SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / CSM BUCUREȘTI-GYOR (AZI, ORA 20:30, DIGI, TELEKOM)

Mărturisirile Oanei Manea, căpitanul CSM-ului » Momente de aur, dar și triste povestite chiar de ea: ”De Gyor s-a legat destinul meu!”

Articol de - Publicat vineri, 26 ianuarie 2018 10:36

"Când joci cu Gyor, întotdeauna trebuie să te aștepți la un meci greu. Dar și ele sigur au același sentiment", spune Oana Manea.

"Suntem două echipe care ne-am întâlnit de atâtea ori, ne cunoaștem atât de bine. Totul se poate decide la o fază, la un atac sau în funcție de forma de moment, de ziua în care se joacă partida", crede căpitanul CSM-ului.

Pivotul campioanei României crede în echipa sa și știe că doar de ea și colegele ei depinde totul. "Un astfel de meci te bagă în priză. Suntem o echipă foarte puternică și acum trebuie să demonstrăm încă o dată că suntem și o echipă unită. Unitatea ne-a adus atâtea alte rezultate", a conchis Oana.

Când vorbește de Gyor retrăiește momente importante din cariera ei, din viața ei.

18 aprilie 2010

De ziua ei, Oltchim s-a calificat în finala Ligii

Primul moment important în cariera Oanei Manea, legat de meciurile cu Gyor, a avut loc în 2010. Exact de ziua ei, Oltchim a jucat cu Gyor, la Rm. Vâlcea, returul semifinalei Ligii Campionilor. După 25-25 în Ungaria, vâlcencele au câștigat cu 24-20 și s-au calificat pentru prima dată în ultimul act al celei mai importante competiții!

"A fost cea mai frumoasă zi de naștere din viața mea! Știam că ne putem califica în finală, nu puteam dormi, mă gândeam că ar fi ceva senzațional să îmi celebrez astfel ziua de naștere. Făceam 25 de ani! Ohooo, ce vremuri! Ne-am bătut cu frișcă pe teren, am cântat cu suporterii, apoi ne-am întâlnit toate fetele undeva, doar noi, și am petrecut foarte frumos. Țin minte că au venit și cei doi arbitri danezi și au fost foarte mirați de felul cum știm noi să ne distrăm. Le-a plăcut atmosfera!", și-a amintit Oana.

11 aprilie 2013

"Am crezut că s-a prăbușit cerul pe noi!"

Cel mai sfâșietor moment al vieții sportive pentru Oana a avut loc tot la un meci cu Gyor. În ediția 2013 a Ligii Campionilor. Și tot în semifinale. Oltchim începuse să aibă mari probleme cu banii, iar conducătorii clubului au ales, din rațiuni financiare, să joace prima manșă la București. S-au gândit la încasări mai mari din vânzarea biletelor. Numai că, fără atmosfera incendiară de la Vâlcea, Gyor a câștigat cu 24-22.

A urmat returul de la Veszprem și revenirea uluitoare a "galacticelor" de atunci. În minutul 54, campioana României conducea cu 24-18! Finalul a fost însă de groază, cu Gyorul revenind și cu Oltchim câștigând doar cu 25-24. Un singur gol le-a lipsit româncelor pentru o nouă finală!

"După meci nu-mi aminteam nimic, eram șocată, nu-mi venea să cred, să conduci tot meciul și să pierzi calificarea. Nici acum nu-mi dau seama în ce momente am irosit calificarea", spune Oana. Continuă cu amintirile. "Am avut ultima minge, țin minte, chiar am fost acuzată că eu am pierdut meciul, dar nu cred că noi am ratat calificarea la ultima fază! ".

Ochii parcă i se umezesc. "Atunci am simțit că pică cerul pe noi. Toată fetele erau șocate, nu numai eu. Ne uitam una la alta și nu știam ce să spunem. Cu greu am trecut peste acel moment, mai ales că Oltchim s-a desființat imediat", a încheiat Oana.

8 mai 2016

Apoi, din postura de căpitan al CSM București, Oana Manea a pus prima mâna pe trofeul Ligii Campionilor în 2016. Finala nebună decisă după aruncările de la 7 metri e considerată cea mai dramatică de până acum, de când la fete se joacă în sistem Final Four.

"A fost cel mai frumos moment al carierei pe plan profesional. A fost o minune, când vorbesc și acum mi se face pielea de găină. Ce trăiri, ce momente unice!", rememorează Oana. Au trecut de Gyor, la ele acasă, în Ungaria, cu 29-26! Oana a marcat de 4 ori și a făcut un meci mare. "Parcă toate ghinioanele s-au spart atunci. A ieșit bine pentru că am jucat fără presiune, relaxate. Cristina Vărzaru, care mai câștigase de trei ori Liga, cu Viborg, ne tot spunea. «Noi o să fim Danemarca de la fotbal, din 1996!» Și așa a fost", spune Manea. 

A fost cu un picior la Gyor!

Puțini știu că Oana Manea a fost la un pas chiar să joace la Gyor. Se întâmpla în 2008, era nemulțumită că nu prea juca la Oltchim. Maghiarii au vrut-o, au venit în România și au bătut palma. "Ne înțeleseserăm, îmi dăduseră contractul, era totul parafat.

Mai rămânea să mă înțeleg cu clubul, cu Oltchim, că mai aveam contract", spune Oana. Vâlcea nici nu a vrut să audă și Oana nu a mai ajuns în Ungaria. "Nu sunt supărată. Asta a fost soarta mea. Ăsta a fost drumul meu în viață. Și sunt mulțumită cu ce am acum", declară pivotul CSM-ului.

 clasament program

10 sezoanede Liga Campionilor a adunat Oana Manea în carieră: 6 cu Oltchim, unul cu Krim Ljubljana și 3 cu CSM București

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
palincarul
palincarul  •  27 Ianuarie 2018, 02:47

:))))))))) Tatar cum e ca jucatoare comparativ cu Manea? Sau Tomescu? :)))))))) Banale? Inexistente? 28-22, impaca-te cu situatia, asta e, unii umilesc Gyorul, altii promoveaza oricum numai pe teren nu :))))))))))

palincarul
palincarul  •  27 Ianuarie 2018, 02:44

Unde sa-si ceara *** asta scuze? Ca daca-l pun fata in fata cu Oana, il injoseste in ultimul hal. Tu nu-l stii pe ciurli-burli asta? Stii cand mai apare acum? Ori cand ia CSM vreo bataie, ori cand ii arunca primarelul vestit un nou oscior :))))))) vai de mama lui, rad si consatenii lui de el :)))))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ceaiuri
ceaiuri  •  26 Ianuarie 2018, 17:07

ce a fost a fost(dupa cate stiu a..refuzat si nationala)era curios de aflat cum a fost perioada la krim,cum a fost disputa cu piedade(poate a fost si motivul ca a ramas decat un an.. acolo se puteau sta ani buni daca aveai valoare)totusi astept ca deseara sa faca un meci de nota 10..

Vezi toate comentariile (8)
Comentează