SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Lungul drum din Rusia: "La dus am făcut 16 ore, la întoarcere a fost mai bine"

Valentina Elisei Ardean s-a accidentat în Rusia pe finalul primei reprize și e incertă pentru jocul de la Cluj // FOTO Marius Ionescu
Valentina Elisei Ardean s-a accidentat în Rusia pe finalul primei reprize și e incertă pentru jocul de la Cluj // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 23 martie 2018 10:44

Naționala feminină a făcut o zi până în Rusia, iar la întoarcere, fetele au plecat după joc, neputând să doarmă nici un minut!

România a pierdut clar disputa din Rusia, miercuri seara, campioanele olimpice impunându-se clar cu 30-25. " Tricolorele" speră să-și ia revanșa duminică, la Cluj Napoca, în meciul retur, unul care ar putea consfinți și calificarea la Euro 2018.
Pe lângă problemele de joc, jucătoarele s-au plâns de dumul extrem de lung, până la Togliatti, dar câteva au acuzat și serioase probleme medicale.

"La dus am făcut cred că vreo 16 ore pe drum, am ajuns marți, la ora 3 dimineața. Au fost legăturile proaste. La întoarcere însă, a fost mai bine, dar și așa nu am avut timp să ne odihnim deloc. De la Togliatti a trebuit să plecăm la două noaptea", a declarat antrenorul secund Horațiu Pașca. România a ajuns la București ieri, la ora 11:00, iar la Cluj la 19:30.

Și principalul Ambros Martin se gândea la acest aspect. "Am pierdut partida, asta e, important e ca acum fetele să se recupereze, să facem un alt rezultat la Cluj. Sunt foarte obosite", a spus ibericul.

Crampe și senzații de vomă

În ziua jocului de la Togliatti, au mai fost mai multe handbaliste care au acuzat probleme medicale. "Nu aș putea să vă spun cauzele, dar au fost cinci fete care au acuzat crampe stomacale, sezații de vomă și greață", a adăugat Pașca. Cele 5 fete sunt Elisei, Udriștoiu, Buceschi, Bazaliu și Dumanska.

În timpul meciului, Valentina Elisei a acuzat și o întindere musculară. "Să vedem dacă va putea juca pentru că nu am avut timp de investigații medicale amănunțite. Le vom face la Cluj", a subliniat Horațiu Pașca.

"E greu să faci un rezultat bun când faci doar două antrenamente și apoi joci împotriva campioanei olimpice. Șansa a fost însă în mâinile noastre, nu am făcut deloc o treabă bună în apărare, am ratat foarte mult. Dar rămân optimist pentru returul de la Cluj" Ambros Martin, antrenor România

Televizare
România-Rusia, ora 18:30, TVR1, duminică

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
maxp
maxp  •  23 Martie 2018, 11:25

Ma enerveaza la culme afirmatiile gen "campioana olimpica". Care e legatura, Rusia nu e una din cele mai tari echipe ale momentului si pe langa asta au mai si disparut jucatoare din echipa campioana olimpica. Inca 2 ani o sa tot auzim caracterizarea asta? A fost o surpriza, n-are nicio relevanta ca am jucat contra campioanei olimpice, e ca si cum ai zice cand joci cu Brazilia ca vai de mine, am jucat contra fostei campioane mondiale.

comedy.central
comedy.central  •  23 Martie 2018, 11:10

Eu cred in Ambros! Ce le cere fetelor e normal. Acum sper ca ele să si poata....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close