SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF / SCM CRAIOVA-LADA TOGLIATTI 23-25

Lada cu handbal » SCM Craiova a dat totul, impulsionată de 5.000 de suporteri, dar a pierdut cea mai importantă partidă din istoria clubului

Articol de - Publicat sambata, 03 martie 2018 19:17

SCM Craiova a pierdut, acasă, în prima manșă din "sferturile" Cupei EHF, cu Lada Togliatti, 23-25. 

Craiovencele au avut ghinion la tragerea la sorți. Și asta au simțit-o în această seară, în teren, când în fața lor s-au aflat rusoaicele de la Lada Togliatti. Echipa dată de toată lumea ca principala favorită la câștigarea celui de-al doilea trofeu european ca valoare.

Jucătoarele din "naționala" Rusiei, centrul Dmitrieva, interul stânga Vedekina și portarul Utkina au făcut clar diferența. Oltencele au intrat însă mult prea timorate pe joc, evoluând cu emoții cel mai important meci din istoria clubului, de până acum. Lada, fostă finalistă a Ligii Campionilor, câștigătoare de cupe europene, a condus din start și a defilat de una singură în prima repriză, încheiată cu un avantaj de 6 goluri: 15-9.

Craiova a arătat o altă atitudine în partea a doua. Ana Maria Țicu a impulsionat atacul, iar apărarea din zona centrală a făcut mult mai bine faza defensivă. A fost greu să o oprească însă pe campioana olimpică Daria Dmitrieva, cea care a făcut tot jocul rusoaicelor.

De partea cealaltă, rusoaicele au știut că Zamfir-Florianu reprezintă principalul pericol, și i-au acordat o atenție specială interului stânga. Gazdele s-au apropiat la un gol, oamenii din tribună visau la revenirea de senzație din meciul cu Brest, dar de data asta nu s-a mai terminat fericit. Lada a rezistat presiunii și a câștigat la final cu 25-23.

Calificarea pare jucată, fiind greu de crezut că oltencele vor putea să se întoarcă de la Togliatti cu o victorie la scor, pe 10 martie. 

SCM Craiova 23

Zamfir-Florianu 8, Țicu 6, Elisei 3, Nikolici 2, Pricopi 2, Trifunovici 1, Klikovac 1. Antrenor: Bogdan Burcea

Lada Togliatti 25

Dmitrieva 8, Nosikova 5, Vedekina 4, Novoselova 3, Kercikova 2, Snopova 2, Sannikova 1. Antrenor: Alexandr Komutov

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
lionforever
lionforever  •  04 Martie 2018, 12:39
Postat de tihi pe 04 Martie 2018, 08:46

Rusoaicele sint o echipa de temut,incomparabila cu craiovence!! Intre cele doua echipa exista un an lumina diferenta !!

Daca era diferenta de ani lumină craiova nu mai castiga repriză secundă cu 14-10 iar în grupe nu castiga cu Brest si Krasnodar. Din pct meu de vedere esti exagerat .

tihi
tihi  •  04 Martie 2018, 08:46

Rusoaicele sint o echipa de temut,incomparabila cu craiovence!! Intre cele doua echipa exista un an lumina diferenta !!

maxp
maxp  •  04 Martie 2018, 06:10
Postat de Curilianu Liviu pe 03 Martie 2018, 20:36

Craiova a jucat slab,sau speriat dar nu am înțeles de ce.

Parerea mea e ca au un joc extrem de lent pe faza ofensiva si se joaca totul pe o jucatoare Zamfir, extrem de supraevaluata. Fata era comparata de unii cu Cristina Neagua dupa Europeanul din 2016, eu unul nu vad nicio asemanare. Ea e o jucatoare cu o aruncare decenta si atat, aruncare care merge in niste meciuri de Liga Nationala cu echipe mai mici. In rest, intr-un sfert de finala cu o echipa ca Lada, nu te poti baza ca fata aia va lua mingea si va incerca sa arunce din orice pozitie. Diferenta mare de valoare intre cele 2 echipe, eu cred ca, Craiova a scapat ierftin. Probabil in Rusia se va vedea o diferenta mare si pe tabela.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează