când am lovit din plin. Sper să avem un meci bun și să câștigăm, deși nu se știe niciodată", subliniază suedeza.

În acest an, Gullden și-a prelungit pentru încă doi ani șederea la București. A tergiversat negocierile, dar spune că știa că va rămâne să joace la CSM.

"Firește că de fiecare dată sunt și discuții cu alte cluburi, să vezi care îți sunt opțiunile. Așa cum și aici s-a discutat cu alte jucătoare de pe postul de centru, ca să vadă ce variante sunt... N-a fost însă în niciun moment o mare îndoială, îmi doream să rămân, a fost vorba doar de niște detalii în contract. Dar ne simțim bine aici, și iubitul meu are un job bun, putem fi împreună și pentru noi e perfect așa. Dacă putem sta aici cât durează echipa, ar fi grozav pentru noi", a declarat centrul CSM-ului.

S-a îndrăgostit de oraș, de țară, de oameni, dar și de ... vreme.

"Îmi place foarte mult mâncarea, fiindcă poți avea orice și este ieftin. De asemenea, îmi place vremea, mi se pare uimitoare. Cum a fost luna trecută... ies afară și e ca vara suedeză. O să mergem acasă și o să fie frig, chiar și vara, nu știi cum să te îmbraci", spune Bella. 

"Am... multe superstiții. Când joc, sunt multe, lucruri diferite. Unul dintre ele este că înaintea unui meci fac lucrurile într-o anumită ordine, mereu aceeași"
Isabelle Gullden

"Trofeul Ligii Campionilor e cea mai frumoasă amintire pentru mine în România. Dar sunt multe care mă leagă de România. Acum aici e a doua mea casă"
Isabelle Gullden

"S-a spus că eu l-am recomandat pe Per Johansson. Nu, nu a fost așa. Clubul l-a căutat, eu doar mi-am spus părerea despre el. Nu mă preocupă ce se întâmplă cu antrenorii, asta e treaba celor de la club"
Isabelle Gullden

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1666851126949351
Codrut Dan Petrilean  •  05 Mai 2017, 08:43

Cea mai buna jucatoare a CSM-ului, o incantare cu ce naturalete joaca !

6.6.6
6.6.6  •  04 Mai 2017, 19:43

Respectele mele, Doamna!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează