SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF / HC ZALĂU-LARVIK (DUMINICĂ, ORA 18:00)

Meci infernal pentru Zalăul lui Tadici » Joacă împotriva unei foste câștigătoare a Ligii Campionilor

Articol de - Publicat sambata, 03 februarie 2018 11:33

HC Zalău are nevoie de un punct pentru calificarea matematică în "sferturile" Cupei EHF. Adversarul e însă unul de 5 stele, fosta campioană a Europei, Larvik.

HC Zalău a avut un sezon excelent în Cupa EHF în acest sezon. Din 8 meciuri disputate, în fazele preliminare și în grupă, echipa pregătită de Gheorghe Tadici a câștigat 7 și a pierdut unul singur, în Norvegia, cu Larvik.

"Vom avea un meci dificil cu Larvik, o echipă care are o tradiție extraordinară în Europa. A fost un adversar redutabil, în anii anteriori, pentru CSM București și pentru Oltchim, împotriva cărora a jucat în Liga Campionilor. Încercăm să rezolvăm problema calificării ca să nu mai depindem de ultima etapă. Simt că fetele sunt motivate. Cel mai important, promit un spectacol pe teren și suporterii noștri vor avea prilejul să vadă o echipă de top din handbalul european", a declarat antrenorul Gheorghe Tadici.

Larvik e cea mai galonată echipă norvegiană. 19 titluri de campioană, 17 Cupe ale Norvegiei, Liga Campionilor în 2011, plus finală în 2013. Sezonul trecut, din cauza problemelor financiare, a fost însă la un pas să se desființeze. A trebuit să dea drumul la mai toate vedetele. Jucătoare precum Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic, Sandra Toft, Sanna Solberg au plecat de la Larvik. În locul lor au venit jucătoare tinere care încearcă să continue tradiția unui club impresionant.
HC Zalău și Larvik s-au întâlnit și în Liga Campionilor, la singura participare a ardelencelor în grupe. A fost 31-27 la Larvik, pentru norvegience, și 29-29 la Zalău. Rezultatul de care echipa lui Tadici are nevoie și azi pentru a fi matematic calificată între cele mai bune 8 echipe! 

CLASAMENT GRUPA D
1. Larvik HK 4 3 1 0 110-92 7
2. HC Zalău 4 3 0 1 103-99 6
3. H 65 Hoors 4 1 0 3 97-112 2
4. Banik Most 4 0 1 3 98-105 1
* primele două echipe se califică în "sferturi"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează