SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

GALERIE FOTO Au luat bronzul! Fetele de la CSM București s-au impus clar în finala mică jucată cu Buducnost

FOTO: Alex Nicodim +16   FOTO
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 mai 2017 09:39

CSM București a câștigat finala mică a Ligii Campionilor, scor 26-20 cu Buducnost, după ce a pierdut meciul din semifinale cu Vardar (33-38).

CSM București a început excelent meciul și a condus din primele minute, grație unei apărări bine organizate, dublată de intervențiile foarte bune ale Paulei Ungureanu. Campioana României a condus chiar și cu 5 goluri, dar Buducnost a forțat pe final, iar diferența la pauză a fost minimă, de un singur gol.

Bucureștencele au repetat startul bun de repriză și în partea a doua, iar CSM a majorat avantajul la patru goluri. Cu 10 minute înainte de final, handbalistele CSM-ului au dus avantajul de pe tabelă la 7 goluri, după două faze spectaculoase finalizate de Carmen Martin și Iulia Curea.

CSM a rămas în controlul partidei până la final și s-a impus cu o diferență de 6 goluri, iar elevele lui per Johansson obțin medalia de bronz la această ediție a Ligii Campionilor.

Cristina Neagu nu a strălucit în partida contra viitoarei echipe, reușind doar 3 goluri din 6 aruncări.

FINAL » CSM București - Buducnost 26-20

min.60: FINAL DE MECI!
min.57:
Ayglon înscrie, iar Buducnost primește o nouă eliminare de două minute, dar muntenegrencele marchează în inferioritate.
min.53:
Gullden trimite o aeriană către Mehmedovici, dar extrema CSM-ului nu reușește să înscrie.
min.48:
Carmen Martin înscrie de pe extremă la capătul unui unei faze spectaculoase de atac a CSM-ului. Iulia Curea nu se lasă mai prejos și marchează cu o aruncare de la mijlocaul terenului!
min.46: 
Aurelia Brădeanu obține o aruncare de la 7 metri, iar Gullden înscrie golul 20 al echipei bucureștene. Suedeza are procentaj 100% al aruncărilor, cu 9 reușite.
min.45: Paradă reușită de Paula Ungureanu, însă CSM nu reușește să înscrie în inferioritate. Aruncarea lui Mehmedovici este apărată.
min.43:
Gullden marchează din nou de la 7 metri! Trei goluri din trei aruncări pentru jucătoarea CSM-ului! Niombla primește însă o eliminare de două minute.
min.40:
Mehmedovici marchează de pe extremă! Avantaj de patru goluri pentru CSM!
min.39:
Niombla înscrie și majorează diferența la 3 goluri. Buducnost este din nou în inferioritate pentru două minute.
min.35:
Gullden înscrie din nou de la 7 metri și păstrează diferența de două goluri în favoarea CSM-ului.
min.32:
Carmen Martin înscrie primul gol al CSM-ului în repriza secundă.
min.31: Start în partea secundă! 

min.30: Final de primă repriză! CSM București are un singur gol avans, deși a condus chiar și cu 5 goluri. Buducnost va începe însă partea a doua în inferioritate.
min.28:
Buducnost profită de o eliminare de două minute în tabăra CSM-ului și se apropie la doar două goluri în finalul primei părți.
min.24:
Gullden înscrie de la 7 metri și duce CSM București la 5 goluri avans. Buducnost înscrie însă la acțiunea imediat următoare. 
min.21:
O nouă paradă pentru Paula Ungureanu, iar Per Joahnsson cere time-out.
min.16:
Lovitură parată de Paula Ungureanu! Portarul român are procentaj de 60%, reușind să apere 6 dintre cele 10 aruncări ale lui Buducnost! Muntenegrencele au 11 minute fără gol marcat.
min.13:
Gullden îi pasează ecelent Oanei Manea, iar pivotul bucureștencelor înscrie cu o boltă superbă.
min.10:
O nouă eliminare de două minute în tabăra lui Buducnost! Bulatovici este trimistă pe margine, iar CSM profită și se distanțează la trei goluri.
min.5:
CSM profită de eliminarea de două minute de la Buducnost și trece în avantaj.
min.3: 
Cristina Neagu marchează și ea cu o aruncare din apropierea liniei de 9 metri și le aduce pe muntenegrence în avantaj!
min.2:
Torstenson înscrie primul gol pentru CSM București, dar Buducnost egalează la faza imediat următoare. 
min.1: Start de meci la Budapesta!

Bucureștencele nu au reușit să-și apere titlul câștigat anul trecut și joacă astăzi pentru locul al treilea contra muntenegrencelor de la Buducnost, la Budapesta.

CSM a început extrem de slab meciul cu Vardar din semifinale și a avut 8 minute fără gol marcat, diferență pe care jucătoarele lui Per Johansson nu au reușit să o recupereze. Vardar a condus chiar și cu 10 goluri în anumite momente ale meciului.

Buducnost a pierdut și ea categoric meciul cu finalista de anul trecut, Gyor, într-un meci în care Neagu a înscris 7 goluri. Interul stânga va evolua astăzi împotriva viitoarei sale echipe. Neagu s-a înțeles deja cu CSM București și se va alătura campionei României la finalul acestui sezon. 

Finala Ligii Campionilor, între Gyor și Vardar, se va juca tot azi, de la ora 18:45.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
tihi
tihi  •  08 Mai 2017, 15:17

Handbalul maghiar este recunoscut pe plan international...conducand foarte multe clasamente mondiale,au un campionat foarte tare atat la fete cat si la baieti!!! La ambele campionate au avut cate doua echipe in Champions League in ultimii cinci ani,iar in Final Four cate una,Veszprém si Győr!!! Gyór a castigat de trei ori liga campionilor in ultimii 5 ani ! Atat anul trecut ca si in actualul sezon,Budapesta a organizat ireprosabil,pe nivel mondial finalele la fete,si vor organiza si anul viitor!! Este o tara mica cu un handbal foarte mare!!

10211401917716332
Stefan Priscu  •  08 Mai 2017, 00:18

Chiar daca au jucat in finala mica, noi am fost alaturi de fete si astazi, in tribune...Oaula a fost in forma maxima, fetele au zburdat pe teren astazi. Asa cum spuneam si la inaintea inceperiii meciului, la microfonul nu stiu carei televiziuni, "I just want to say that we love our girls, no matter what!"

digei
digei  •  07 Mai 2017, 23:44

Diferenta uriasa intre cele doua finaliste si invinsele din semifinale. Suntem in alta liga,niste impiedicate atat ale noastre cat si cele din Muntenegru,mai conta care pe care a batut azi,ne-am facut de ras per ansamblu.Felicitari finalistelor,acela este handbal demn de un Final 4.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează